دادگستری تهران بر اساس ارزیابی‌ها، از وجود حدود ۴۵۰۰ کودک زباله‌گرد در پایتخت ایران خبر داده است

دادگستری تهران بر اساس ارزیابی‌ها، از وجود حدود ۴۵۰۰ کودک زباله‌گرد در پایتخت ایران خبر داده است. این نهاد قضایی گفته است ۸۰ درصد این کودکان اتباع خارجی از جمله افغانستان هستند.

به گزارش گذار سامانه دمکراسی و داد؛ علی دیزجی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا، دلیل تشدید این روند را به یک “مافیا” که در زمینه تجارت زباله فعالیت دارد، نسبت داده است.

گفته شده زباله‌ها توسط کودکان و نوجوانان جمع‌آوری می‌شود و به مراکزی منتقل می‌شود که برای متولیان آن سودآور است.

آقای دیزجی گفته: “متاسفانه عده‌ای از پیمانکاران و یا اشخاص حقیقی از کودکان بهره‌کشی اقتصادی می‌کنند، چیزی که الان برخی می‌گویند یک مافیا در زمینه پسماند وجود دارد، اما این مافیا برای ما اثبات نشده است.”

دادگستری تهران می‌گوید حدود ۴۰۰ مرکز در جنوب شهر تهران شناسایی شده “که اساسا مجوزی از شهرداری تهران نداشتند.”؛ این نهاد گفته در شهر تهران حدود ۵۰ هزار مخزن زباله وجود دارد.

ایران در دو کنوانسیون حقوق کودک و کنوانسیون اشکال بد کار کودک عضویت دارد که به گفته معاون دادگستری تهران در آنها “اخراج اطفال اتباع بیگانه دیده نشده است.”

تابستان پارسال (۱۳۹۹) شهرداری تهران زباله گردی سیستماتیک کودکان را “غیرقانونی” خواند و معاون اجتماعی وقت این سازمان از شهروندان تهرانی خواست تا در صورت مشاهده کودک زباله گرد موضوع را اطلاع دهند اما کماکان این روند رو به رشد بوده است.

زباله

آمار دقیقی از کودکان کار در ایران در دست نیست؛ به گزارش رسانه‌های ایران آمارهای غیررسمی از حدود ۱۵ هزار تا هفت میلیون نفر کودک کار متغیر است.

براساس آمار اعلام شده از سوی بهزیستی در سال‌های اخیر ۵۵ درصد کودکان کار و خیابانی که جذب مراکز این سازمان شده بودند، غیر ایرانی هستند.

پیروز حناچی، شهردار سابق تهران، دو سال پیش گفته بود که ۴۰۹ هزار کودک کار در کشور شناسایی شده‌اند، اما آمارهای غیررسمی شمار آنان را تا بیش از سه میلیون تخمین زده بودند.

براساس گزارش‌ها بیشتر این کودکان از اتباع مهاجر هستند؛ بسیاری از این کودکان ممکن است به دلیل نداشتن اوراق هویتی در شمارش از قلم بیافتند.

گردش مالی تجارت زباله چندین هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود و رقم دقیق این تجارت باتوجه به غیر رسمی بودن آن مشخص نیست.

طی سال‌های گذشته بسیاری از پیمانکاران در قرارداد با شهرداری ها مسئولیت جمع آوری و تفکیک زباله‌های خشک را به عهده گرفته‌اند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

1 + 10 =