غلام عسگری در نشست وبیناری گذار؛ کشته‌شدن کاووس سیدامامی، رسیدن به حکومتی بدون دخالت دین در سیاست

غلام عسگری، فعال کارگری و کنشگر سیاسی، در وبینار سراسری گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی، در روز یک‌شنبه ۱۱ فوریه ۲۰۱۸ (۲۲ بهمن ۱۳۹۶)، به کشته شدن کاووس سیدامامی در زندان و امیدواری برای رسیدن به حکومتی بدون دخالت دین در سیاست پرداخت.

به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از حکومت اسلامی به دموکراسی در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور از جنبش اعتراضی برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحب‌نظران و فعالان سیاسی در روز یک‌شنبه  ۱۱ فوریه ۲۰۱۸ (۲۲ بهمن ۱۳۹۶)برگزار شد.

در این نشست وبیناری شرکت‌کنندگان درباره پشتیبانی از جنبش آزادی‌خواهانه و عدالت‌جویانه و اقدام مشترک دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را مطرح کردند و به عنوان گام اول خواهان آزادی تمامی بازداشت‌شدگان اخیر و زندانیان سیاسی – عقیدتی و توقف کامل اعمال خشونت از طرف تمام جناح‌های حکومتی در جریان جنبش سراسری و اعتراضات مردم ایران شدند.

غلام عسگری در ابتدای گفتگوی وبیناری گذار ۲۲ بهمن ۵۷ را یکی از سیاه‌ترین روزهای تاریخ ایران برشمرد و گفت: «امیدوارم هستیم که بتوان به حکومتی ترقی‌خواه و حکومتی بدون دخالت دین در سیاست برسیم.»

وی در صحبت‌هایش از قتل کاووس سید امامی در زندان سخن راند و اینکه این استاد گرانقدر تابعیت ایران و آمریکا را داشت و تحقیقات زیادی راجع به محیط زیست و حیات وحش داشت که با برچسب اتهام جاسوسی با هفت‌تن دیگر از همکارانش بازداشت می‌شوند، ولی در ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ به خانواده‌اش خبر می‌دهند که در زندان خودکشی کرده و بایید جنازه اش را تحویل بگیرید. مانند خیلی از جوان‌هایی دیگر که در زندان به روش‌های متفاوت کشته شده‌اند و بعد اعلام شده “خودکشی کرده‌اند.”

وی افزود: «امروز تمام جنبش‌های کارگری به حدی بالا گرفته که در اکثر کشورهای جهان از آنها حمایت می‌شود مخصوصا از جنیش دختران خیابان انقلاب که همگان آن را تحسین کرده‌اند.»

در انتهای این گفت و گو غلام عسگری تاکید کرد “هیچ خردمندی یک اشتباه را دوبار تکرار نمی‌کند و باید تمام موارد را در کنار جریانات سیاسی و اقتصادی و دخالت‌های دولت‌های بزرگ را در نظر بگیریم و آنچه ملت‌ها را موفق می‌کند، در واقع تشخیص واقعیت‌ها و پیوند اراده‌هاست. جوانانی که در خیابان‌ها علیه دیکتاتوری شعار می‌دهند از پایه‌های دموکراسی در ایران هستند و باید مراقب باشیم که مجدد گرفتار شبیخون ۱۳۵۷ نشویم.”

غلام عسگری، از فعالان کارگری باسابقه ایران هم‌اکنون در تبعید به سر می‌برد، سال‌ها به عنوان کارگر و ناظر در دوره پهلوی و نیز جمهوری اسلامی، در شرکت‌ها و کارگاه‌ها و کارخانه‌های صنعتی ایران از جمله پتروشیمی ماهشهر، پتروشیمی رازی، صنایع فولاد اهواز، نیروگاه رامین اهواز، نیروگاه زرگان اهواز، کارخانه‌ی قند دزفول، پتروشیمی تبریز، نیروگاه زرند کرمان و مسکن‌سازی اهواز مشغول به کار بوده است.

این فعال کارگری که در فاصله سال‌های ۱۳۵۹ و ۱۳۶۰ مسئول “شورای کارکنان مجتمع فولاد اهواز و شرکت‌های تابعه و وابسته” بوده است. او همچنان به فعالیت‌های سیاسی و حقوق بشری خود در حوزه کارگران، پس از تبعید اجباری و خروج از کشور به صورت موثر ادامه داده است.

گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی با مدیریت رضا بدیعی، گفتمانی با شرکت و حضور تلاشگران دموکراسی‌خواه و مدافعان حقوق بشر است که در راستای بررسی راهکارهای گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، نشست‌های وبیناری را دو بار در ماه برگزار می‌کند.

نشست‌های وبیناری گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی در دومین و چهارمین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار می‌شود و جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنش‌ها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشست‌ها همراهی می‌کنند.

در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخش‌هایی از سخنان غلام عسگری در جریان نشست وبیناری گذار در روز یک‌شنبه ۱۴ ژانویه ۲۰۱۸ (۲۴ دی‌‌ماه ۱۳۹۶) آمده است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

سه + 4 =