آزادی یکی از شهروندان بهایی از زندان رجایی‌شهر پس از ۴ سال حبس

«شهاب دهقانی» شهروند بهایی روز جاری ۶ فروردین ۱۳۹۷ با پایان دوران محکومیت از زندان رجایی‌شهر آزاد شد.

به گزارش گذار، «شهاب دهقانی» شهروند بهایی، دوشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۷، با پایان دوران محکومیت از زندان رجایی‌شهر آزاد شد. «شمیسه مهاجر»، همسر این شهروند بهایی نیز پیش‌تر در زندان اوین محبوس بود که وی نیز  در خرداد ۱۳۹۴ با پایان دوران محکومیت از زندان اوین آزاد شده بود.

ویدئو مربوط به لحظاتی پس از آزادی شهاب دهقانی شهروند بهایی از زندان رجایی‌شهر است:

«شهاب دهقانی» در تاریخ ۲۰ تیرماه ۱۳۹۱ با هجوم ماموران اطلاعات به منزل شخصی اش بازداشت شد.
ماموران اطلاعات پس از بازداشت وی، کتاب‌های دینی، نسخه‌های مذهبی و کامپیوتر شخصی وی و همسرش «شمیسه مهاجر» را به عنوان مدارک و اسناد اثبات اتهام‌ علیه آنها ضبط کردند.

«شهاب دهقانی» پس از گذشت ۹ روز زندان و ۲۴ روزسلول انفرادی باقرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شد.
این زندانی بهایی از از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست «قاضی مقیسه» به اتهام “عضویت در تشکیلات بهایی” به چهار سال زندان محکوم شد.

حکم صادره در دادگاه تجدید نظر عینا تایید شد و در تاریخ ۳ خرداد ۱۳۹۳ به طور شفاهی به وثیقه‌گذار وی اعلام شد.

همچنین همسر او «شمیسه مهاجر» که با اتهام مشابه پس از ۲۶ روز بازداشت در زندان اوین با وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود در تاریخ ۲۷ فروردین ماه ۱۳۹۳ از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست «قاضی مقیسه» به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده بود که این حکم پس از تجدیدنظرخواهی به یک سال تبدیل شد.
در ۲۵ خردادماه ۱۳۹۳ اجرای احکام زندان اوین پس از احضار «شمیسه مهاجر» از وی خواست که جهت سپری کردن دوره حبس یک ساله خود در ۷ تیرماه ۱۳۹۳ خود را به زندان اوین معرفی کند.

«شمیسه مهاجر» در عصر روز سه شنبه ۵ خرداد ماه ۱۳۹۴ با پایان دوره محکومیت یک ساله‌ خود از زندان اوین آزاد شد. بازداشت این شهروند با بهایی در اقدام گسترده نیروهای امنیتی علیه بهاییان در شهر تهران صورت گرفته بود.

پیش‌تر جامعه جهانی بهائی در نامه سرگشاده‌ای به حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، این آزارها را «آپارتاید اقتصادی علیه بخشی از جمعیت ایران» خوانده است. در سال‌های اخیر، آزار و اذیت و فشار اقتصادی علیه بهائیان ایران افزایش پیدا کرده است.

منبع: کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

دوازده − دو =

خروج از نسخه موبایل