پرویز پرستویی در اینستاگرام سخنی از اوریانا فالاچی و نقش زنان در انقلاب گفت/ معرفی کتاب‌خانه گذار

پرویز پرستویی بازیگر سرشناس ایرانی، دوشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۷، در اینستاگرام خود، با انتشار تصویرِ زنی با پوشش بندری در حین بازی با یک کودک، سخنی از اوریانا فالاچی در مورد نقش زنان در انقلاب نوشت.

پرویز پرستویی، بازیگر سرشناس ایرانی، دوشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۷ در صفحه اینستاگرام خود اینطور نوشت: “هیچ انقلابی را نمی‌شود عظیم تلقی کرد، مگر آنکه بتواند زنان یک کشور و نحوه زندگی آنها را دگرگون کند، بدون زنان هیچ انقلابی پیروز نمی‌شود!!

«اوریانا فالاچی»”

تصویری که پرویز پرستویی در اینستاگرام خود به همراه متنی از اوریانا فالاچی منتشر کرد

به همین بهانه به معرفی “اوریانا فالاچی” می پردازیم و شما را با کتاب‌خانه گذار آشنا می کنیم؛

اوریانا فالاچی روزنامه‌نگار، نویسنده و مصاحبه‌گر سیاسی برجسته ایتالیایی در ۲۹ ژوئن سال ۱۹۲۹ در زمان حکومت موسولینی در فلورانس به دنیا آمد.

او از ۹ سالگی شروع به نوشتن داستان‌های کوتاه کرد. اما به گفته خودش این داستان‌ها بسیار بچه‌گانه و بی‌خود بودند. از ۱۶ سالگی به عنوان خبرنگار در یکی از روزنامه‌های ایتالیایی در فلورانس شروع به کار کرد. این ایام با جنگ جهانی دوم و مبارزات ضد فاشیستی در ایتالیا مصادف شد. اوریانا فالاچی در خانواده‌ای فقیر اما سیاسی متولد شده بود. اعضای فامیل وی، هم از طرف خانواده پدری و هم مادری، پیشینه فعالیت سیاسی داشتند. مادرش، دختر یک آنارشیست ایتالیائی بود و پدرش یک لیبرال که در جریان مبارزات ضد فاشیستی، به یکی از رهبران این جنبش تبدیل شده بود. اوریانا خود نیز در مبارزات زیر زمینی ضد فاشیستی مشارکت داشت.

جنس ضعیف” با عنوان فرعی (گزارشی از وضعیت زنان جهان) اثری دیگر از اوریانا فالاچی، است که به فارسی ترجمه و در ایران منتشر شده است. این کتاب از نخستین آثار او است. نسخه اصلی آن در سال ۱۹۶۱ میلادی چاپ شد. فالاچی در این کتاب، گزارشی از سفرهای خود به نقاط مختلف جهان و وضعیت زنان آن سرزمین را شرح می‌دهد. برخی نیز اعتقاد دارند نثر او در این کتاب، بیشتر از گزارش مطبوعاتی به «خاطره‌نگاری» شبیه است.ترجمه لغت‌به‌لغت عنوان اصلی این کتاب عبارت «جنس بی‌فایده» یا «جنس بی‌مصرف» را به دست می‌دهد؛ اما مترجم و ناشر تصمیم گرفته‌اند روی جلد نسخه فارسی از عنوان «جنس ضعیف» استفاده کنند.

کتاب “زندگی ،جنگ و دیگر هیچ” فالاچی حاصل حضور او در ویتنام در سالهای دههٔ شصت است. این کتاب گزارشی از جنگ ویتنام بر اساس تجربه‌ای شخصی است و در پاسخ به پرسش خواهر کوچکش که می‌پرسید «زندگی یعنی چه؟» نوشته شده است. کتاب گاه نگاهی خوشبینانه و گاهی بسیار بدبینانه‌ دارد. این کتاب جوایز زیادی را برای او به ارمغان آورد.

کتاب مهم دیگر اوریانا فالاچی با عنوان “مصاحبه با تاریخ” در سال ۱۹۷۴ به چاپ رسید که مجموعه مصاحبه‌های او با شخصیت‌های بزرگ سیاسی است. سبک جسارت‌آمیز و بی‌پروای او در این مصاحبه‌ها برایش شهرتی بسیار به بار آورد.

کتاب “یک مرد” فالاچی حاصل همزیستی او با یک انقلابی یونانی به نام الکساندر پاناگولیس بود که پس از کشته شدن او در سال ۱۹۷۹ به نگارش درآمد. از کتابهای دیگر او می‌توان به “پنه لوپه به جنگ می‌رود” و “نامه به کودکی که هرگز زاده نشد” اشاره کرد. این کتاب در قالب نامه‌ای از راوی داستان که یک زن جوان باردار است نوشته شده که فرزند نازاده‌اش را از مصیبت‌های دنیا و بی‌رحمی آن آگاه می‌کند.

کتاب “اگر خورشید بمیرد” شرح سفر فالاچی به آمریکا برای گفت‌‌وگو با فضانوردان و سفرشان به کره ماه است. و کتاب “اگر خدا بخواهد…” که بیشتربه رمان شباهت دارد در مورد جنگهای داخلی لبنان است و نگاهی کوتاه نیز به جنگ خلیج فارس دارد.

یکی از معروف ترین مصاحبه‌های اوریانا فالاچی در سال ۱۹۷۹ ( ۱۳۵۷) با روح‌الله خمینی درباره پوشش بانوان در جمهوری اسلامی است که در آن پرسشی مطرح کرد و او را این گونه به چالش کشید:

اوریانا فالاچی: من می‌خواهم در مورد خیلی مسائل سوال کنم. مثلا همین چادری که مجبور کردید برای این مصاحبه من بپوشم و آن‌را بر زنان ایرانی اجبار کردید من فقط به لباس اشاره نمی‌کنم بلکه به آنچه این لباس بیان می‌کند اشاره می‌کنم، منظور من آن آپارتایدی است که زنان ایرانی پس از انقلاب اسلامی وارد آن شده‌اند. آنها نمی‌توانند همراه مردان در دانشگاه درس بخوانند، نمی‌توانند با مردان کار کنند، نمی توانند با مردان در دریا و استخر شنا کنند آنها باید همه چیز را جدا از مردان انجام دهند و حجاب داشته باشند، راستی چطور می‌توان با حجاب شنا کرد؟

روح‌الله خمینی: هیچ کدوم از این مسائل به شما ربط ندارد! اگر لباس اسلامی دوست ندارید ، لازم نیست بپوشید چرا که این لباس برای خانم های جوان و محترم است!

اوریانا فالاچی: لطف دارید شما امام! حالا که این‌طور گفتید، همین الان این کهنه احمقانه و قرون وسطایی را در می‌آورم!از شما میپرسم آیا زنی که در زندگی اش این لباس قرون وسطایی را نپوشیده است، و گردن و گوش خود را به مردان نشان داده است و در جبهه (پارتیزان های ایتالیایی ضد فاشیست) نیز همراه مردان جنگیده است، یک خانم پیر و محترمی هست یا نه؟!

روح‌الله خمینی: نمی توانم بگویم زندگی شما درست یا غلط بوده اما من می‌دانم این حجاب برای زنان زندگی سالم آورده است! و قوانین ما معتبر است.

اوریانا فالاچی نگاه ویژه‌ای به زندگی داشت، به هیچ آئین و مذهب و نظریه‌ای اعتقاد نداشت و هنگامی که پی برد به سرطان مبتلا شده‌است، تصمیم گرفت از نویسندگی دست بکشد و بقیه عمر را به استراحت بپردازد. اما پس از رویداد یازده سپتامبر نتوانست در برابر وسوسه نویسندگی مقاومت کند و در اکتبر ۲۰۰۲ کتابی با عنوان ” خشم و غرور” به چاپ رساند.

اوریانا فالاچی روزنامه‌نگار معروف ایتالیایی، در ۱۵ سپتامبر ۲۰۰۶ (جمعه ۲۴ شهریور ۱۳۸۵) در سن هفتاد و هفت سالگی در کلینیک خصوصی سانتا کیارا در شهر فلورانس ایتالیا(زادگاهش) بر اثر ابتلا به سرطان ریه در سن ٧٧ سالگی درگذشت.

شما می توانید ضمن بازدید از کتاب‌خانه مجازی گذار نسخه‌های پی‌دی‌اف مختلف را با کیفیت عالی دانلود و مطالعه فرمایید.

برای ورود به کتابخانه مجازی گذار اینجا کلیک کنید.

ویدئو زیر را در مورد کتابخانه دیجیتال گذار ببینید:

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

11 + 1 =