تایید حکم اعدام رامین حسین پناهی زندانی سیاسی کُرد در دیوان عالی کشور

حکم اعدام رامین حسین‌پناهی زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان مرکزی سنندج به تایید دیوان عالی کشور رسید.

به گزارش گذار ، حسین احمدی نیاز، وکیل مدافع این زندانی سیاسی ضمن تایید این خبر گفت “این حکم چند روز پیش در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور در شهر قم تایید شده و خطر اعدام این فعال سیاسی قریب الوقوع است.”

رامین حسین پناهی  یکی از فعالان سیاسی کُرد در روز دوم تیرماه از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد، این زندانی سیاسی روز ۲۵ ژانویه برابر با ۵ بهمن‌ماه ۱۳۹۶، در حالی که تنها یک جلسه‌ی دادگاهی برای رسیدگی به اتهامات وی برگزار شده بود، از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی و یکی دیگر از قضات به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در کومله به مجازات اعدام محکوم شد.

حکم اعدام رامین حسین پناهی در حالی صادر و ابلاغ شد، که او تمامی اتهام‌های انتسابی خود، از قبیل مشارکت در نبرد مسلحانه را رد کرده بود. وکیل این زندانی سیاسی کُرد نیز این حکم را غیرمنتظره و ناعادلانه تلقی کرده است.

به گفته وکیل رامین حسین پناهی، در دادگاه قاضی پرونده به جای کلمه محاربه واژه‌ی “بغی” به معنای “یاغی بر علیه نظام” به کار می‌برد و این نخستین بار است که در دادگاه‌های ایران کلمه “بغی” در مورد متهمین سیاسی مورد استفاده قرار می‌گیرد، پیش‌تر از اصطلاح محاربه استفاده می‌شد. محاربه برای افرادی که در نبرد مسلحانه شرکت دارند، در مجامع قضایی ایران به کار گرفته می‌شود و بر همین مبنا وکیل مدافع وی صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی را ناعادلانه توصیف کرده است.

وکیل مدافع این زندانی سیاسی محکوم به اعدام قبلا گفته بود، صدور حکم اعدام برای موکلش رامین حسین پناهی، با اعمال نفوذ اطلاعات و سپاه صورت گرفته، و با توجه به قوانین داخلی و جزایی ایران و این که چنانچه قضات پرونده استقلال داشته باشند، حکم مجازات اعدام مستحق رامین حسین پناهی نیست.

پس از ابلاغ صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی، موج جدید و گسترده اعتراضی در داخل و خارج از ایران شکل گرفت. به همین منظور، طیف عظیمی از احزاب کُرد، از جمله مرکز همکاری احزاب کُرد، کانون‌های مردمی، شهروندان مدنی و سیاسی، فرهنگیان، نویسندگان، هنرمندان، نهادهای مختلف اجتماعی، شعرا، بازاریان، اصناف، نمایندگان ادوار مختلف گذشته مجلس، فعالان فرهنگی، شورای دموکراسی‌خواهان ایران و ده‌ها سازمان و نهاد سیاسی و مدنی دیگر، با صدور بیانیه‌ها و اطلاعیه‌های مختلفی در کردستان ایران و برخی از شهرها و مراکز استانی در اروپا و کانادا، همچنین با برگزاری آکسیون‌های اعتراضی، ضمن محکوم کردن صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی و احکام اعدام دیگر زندانیان سیاسی، مدنی و عقیدتی در ایران ، حمایت و پشتیبانی خود را از رامین حسین پناهی اعلام داشتند.

در همین رابطه تاکنون چندین هزار نفر از شهروندان، فعالان مدنی و سیاسی با امضای طومار و نامه، صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی را محکوم کرده‌اند. همچنین بالغ بر ۳۲ تن از نمایندگان پیشین مجلس، اساتید دانشگاه‌ها، وکلا، طی نامه‌ای به رییس دستگاه قضایی ایران، خواستار توقف حکم اعدام رامین حسین پناهی شده‌اند. همچنین ۲۴ نهاد فعال مدنی و حقوق بشری با انتشار بیانیه‌ای خواهان لغو فوری حکم اعدام رامین حسین پناهی شدند.

سازمان عفو بین‌الملل هم با صدور اطلاعیه‌ای خواستار اقدام فوری علیه حکم اعدام رامین حسین‌پناهی، زندانی کرد ایرانی شده است. بر اساس این اطلاعیه حکم صادر شده رامین حسین‌پناهی به دنبال یک محاکمه ناعادلانه و به دنبال چهار ماه «ناپدیدشدن اجباری» صادر شده است. این سازمان تاکید کرده است مقامات امنیتی و قضایی در اقدامی تلافی‌جویانه رامین حسین‌پناهی را به سلول انفرادی منتقل کرده‌اند و محکومیت و مجازات او مغایر با قوانین بین‌المللی است و باید لغو شود.

رامین حسین پناهی زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام که هم اکنون ممنوع الملاقات نیز است، از زندان مرکزی سنندج نامەی نوشته است، که در بخشی از نامه به حکم اعدام خود و فشارها علیه خانواده اش اشاره کرده است.

رامین حسین پناهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام محبوس در زندان مرکزی سنندج که طی روزهای اخیر ممنوع الملاقات شده است با نگارش نامه‌ای در تاریخ سه شنبه، ۱۴ فروردین ماه ۱۳۹۷، نسبت به برخوردهایی که از طرف مسئولان امنیتی و قضائی با خود و خانواده‌اش شده واکنش نشان داده است. رامین حسین پناهی در قسمتی از این نامه نوشته است “افشین به هشت سال و نیم زندان محکوم شدە است و در انتظار پایان حکم و بازگشت بە خانە است و من هم بە اعدام محکوم و ممنوع الملاقات شدەام و نمی‌دانم کە بعدها چە می‌شود. بیش از هر چیز و هر کس بە قلب داغدیدە و حسرت‌های مادرم فکر می‌کنم از اینکه چگونه این روزها را تحمل کردە است یا تحمل می‌کند.”

متن کامل نامه به شرح زیر می باشد:

بە کسانی کە دوستشان دارم

نمی‌دانم از کجا شروع کنم، از کشتە‌شدن اشرف یا از حکم اعدام برادر بزرگمان انور حسین‌پناهی، شکستە‌شدن هر روزەی قامت پدر و اشکهای بی پایان مادرم. از خواهران داغدیدە و سایەی ترس و نگرانی کە هر روز و هر ساعت در تک تک لحظاتی کە تنها یا دور هم بودیم، بگویم. دست سرنوشت و تقدیر، من را در مکان و شرایط قرار دادە کە روزی برادر بزرگم انور حسین پناهی، آن را تجربە کرد. شاید ادامەی حرفهایم از اینجا کمی راحتتر است برای اینکە با افشین، برادری کە از من بزرگتر است و با هم در یک زندان هستیم، این نامە را می‌نویسم. افشین بە هشت سال و نیم زندان محکوم شدە است و در انتظار پایان حکم و بازگشت بە خانە است و من هم بە اعدام محکوم و ممنوع الملاقات شدەام و نمی‌دانم کە بعدها چە می‌شود. بیش از هر چیز و هر کس بە قلب داغدیدە و حسرت‌های مادرم فکر می‌کنم از اینکە چگونە این روزها را تحمل کردە است یا تحمل می‌کند.

زمانی بە این فکر می‌کردم کە این همە رنج و این همە ترس از کجا می‌آید و دلیل واقعی ظلمی کە بە خانوادەی من روا می‌رود چیست. امروز و همەی روزها و لحظاتی تلخی کە از همان نوجوانی تجربە کردەام بیش از پیش جواب روشن این سوالات را می‌دهند؛ همیشە دوست داشتەایم با کسانی کە می‌شناسیم، با همسایەها، با افراد جامعە و مردمی کە با آنها در مکانی کە زندگی کردەایم صمیمی باشیم و احساس نزدیکی کنیم و در خوشی و ناخوشی در کنار هم باشیم. امروز فکر می‌کنم این درسها را پیش از هر کسی از مادر و پدرم یاد گرفتەام. چرا باید کارگران اینگونە زندگی کنند؟ چرا باید کودکان کار کنند و رنج بکشند؟ چرا باید زنان و مادرانمان این همە رنج و مرارت تبعیض را تحمل کنند؟ چرا مکانی کە در آن زندگی می‌کنیم و در آنجا بزرگ شدەایم آتش بگیرد و آلودە شود؟ و چرا نباید همەی ما آزاد باشیم و در کنار هم آزادی را تجربە کنیم؟

کم نیستند کسانی کە این سوالها را با صدای بلند کردە و بە جرمهای گوناگون محکوم شدەاند: محاربە، ضد انقلاب، وابستە بە گروەهای تروریستی، شبکەهای جاسوسی استکبار و عضویت در گروەهای معاند. من هم یکی از همان کسانی هستم کە در جستجوی جواب این سوالها بودەام و تلاش کردەام کە برای تک تک سوالاتی کە داشتەام پاسخی درخور بیابم از طریق دفاع از فعالیت مدنی و سیاسی، زیست محیطی، حقوق بشری، دفاع از حقوق کودکان، زنان و کارگران و تمامی کسانی کە همدل و همدرد بودەایم.

امروز بیش از هر روز دیگر از این صمیمیت و دوست‌داشتن و عشق بە مردم لذت می‌برم و از اینکە در کنارشان هستم احساس غرور می‌کنم. اینکە لحظات سخت هشت سال و نیم حبس افشین را می‌بینم بغض گلویم را می‌گیرد اما با وجود اینکە انتظار حکم اعدام، لحظات دردآوریست اما ارزش و غرور ایستادن در کنار مردمی کە آنها را دوست دارم، طبیعتی کە در آن زندگی کردەام و کارگرانی کە با آنها کار کردەام، از رنج این لحظات می‌کاهد و بە من، افشین و خانوادەام غرور می‌بخشد. برایتان می‌نویسم.

رامین حسین پناهی

زندان مرکزی سنندج

سه شنبه، ۱۴ فروردین ماه ۱۳۹۷

همینطور، شریفه زرینی (دایه شریفه)، مادر رامین حسین پناهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، شنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۷، طی نامه‌ای به شیرین عبادی دریافت کننده جایزه صلح نوبل و نهادهای حقوق بشری، دل‌نگرانی خود را نسبت به اعدام قریب الوقوع پسرش اعلام کرده بود.

در بخشی از این نامه، مادر رامین‌حسین پناهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، نوشت: «بر کسی پوشیده نیست که این سال‌ها چه به‌سر خانواده‌ام آمده‌است، پسر بزرگم را گرفتند و به همین شکلی که رامین محکوم به اعدام شده است، محکوم به اعدامش کردند، هفت سال را بدون هیچ گناهی در زندان سپری کرد، نهایتا با کمک این مردم و شما مدافعان حقوق بشری از زندان آزاد شد، اشرف پسر دومم را در حالی که دنبال پرونده برادرش بود، کشتند و مرا داغدار کردند، افشین و رامین که هنوز به سن قانونی نرسیده بودند، بازداشت کردند و به انواع شیوه‌های ممکن شکنجه کردند.»

شریفه زرینی، مادر رامین حسین پناهی زندانی سیاسی محکوم به اعدام، از کلیه نهادها و مجامع بین المللی خواسته است تا با مداخله جدی و موثر از وقوع یک فاجعه دیگر برای خانواده حسین پناهی جلوگیری کنند.

متن کامل نامه شریفه زرینی، مادر رامین حسین پناهی، در ادامه آمده است:

در این شرایط ما فریاد مظلومیت و دادخواهی خود را به گوش شما و تمامی انسان های آزاده می‌رسانیم

حضور محترم خانم شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل؛

خانم شیرین عبادی عزیز؛

از آنجایی که شما یک زن و یک مادر هستید، ترجیح دادم این نامه را برای شما بنویسم، می‌دانم از روند پرونده بچه‌هایم، رامین و افشین حسین‌پناهی خبر دارید، ولی بگذارید از زبان خودم، از زبان کسی کە این مدت از سنندج تا تهران و از تهران تا قم به دنبال پرونده رامین دویدە است، بگویم.

خانم عبادی عزیز:

بر کسی پوشیده نیست که این سال‌ها چه به‌سر خانواده‌ام آمده است، پسر بزرگم را گرفتند و به همین شکلی که رامین محکوم به اعدام شده است، محکوم به اعدامش کردند، هفت سال را بدون هیچ گناهی در زندان سپری کرد، نهایتا با کمک این مردم و شما مدافعان حقوق بشری از زندان آزاد شد، اشرف پسر دومم را در حالی که دنبال پرونده برادرش بود، کشتند و مرا داغدار کردند، افشین و رامین که هنوز به سن قانونی نرسیده بودند، بازداشت کردند و به انواع شیوه‌های ممکن شکنجه کردند.

پسران و دختران من و بخصوص رامین پسر کوچکم در خانوادەای زحمت کش بە دنیا آمدەاند، وی تمام دوران نوجوانی و جوانیش همراه بودە با فشارهای بیش از حد نهادهای امنیتی بر خانوادەاش، بله اینها نهایتا رامین را از ایران به زور بیرون کردند، و هنگامی که می خواست به دیدار من مریض بازگردد، بازداشتش کردند و گفتند مسلح بوده و محکوم به اعدامش کردند، ولی من بارها گفتم، خود رامین و وکیل محترم رامین، بارها تاکید کرده است که رامین نه مسلح بوده و نه در هیچ درگیری حضور داشته است.

خانم عبادی عزیز، رامین، تنها فعالیت سیاسی داشته و تاوانش نه تنها اعدام بلکه زندان هم نیست، پسرم در حالی که تنها یک جلسه‌ی دادگاهی برای او برگزار شده بود، از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی و یکی دیگر از قضات به اتهام عضویت در کومله به مجازات اعدام محکوم شد. پرونده رامین حسین پناهی در حال حاضر به شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور در شهر قم ارسال شده تا مورد بررسی قرار گیرد، اما من بر این باورم که دستگاه قضایی با فرستادن پرونده رامین به قم، قصد اعدام وی را دارد. هم اکنون هم از روند پروندە بی‌خبر هستیم و نمی‌دانیم کە حکم اعدام تایید شدە است یا خیر.

سرکار خانم عبادی ، مدت ده سال است که وضعیت ناهنجار دستگیری ، کشتن، تبعید و انواع فشارهای جسمی و روحی، به طور سیستماتیک از سوی حکومت جمهوری اسلامی بر خانواده ما حاکم است و در طول این مدت تحت سختی ومشقت‌های فروان شدەایم.

حال کە رامین را محکوم بە اعدام کردەاند، مرا از ملاقات و دیدنش نیز محروم کردەاند و بیم آن می رود که جان رامین با توجه به روند پرونده و اصرار وزارت اطلاعات مبنی بر اعدام فوری وی و سابقەایی که از اعدام‌های سیاسی این سال‌ها سراغ داریم، به طور حتم جان پسرم رامین، در خطر جدی می باشد.

لذا من به عنوان مادر رامین حسین پناهی، از کلیه نهادها و مجامع بین المللی و از جملە شما در جایگاە یک فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل خواهانم که با مداخله جدی و موثر از وقوع یک فاجعه دیگر برای خانواده ما جلوگیری کنید.

در این شرایط ما فریاد مظلومیت و دادخواهی خود را به گوش شما و تمامی انسان های آزاده می‌رسانیم، چرا که بر این باوریم شما و دیگر انسان های آزاده که در این باره فعال هستید و می‌توانید صدای کسانی را که از بیداد به تنگ آمده به گوش نهادهای بین‌المللی برسانید.

باشد تا این ندای مظلومیت خانواده ما که در چند سال اخیر لحظه‌ای آرامش و آسایش را به خود ندیده‌ایم به گوش جهانیان برسد.

با سپاس و امید به اقدامات فوری و مؤثر

شریفه زرینی (دایه شریفه)
مادر رامین حسین پناهی زندانی سیاسی محکوم به اعدام

رونوشت: دیدبان حقوق بشر، ‏‎سازمان عفو بین الملل، سازمان گزارشگران بدون مرز، مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ‏‎و تمام نهادهای مدافع حقوق بشر.

لازم به یادآوریست «رامین حسین پناهی» یکی از فعالان سیاسی کُرد، در روز دوم تیرماه از سوی نیروهای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی بازداشت شد، این زندانی سیاسی روز ۲۵ ژانویه برابر با ۵ بهمن‌ماه ۱۳۹۶، در حالی که تنها یک جلسه‌ی دادگاهی برای او برگزار شده بود، از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی و یکی دیگر از قضات به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در کومله به مجازات اعدام محکوم شد و اکنون این حکم در دیوان عالی کشور نیز تایید شده است.

حکم اعدام رامین حسین پناهی در حالی صادر و ابلاغ شد، که او تمامی اتهام‌های انتسابی به خود را از قبیل مشارکت در نبرد مسلحانه رد کرده بود. وکیل این زندانی سیاسی کُرد نیز این حکم را غیرمنتظره و ناعادلانه تلقی کرده است.

به گفته وکیل رامین حسین پناهی، در دادگاه قاضی پرونده به جای کلمه محاربه واژه‌ی “بغی” به معنای “یاغی بر علیه نظام” به کار می‌برد و این نخستین بار است که در دادگاه‌های ایران کلمه “بغی” در مورد متهمین سیاسی مورد استفاده قرار می‌گیرد، پیش‌تر از اصطلاح محاربه استفاده می‌شد. محاربه برای افرادی که در نبرد مسلحانه شرکت دارند، در مجامع قضایی ایران به کار گرفته می‌شود و بر همین مبنا وکیل مدافع وی صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی را ناعادلانه توصیف کرده است.

وکیل مدافع این زندانی سیاسی محکوم به اعدام قبلا گفته بود، صدور حکم اعدام برای موکلش رامین حسین پناهی، با اعمال نفوذ اطلاعات و سپاه صورت گرفته، و با توجه به قوانین داخلی و جزایی ایران و این که چنانچه قضات پرونده استقلال داشته باشند، حکم مجازات اعدام مستحق رامین حسین پناهی نیست.

پس از ابلاغ صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی، موج جدید و گسترده اعتراضی در داخل و خارج از ایران شکل گرفت. به همین منظور، طیف عظیمی از احزاب کُرد، از جمله مرکز همکاری احزاب کُرد، کانون‌های مردمی، شهروندان مدنی و سیاسی، فرهنگیان، نویسندگان، هنرمندان، نهادهای مختلف اجتماعی، شعرا، بازاریان، اصناف، نمایندگان ادوار مختلف گذشته مجلس، فعالان فرهنگی، شورای دموکراسی‌خواهان ایران و ده‌ها سازمان و نهاد سیاسی و مدنی دیگر، با صدور بیانیه‌ها و اطلاعیه‌های مختلفی در کردستان ایران و برخی از شهرها و مراکز استانی در اروپا و کانادا، همچنین با برگزاری آکسیون‌های اعتراضی، ضمن محکوم کردن صدور حکم اعدام رامین حسین پناهی و احکام اعدام دیگر زندانیان سیاسی، مدنی و عقیدتی در ایران ، حمایت و پشتیبانی خود را از رامین حسین پناهی اعلام داشتند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

20 − 6 =