مجید دارابیگی در نشست وبیناری گذار؛ انحلال همه نهادهای سرکوب‌گر و تضمین حقوق همه اقلیت‌ها

مجید دارابیگی (وریا بامداد)، کنشگر سیاسی، در نشست وبیناری گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی، یک‌شنبه ۱۳ می ۲۰۱۸ (۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷)، از راه کارهای گذار از حاکمیت اسلامی با توجه به تجربیات و تحقیقات خود، بر پایه دموکراسی، سخن گفت.

به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از حکومت اسلامی به دموکراسی در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور از جنبش اعتراضی برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحب‌نظران و فعالان سیاسی، یک‌شنبه ۱۳ می ۲۰۱۸ (۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷) برگزار شد.

مجید دارابیگی، نویسنده و پژوهشگر، در ابتدای صحبت های خود گفت: «اینکه آقای مشیری می‌گویند ما نمی‌توانیم، راه‌کار بدهیم، درست است، اما آنچه که مسئله است، زمانی که پای گذار از جمهوری اسلامی پیش می‌آید این حکومت باید به نیازهای جامعه پاسخ بدهد، جامعه کنونی با جامعه صد سال پیش فرق دارد. در یک برهه زمانی کوتاه حکومت به دست اسلامی‌ها افتاد و بیش از هر جریانی سیاست بین‌المللی موجب شد که راه برای نیروهای مذهبی فراهم شود و روحانیت با توجه به اعتباری که در بین توده عقب مانده مردم داشت و همینطور به اعتبار دسترسی به منابع و مساجد، رهبری جنبش توده‌ای را در دست گرفت و توانست انقلاب توده‌ای را به انقلاب اسلامی تبدیل کند.»

این کنشگر سیاسی، در بخش دیگری از وبینار یک‌شنبه ۱۳ می ۲۰۱۸ (۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷) افزود: «امروز می‌بینیم که نیروهای امنیتی، انتظامی و شبه نظامی پاسداران و کسانی که در آن دوره حتی نتوانستند دبیرستان و دانشگاه را تمام کنند، در نهادهای حکومتی هستند و هیچ کشوری در دنیا به اندازه جمهوری اسلامی نهادهای دولتی و اسلامی ندارد. بنیادهای مختلف در جمهوری اسلامی و بخش‌هایی که در دست نیروهای امنیتی و سپاه و بخشی هم در دستان روحانیت است و در هیچ کشوری را در دنیا پیدا نمی‌کنید که به اندازه رهبری جمهوری اسلامی قدرت داشته باشد. جمهوری اسلامی در کوچکترین شهرهای دنیا حوزه‌های مذهبی درست کرده‌اند تا بتوانند مردم و شهرها را در کنترل داشته باشند و ما نگاه کنیم این‌همه نهادی که حکومت ایجاد کرده، این‌همه تریبونی که حکومت ایجاد کرده مردم را بمب باران می کنند.»

مجید دارابیگی تاکید کرد “در مشروطیت اولین خواست مردم عدالت خانه بود” و گفت: «ما الان برگشتیم به دوره قبل از مشروطه و اکنون قضاوت در دست کسانی است که اطلاعی در امر قضایی ندارند. ما باید به مردم چه بگوییم؟ اتفاقا مردم باید قدم به قدم جمهوری اسلامی را عقب بکشند. مردم باید خواهان برگزاری مجلس آزاد و دموکراتیک باشند (بدون مهندسی بدون دخالت شورای نگهبان و دخالت نهادهای امنیتی). مردم باید خواهان انحلال همه نهادهای سرکوب‌گر باشند و نهادهای حکومتی به نام اسلام بایستی منحل شوند و در عین حال رادیو و تلویزیون بایستی از کنترل دولت خارج شوند. در واقع باید یک هیات منصفه انتخابی به رای شهروندان ایرانی انتخاب شود که این هیات به شکایت مردم از رادیو و تلویزیون و رسانه مداخله کنند  و تمام ارگان‌های سانسور و سرکوب حذف شود.»

در انتهای سخن، مجید دارابیگی گفت: «من در این کوتاه به نکته دیگری اشاره می‌کنم، ایرانی کشوری است چند ملیتی یعنی، ما در این کشور خلق‌هایی داریم که به زبان‌های دیگری صحبت می‌کنند و هر کدام از این ملیت‌ها در طول تاریخ مبارزات خود را داشته‌اند، بنابراین توجه داشته باشیم، اگر بناست در ایران دموکراسی برقرار باشد، این دموکراسی باید حقوق همه اقلیت‌ها را تضمین کند و به همه این‌ها احترام گذاشت، آزادی مذهب، برای اسلامی و غیر اسلامی تضمین و تاکید شود، اما حقوق اقلیت‌های ملی هم بایستی رسمیت داشته باشد.»

مجید دارابیگی (وریا بامداد)، کنشگر سیاسی، نویسنده و پژوهشگر است. او اهل کرندِ کرمانشاه است، و نیز مدرس دانشگاه‌های ایران، و وکیل پایه یک دادگستری بوده است و از اوان دانشجویی فعال سیاسی و تحول‌خواه بوده و به همین دلیل در دو حکومت شاه و حکومت اسلامی زندانی سیاسی بوده‌ است. وی نویسنده کتاب‌های گذری بر زندان شاه در بیش از ۵۰۰ صفحه و جمهوری زندان‌ها – پژوهشی در شکنجه، بازجوئی‌ها و فجایع دوران جمهوری اسلامی به ویژه دهه ۶۰  – (در دو جلد) بالغ بر ۷۰۰ صفحه می‌باشد.

مجید دارابیگی، نویسنده صدها پژوهش و مقاله‌های سیاسی و دانشگاهی در ایران و خارج از کشور است. او هم‌اکنون در آلمان اقامت داشته و همچنان به کوشش در راه آزادی و استقلال و عدالت اجتماعی ادامه می‌دهد.

گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی با مدیریت رضا بدیعی، گفتمانی با شرکت و حضور تلاشگران دموکراسی‌خواه و مدافعان حقوق بشر است که در راستای بررسی راهکارهای گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، در دومین و چهارمین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار می‌شود و جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنش‌ها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشست‌ها همراهی می‌کنند.

https://www.gozaar.net/wp-content/uploads/2018/05/MajidDarabeygi-Gozaarnet.mp3?_=1

در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخش‌هایی از سخنان مجید دارابیگی، در جریان نشست وبیناری گذار روز یک‌شنبه ۱۳ می ۲۰۱۸ (۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷) آمده است. (فایل‌های صوتی و تصویری هر برنامه پس از انتشار در وبسایت گذار از طریق تلگرام، فیس‌بوک، توئیتر، گوگل پلاس و اینستاگرام نیز منتشر خواهد شد.)

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

دو × چهار =

خروج از نسخه موبایل