سپهرداد گرگین، فعال سیاسی و شاعر ساکن کانادا، در وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، در روز یکشنبه ۱۰ ژوئن ۲۰۱۸ (۲۰ خردادماه ۱۳۹۷)، از چالشهای موجود احزابی مثل شورای ملی مقاومت و مجاهدین و بررسی عمیق و ریشهای مشکلات در آنها برای گذار از استبداد اسلامی تا رسیدن به شورایی برای هماهنگی جنبشها صحبت کرد.
به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از استبداد اسلامی به دموکراسی در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحبنظران و فعالان سیاسی در روز یکشنبه ۱۰ ژوئن ۲۰۱۸ (۲۰ خردادماه ۱۳۹۷)، برگزار شد.
سپهرداد گرگین، در این نشست وبیناری و در ادامه رسیدن و اطلاع از موانع رسیدن به دموکراسی سخن به میان آورد و اینکه این موانع، باد و باران یا طوفان نیستند، بلکه تشکیلات و انسانها هستند.
وی که در برنامه قبلی از سلطنت طلبها سخن به میان آورده بود، گفت: «اینها به سانسور و حذف کردن معتقدند.» و در این برنامه از موانع همبستگی مردم برای گذار به دموکراسی صحبت کرد.
این فعال سیاسی و شاعر ساکن کانادا، در جلسه وبیناری یکشنبه ۱۰ ژوئن ۲۰۱۸ (۲۰ خردادماه ۱۳۹۷)، به موضوع احزابی چون شورای ملی مقاومت و مجاهدین خلق، پرداخت و اینکه در راس این سازمان میخواهند به مردم بقبولانند که حق با آنهاست.
وی در بخشی از سخنان خود گفت: «من ابتدا مختصری در مورد قدرت صحبت میکنم و تشکر میکنم از فرصتی که به من دادید، اما چرا انسانها دوست دارند مورد توجه قرار بگیرند که این مسئله به اعتقاد من باید مورد توجه متخصصان قرار بگیرد و به آن توجه جدی شود و در سطح عموم به این موضوع پرداخته شود که اینهم برنامه مفصلی است که راجع به آن اگر فرصتی شد، صحبت خواهیم کرد.»
در ادامه سخن سپهرداد گرگین گفت:«بحث اصلی من این است، می خواهم از کتاب جباریت اثر مانس اشپربر (Manès Sperber) که روانشناسی شهیر آلمانی است و ترجمه فارسی هم شده و در آن از انسانی که در صندلی قدرت قرار می گیرد صحبت میکند که چطور انسان بعد از مدتی که بر منصب قدرت نشست گرفتار چه نوع بیماریهای روانی میشود. این بیماریهای روانی از نقطهای که بگذرند تغییراتی جدی در انسان را به وجود میآورد.»
در بخش دیگری از این وبینار سپهرداد گرگین افزود:«این مسئله دیکتاتوری یک موضوع تاریخی است و من توصیه میکنم به دوستان که این کتاب «جباریت» اثر مانس اشپربر را بخوانید چرا که با دانستن این مقوله متوجه میشویم که چرا آدمهایی با مرکزیت مجاهدین برای صندلی قدرت خیز برداشتهاند و اگر اینها را کنار هم بگذاریم خواهیم دید که آنها اصلا مردم ایران را نمیبینند و همین تفکر آقای رجوی و خانمشان این میشود که می گویند بیایید زیر چتر ما «حسین حسین» بکنید و من فکر نمیکنم که اینها تا کنون انسان مخالف فکریشان را دعوت به مناظره کرده باشند و من سوالی را که از سالها پیش برای من مطرح بوده، این بود که به من بگویند که به عنوان مثال، چه حکمتی از این حجاب بر سر کردن زنها هست و چه اصراری بر آن دارند.»
برای دانلود و مطالعه کتاب «جباریت» اثر مانس اشپربر به اینجا رجوع کنید.
این کنشگر سیاسی تاکید کرد که ما بحث میکنیم که چطور می شود به دموکراسی رسید و گفت: «در برنامههای آنها (مجاهدین) جدا سازی جنسیتی هست و باید دید که چگونه میخواهند بنیانگذار آزادی شوند و مجاهدین به نظر من روی دیگر سلطنتطلبان هستند و هر دو تلاش برای بازگشت رهبر خود را دارند، ولی کسی که در جهت حذف صدای تو بلند شود روزی حتی ممکن است به فکر کشتن شما هم بیفتد.»
وی ادامه داد: «ما راجع به موانع رسیدن به دموکراسی صحبت میکنیم و اینکه ایدوئولوژی و ایدوئولوژی سازی چه تفکری را در جامعه ما به وجود آورده است. برای گذار از این حکومت هیچ سازمان، حزب، دسته و گروهی نمیتواند این بنای کهنه را به تنهایی تخریب بکند و به اعتقاد من همه راه حلهای خودشان را دارند و همه بالاخره راه حلهای خود را ارائه خواهند کرد، اما شورایی باید تشکیل شود از شخصیتهای مختلف که بین مردم محبوبیت دارند نمایندگانی بفرستند تا شورایی برای رسیدن به دموکراسی تشکیل شود.»
سپهرداد گرگین در پایان گفت: «ما تمام تلاشمان در گذار این است که هر حزب یک تا دو نفر نماینده معرفی بکند (نه اینکه هر کسی بگویند بیایید به ما بپیوندید) و ما تمام تلاشمان این هست که از تمام شخصیتها اینجا باشند تا از دل اینها یک شورا تشکیل شود که نمایندگی از اکثریت مردم باشند و این تمام هدف ما در گذار است.»
سپهرداد گرگین، متولد ۱۳۳۷، ساکن اکویل کانادا است. او از جمله رهبران معترضان سیاسی در دوران انقلاب ۱۳۵۷ بود که پس از بازداشت و خطر جانی از ایران خارج و به کشور کانادا پناهنده شد.
این فعال سیاسی از جمله فعالان فرهنگی و سیاسی شناخته شده در اکویل کاناداست و همچنان در حوزه یاری و حمایت از پناهندگان در سالیان اخیر فعالیت دارد.
از سپهرداد گرگین، فعال سیاسی و شاعر، در بسیاری از نشریات، اشعار، یادداشتها و مقالات گوناگون و کتابهای «ترانهها و آرزوها»، «دفتر زندگی»، «به پیروان» و «بر بال غزل» منتشر شده است.
گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی با مدیریت رضا بدیعی، گفتمانی با شرکت و حضور تلاشگران دموکراسیخواه و مدافعان حقوق بشر است که در راستای بررسی راهکارهای گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، در دومین و چهارمین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار میشود و جمعی از کنشگران سیاسی، مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنشها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشستها همراهی میکنند.
در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخشهایی از سخنان سپهرداد گرگین در جریان نشست وبیناری گذار در روز یکشنبه ۱۰ ژوئن ۲۰۱۸ (۲۰ خردادماه ۱۳۹۷) آمده است. (ضمنا فایلهای مربوطه را از تلگرام و اینستاگرام گذار نیر دنبال کنید.)