تداوم تحصن اعتراضی شهرام الیاسی به همراه همسر و دو فرزندش-پناهنده‌ای بی‌پناه در روز جهانی پناهندگان مقابل دفتر سازمان ملل

 

شهرام الیاسى، زندانى سیاسى سابق و فعال حقوق بشر اهل مریوان، پناهنده سیاسی در ترکیه به همراه همسر و فرزندان خود به علت عدم رسیدگی به پرونده‌اش از سه هفته پیش تا کنون، در مقابل دفتر سازمان ملل آنکارا دست به تحصن اعتراضی زده و کماکان بلاتکلیف به اعتراض خود ادامه داده است.

امروز، چهارشنبه، ۲۰ ژوئن، مصادف با ۳۰ خرداد ۱۳۹۷، در روز جهانی پناهندگان همراه شدیم با شهرام الیاسی تا از آخرین وضعیت وی پس از نزدیک به سه هفته تحصن اعتراضی مقابل دفتر سازمان ملل با خبر شویم.

۲۰ ژوئن، تلاشی است برای حمایت از حقوق مردمی که به دلایل گوناگون ناچار به ترک کشورشان شده اند. مطابق با آمار آژانس پناهندگان سازمان ملل، ۶۵ میلیون و ششصد هزار نفر در جهان پناهنده یا پناهجو (متقاضی پناهندگی) هستند و یا در کشورهایشان بیجا شده‌اند.

شهرام الیاسی، پناهنده‌ای بی‌پناه:

به گزارش گذار، شهرام الیاسی، زندانی سیاسی سابق، ۱۷ مهر ۱۳۸۷ به اتهام همکاری با احزاب کُرد بازداشت و سپس به ۱۱ سال حبس محکوم شده بود، بعد از گذراندن شش سال حبس با قید به مرخصی اعزام شد و پس از آن تصمیم به ترک کشور گرفت و به سازمان ملل در ترکیه پناهنده شد.

وی از حدود ۱۸ روز پیش تا کنون بدون اینکه مقامات مسئول سازمان ملل پاسخی قانع کننده به او بدهند از وضعیت پیش آمده برای همسر و دو فرزندش به شدت نگران است و به گذار گفت: «در طول این مدت تنها چند تن از دوستانم به من سر زده‌اند و هیچ سازمانی اصلا به فکر ما نیست، من در این شرایط، در آفتاب و باران در گوشه خیابان در شرایط وخیمی به سر می‌برم و هیچ مقامی از طرف سازمان ملل پاسخ قانع کننده‌ای به ما نداده‌اند و ما نمی‌دانیم تکلیف‌مان چه می‌شود.»

وی پیش‌تر به گذار گفته بود:‌ «من فقط برای خودم اینجا نیامده‌ام، من صدای همه پناهندگان هستم، من درد مشترک تمام پناهندگانم!»

این زندانی سیاسی سابق، چهار سال و نیم پیش به دفتر سازمان ملل در ترکیه پناهنده شد و بیشتر از سه سال است که قبولی سازمان ملل را هم دارد، اما همچنان پرونده ی وی برای ارجاع به بخش کشوری راکد مانده است.

شهرام الیاسی، نمونه صدها پناهجوی ایرانی است که به دلایل متعدد از کشور خارج شده‌اند و اکنون در کشور ترکیه با وضعیت بدی مواجه شده‌اند.

وی پیش تر گفته بود: «من اگر تا الان در زندان هم بودم ۵ ماه دیگر آزاد می‌شدم و می‌توانستم در مملکت خودم خدمت کنم، من آمدم اینجا پناهنده شدم برای اینکه وضعیتم بهتر شود نه اینکه این چنین ضعیف و ناتوان شوم که حتی از خودم هم امکان دفاع نداشته باشم، خانواده ام دارد از همه می پاشد و حتی در طول این مدت از طرف جمهوری اسلامی هم تهدید شدم و همینکه احساس ناامنی کنم خودش بدترین تهدید است.»

وی بخشی از فایل صوتی در یک فایل صوتی در گفتگوی با گذار افزود: هیچکس جوابی نمی دهد شب گذشته فقط یک مامور آمد به ما گفت واقعا شما چه خواسته ای دارید؟ و من گفتم من فقط یک جواب می خواهم، به من بگویند پرونده ما چه خواهد شد من خواهم رفت و من همینطور بلاتکلیف مانده ام و هیچ کس حتی برای دلخوشی هم نیامد به ما چیزی بگوید.»

رحیم یا شهرام الیاسی، با اتهاماتی چون اقدام علیه امنیت ملی، همکاری با اپوزیسیون بیگانه و نهادهای کُرد و جاسوسی به ۱۱ سال حبس محکوم شده بود و در حالی که دوره محکومیت خود را در زندان رجایی شهر می گذراند، با قید وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی پس از آنکه دست به اعتصاب غذا زده بود، به مرخصی ۱۵ روزه اعزام شد و سپس در حالی که شش سال حبس خود را گذرانده بود، تصمیم به ترک کشور گرفت و به سازمان ملل در ترکیه پناهنده شود.

گفتنی است، این زندانی سیاسی سابق و فعال حقوق بشر که سابقه همکاری با برخی رسانه های حقوق بشری را در کارنامه خود نیز دارد، زمانی که در زندان رجایی شهر بود، چندبار توسط زندانیان عادی مورد ضرب و شتم واقع شده بود.

پناهجویان در ترکیه و به خصوص پناهندگان سیاسی، با معضلات بسیاری مواجه هستند از جملە مشکلات پناهجویان بلاتکلیفی و آیندە نامشخص است، تا جایی که حتی کسانی با داشتن قبولی از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل با بلا تکلیفی طولانی روبرو هستند و سالهاست در شرایط سختی زندگی می کنند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

1 × 2 =