توضیح وکیل خانواده کاووس سیدامامی در مورد یورش ماموران به منزل شخصی آنها

آرش کیخسروی، وکیل خانوادگی کاووس سیدامامی، فعال محیط زیستی که به طرز مشکوکی در زندان کشته شد، جزئیات یورش دوشنبه ۴ تیر ماموران، به منزل مریم ممبینی، را تشریح کرد.

آرش کیخسروی، که به همراه پیام درفشان وکالت خانواده کاووس سیدامامی را بر عهده دارند، در گفتگوی با امتداد، با اشاره به اینکه دوشنبه ۴ تیرماه ۹۷، ماموران حدود ساعت ۱۷ به منزل مریم ممبینی (همسر مرحوم سیدامامی) مراجعه کرده‌اند، گفت: «آن‌ها ساعت ۱۷ به منزل خانم ممبینی رفتند و آن‌جا مشغول فیلمبرداری از ایشان شده بودند. من حدود ساعت ۱۹:۱۵ دقیقه به آن‌جا رسیدم و دیدم صدای گریه خانم ممبینی می‌آید و حالش خوب نبود.»

وی افزود: «من خودم را معرفی کردم و گفتم وکیل خانم ممبینی هستم و باید ایشان را ببینم. منتهی مامورانی که آن‌جا بودند به من اجازه ورود ندادند . بعد یکی از مسئولانشان آمد و من به ایشان گفتم که مطابق با مقررات آیین دادرسی کیفری باید موکلم را ببینم و ایشان گفتند که ما در حال انجام عملیات خودمان هستیم و شما اجازه ندارید ایشان را ببینید.»

کیسخروی تاکید کرد: «من از آن‌ها مستندات مراجعه‌شان را خواستم و احکامشان را رویت کردم و دیدم از آقای جعفری دولت‌آبادی که در امضایشان ادامه فامیل‌شان یعنی دولت‌آبادی نبود امضا دارند که برای تهیه فیلم مستندی با نام هبوط(نام فیلم طولانی تر بود و فقط هبوط در خاطرم مانده) می‌توانند به آن‌جا مراجعه کنند.»

کیخسروی در پاسخ به این سئوال که آیا ماموران چیزی از منزل خارج کرده‌اند گفت: «مطلع نیستم ولی دیدم با یک وانت بار چندین جعبه خیلی بزرگ را که معلوم نبود داخلشان چه چیزی است واردخانه کردند. آن‌ها به ما نگفتند از کجا آمده‌اند و جعبه‌ها را داخل پارکینگ منزل گذاشتند.»

وی خاطر نشان کرد: «خانم مبینی بعد از این اتفاق حالشان بد شد و با اورژانس به بیمارستان منتقل شدند و هم‌اکنون تحت نظر در بیمارستان بستری هستند. همسر مرحوم سیدامامی همچنان ممنوع‌الخروج است. من و دیگر وکیل خانواده، پیام درفشان در حال جمع‌بندی موضوع برای واکنش‌های مقتضی هستیم.»

مریم ممبینی، همسر کاووس سیدامامی پیشتر ، به دلیل فشارهای روحی شدید، در بیمارستان بستری شده بود.

مریم ممبینی، همسر کاووس سیدامامی، پیش از نیز برای پاسخ به پاره ای از سوالات توسط یک نهاد امنیتی فراخوانده شد.

رامین سیدامامی، خواننده‌ای که با نام کینگ‌رام در میان ایرانیان شناخته می‌شود، دوشنبه ۴ تیر ۱۳۹۷، ضمن تایید این موضوع در توئیتر خود نوشت: «دیروز مادرم مریم ممبینی برای جواب دادن یه سری سوالات در مورد پدرم کاووس سیدامامی احضار شده بودند.»

رامین سیدامامی، فرزند کاووس سیدامامی، فعال محیط زیستی که به طرز مشکوکی در زندان کشته شد، در کانال تلگرامی خود، راجع به این احضار نوشت: یکشنبه ۳ تیرماه ۱۳۹۷ مریم ممبینی، همسر مرحوم کاووس سیدامامی، تلفنی دریافت کرد که از او دعوت شد برای پاسخ به سئوال‌هایی در رابطه با پرونده همسر مرحوم‌اش و ممنوع‌الخروجی خود به مکانی در شهر تهران مراجعه کند. مریم ممبینی بدون حضور وکلای خود به آن مکان رفت.

رامین سیدامامی جزئیات احضار مادرش توسط یک نهاد امنیتی را در کانال تلگرامی خود، چنین شرح داد:

شخص دعوت کننده گفته بود از دفتر قوه قضاییه تماس می‌گیرد و برای ادامه روند پرونده خانم ممبینی باید برای دادن توضیحاتی به آدرس گفته شده مراجعه کند

مکانی که خانم ممبینی به آن فراخوانده شده بود سردر رسمی نداشت. تنها نوشته شده بود «دفتر نظارت و پیگیری»

او کمی پس از ساعت ۳ بعدازظهر به اتاقی می‌رود که در آن مصاحبه تا ساعت ۶ و نیم عصر ادامه می‌یابد

یکی از افراد همان شخص جوانی بود که در دادسرای امور جنایی در تاریخ ۲۰ بهمن‌ماه ۱۳۹۶ او را مورد بازجویی قرار داده بود پیش از آنکه خبر درگذشت همسرش در زندان را اعلام کند

در بازجویی دیروز سئوال‌ها به چند گونه طرح شدند: شناسایی اشخاص در عکس‌های خصوصی خانواده سیدامامی در مناسبت‌های مختلف، سفرهای مرحوم سیدامامی به نقاط مختلفِ داخل و خارج از کشور، اما بیشتر از همه ارتباط مرحوم با خارجی‌هایی که در تهران بودند، چه بر اساس عکس‌های شخصی و چه نام آنها

پس از طرح سئوال‌ها، بازجوکنندگان از مریم ممبینی می‌خواستند که گفته‌های خود را کتبی کند و این نوشته‌ها به بیست صفحه رسید

آنها هدف از این سئوال‌ها را به سرانجام رساندن پرونده جاسوسی مرحوم سیدامامی و دیگر فعالان محیط زیست عنوان کردند و گفتند پرونده مراحل پایانیش را طی می‌کند و بزودی شواهد محکومیت متهمین به دادگاه ارائه خواهد شد

در مورد پرونده ممنوع‌الخروجی خانم ممبینی، بازجوکنندگان اذعان کردند که خانم ممبینی متهم نیست چرا که آنها کاملا از بی گناهی ایشان آگاه بودند.

در پایان به مریم ممبینی اعلام کردند که مصاحبهٔ دیگری با دعوت تلفنی از او خواهد شد و در انتظار آن باشد‌.

از فعالان محیط زیست بازداشتی بیشتر بخوانیم.

پیام درفشان، وکیل دیگر خانواده کاووس سیدامامی، چهارشنبه ۳۰ خرداد ۹۷، از علت مرگ این فعال محیط زیستی در زندان خبر داده و گفته بود: «گزارش نهایی پزشکی قانونی درباره علت مرگ کاووس سیدامامی وصول شده و در این گزارش آمده که جای کبودی و خفگی دور گردن وی وجود دارد».

کاووس سیدامامی، استاد جامعه‌شناسی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق و مدیر عامل موسسه «حیات وحش میراث پارسیان» بود که ۴ بهمن ۱۳۹۶، از سوی ماموران سپاه پاسداران بازداشت شد و ۱۹ بهمن‌ماه، خانواده‌اش، از مرگ او با عنوان «خودکشی» مطلع شدند.

موضوع بازداشت فعالان محیط زیست، پس از انتشار خبر مرگ کاووس سید امامی، استاد ۶۴ ساله دانشگاه و فعال محیط در بازداشتگاهی در ایران به رسانه‌ها راه یافت. یک‌روز پس از انتشار این خبر از سوی خانواده سید امامی، دادستان تهران با تایید مرگ این استاد دانشگاه در بازداشتگاه، علت مرگ را خودکشی اعلام کرد.

رامین سیدامامی فرزند کاووس سیدامامی، خواننده‌ای که با نام کینگ‌رام در میان ایرانیان شناخته می‌شود، یکی از اولین افرادی بود که دلیل اعلام شده از سوی مسئولان قضایی یعنی خودکشی را باور نکردنی خواند. این خواننده روز ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ در اینستاگرام و توییتر خود نوشت: «خبر مرگ پدرم، کاووس سید امامی، برایم باور کردنی نیست. کاووس در ۴ بهمن دستگیر شد و ناگهان از دادسرا مادرم، مریم ممبینی، را جمعه ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ احضار می‌کنند و خبر مرگ همسرش را به او می‌دهند. می‌گویند خودکشی کرده.. هنور باور نمی‌کنم. نمی‌کنیم.»

گفتنی است، پس از انتشار خبر خودکشی کاووس سیدامامی، خانواده این فعال محیط زیستی، صبح روز ۱۷ اسفند ۱۳۹۶، قصد خروج از کشور را داشتند، که ماموران گیت امنیتی فرودگاه امام خمینی تهران با ضبط پاسپورت مریم ممبینی همسر کاووس سید امامی از خروج وی، جلوگیری کردند و تنها به رامین و مهران، دو پسر کاووس سیدامامی اجازه خروج از ایران را دادند. به دنبال این اقدام مریم ممبینی، همسر کاووس سیدامامی به دلیل فشارهای روحی شدید، در بیمارستان بستری شد.

کاووس سیدامامی، سام رجبی، هومن جوکار، نیلوفر بیانی، مراد طاهباز، طاهر قدیریان، امیرحسین خالقی و سپیده کاشانی، کارکنان و مدیران موسسه «حیات وحش میراث پارسیان» هستند که چهارم و پنجم بهمن ماه ۱۳۹۶ بازداشت شدند. خبر بازداشت آنها به دلیل فشارهای امنیتی بر خانواده های شان مسکوت ماند، اما با جان باختن کاووس سیدامامی در زندان اوین، اسامی برخی از بازداشت شدگان به رسانه ها راه یافت.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

دو × 2 =