سپهرداد گرگین در نشست وبیناری گذار؛ بخش سوم-بررسی مشکلات اصلی احزاب و ادامه مبحث چالش‌های موجود برای گذار به دموکراسی

سپهرداد گرگین، فعال سیاسی و شاعر ساکن کانادا، در وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، در روز یک‌شنبه ۲۴ جون ۲۰۱۸ (۳ تیرماه ۱۳۹۷)، از چالش‌های موجود در احزاب چپ صحبت کرد و به بررسی راه کارهایی برای گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی پرداخت.

به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از استبداد اسلامی به دموکراسی در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحب‌نظران و فعالان سیاسی در روز یک‌شنبه ۲۴ جون ۲۰۱۸ (۳ تیرماه ۱۳۹۷)، برگزار شد.

سپهرداد گرگین، در دو برنامه گذشته به بررسی علل و چالش‌های موجود برای گذار به دموکراسی، در احزاب و اپوزیسیون‌های فعال پرداخت که در وبینار گذار روز یک‌شنبه ۲۷ می ۲۰۱۸ (۶ خردادماه ۱۳۹۷)، در ادامه صحبت‌های خود برای بررسی چالش های موجود بر سر گذار به دموکراسی از سلطنت طلب‌ها سخن به میان آورده بود و در برنامه یکشنبه ۱۰ ژوئن ۲۰۱۸ (۲۰ خردادماه ۱۳۹۷) از چالش‌های موجود احزابی مثل شورای ملی مقاومت و مجاهدین و بررسی عمیق و ریشه‌ای مشکلات در آن‌ها برای گذار از استبداد اسلامی تا رسیدن به شورایی برای هماهنگی جنبش‌ها صحبت کرد.

در برنامه وبیناری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، روز یک‌شنبه ۲۴ جون ۲۰۱۸ (۳ تیرماه ۱۳۹۷) این فعال سیاسی و شاعر ساکن کانادا، به چالش‌های موجود در احزاب چپ پرداخت. (لازم به توضیح است که وبینارهای گذار دومین و چهارمین یک‌شنبه هر ماه برگزار می شود).

سپهرداد گرگین، در ابتدای این برنامه به احزاب چپ پرداخت و دیدگاه‌ها و تحقیقات خود را با تعریفی از واژه چپ آغاز کرد که چپ در اصطلاح سیاسی به گروهی از مردم گفته می‌شود که معتقدند با توسل به مسائل علمی، تجربی، نگاه کردن به تاریخ بشریت و درس‌گیری از این تاریخ به صورت منطقی، می‌توان مشکلات را حل کرد.

وی اشاره کرد: «ما در ایران دو نوع تشکیلات چپ داریم (متشکل و غیر متشکل) که متاسفانه چپ ما، در حال حاضر تعدادی هستند که در چهارچوب خودشان برنامه ای دارند برنامه ای که برگرفته شده از مارکیسم و لنیسیم هستند و چپ دیگری که به دلایلی کارهای فردی می‌کنند و فعالیت‌های تشکیلاتی ندارند، اما در ایران باید تشکیلات قدم جلو بگذارند.»

وی افزود: «ما در ایران بی‌شمار زندانی سیاسی داریم که در زندان هستند. (تمامی کسانی که در دل گرو مسئله ای انسانی یا محیط زیستی یا …) و چپ هم زندانی سیاسی دارد، اما چرا تشکلات و تشکیلاتی که هستند نمی‌توانند روزی را عنوان بکنند و جلو زندان‌ها نیرو پیاده بکنند! هر نیرو و حزبی به تنهایی در جلو زندان‌ها می‌روند اما هنوز به صورت مشترک این کار را صورت نداده‌اند! چرا که اگر همه با هم چنین اقدامی بکنند صدای آنها شنیده خواهد شد. اما در مورد چپ وقتی با مسئولان آنها صحبت می‌شود که دو نفر را معرفی بکنند برای هماهنگی های لازم اما یا توجهی نمی‌کنند یا صدای ما را بر نمی‌تابند.»

این فعال سیاسی در ادامه سخنان خود گفت: «آیا باید منتظر چه نشست؟ منتظر این که ایران سوریه شود! اما دوستان من از این رژیم هیچ چیزی بعید نیست و اگر بخواهند در ازای ماندن در قدرت دست به هر کاری می‌زنند و چرا ما باید بنشینیم که اینها واقعا ایران را تکه تکه کنند؟ و تنها راه این است که همه ما باید دست به دست هم دهیم، چه تعدادی که درون ایران هستند و چه ما که در خارج از کشور هستیم باید بتوانیم در یک ارتباط منطقی قرار بگیریم  و راه کارهای گذار از این استبداد را بررسی و برنامه ریزی بکنیم، ولی متاسفانه چپ ما یک چپ ایدئولوژی هست و اینکه ایدئولوژیک شدن چه هست باید بگویم چیزی ایدوئولوژی می‌شود که زمان حال از او گرفته شده است. به عنوان نمونه مارکس که سال‌ها پیش می زیسته آیا می توانست تمام معضلات امروز ما را پیشبینی کرده باشد؟»

سپهرداد گرگین، در انتهای این برنامه وبیناری همینطور توضیح داد: «حرف تمام جریانات سیاسی به طور خلاصه این است که می‌گویند بیایید زیر چتر ما، تا ما بگوییم چه بکنید و ما برای شما تعیین تکلیف کنیم و اکنون از نظر من چپ هم عاملی شده برای اینکه اجازه ندهند شورای گذار به وجود بیاید (شورایی متشکل از نمایندگان و روشنفکران واقعی مردم). به اعتقاد من (چه چپ و چه راست) بیایید از خودخواهی هامان بگذریم، تا بتوانیم این بنای کهنه “جهوری اسلامی” را خراب کنیم و در مرحله بعد راه حل های خود را در جمع مطرح کنیم.»

سپهرداد گرگین، متولد ۱۳۳۷، ساکن اکویل کانادا است. او از جمله رهبران معترضان سیاسی در دوران انقلاب ۱۳۵۷ بود که پس از بازداشت و خطر جانی از ایران خارج و به کشور کانادا پناهنده شد.

این فعال سیاسی از جمله فعالان فرهنگی و سیاسی شناخته شده در اکویل کاناداست و همچنان در حوزه یاری و حمایت از پناهندگان در سالیان اخیر فعالیت دارد.

از سپهرداد گرگین، فعال سیاسی و شاعر، در بسیاری از نشریات، اشعار، یادداشت‌ها و مقالات گوناگون و کتاب‌های «ترانه‌ها و آرزوها»، «دفتر زندگی»، «به پیروان» و «بر بال غزل» منتشر شده است.

گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی با مدیریت رضا بدیعی، گفتمانی با شرکت و حضور تلاشگران دموکراسی‌خواه و مدافعان حقوق بشر است که در راستای بررسی راهکارهای گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، در دومین و چهارمین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار می‌شود و جمعی از کنشگران سیاسی، مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنش‌ها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشست‌ها همراهی می‌کنند.

https://www.gozaar.net/wp-content/uploads/2018/06/Sepehrdad-Gorgin-gozaarnet-24jun.mp3?_=1

در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخش‌هایی از سخنان سپهرداد گرگین در جریان نشست وبیناری گذار در روز یک‌شنبه ۲۴ جون ۲۰۱۸ (۳ تیرماه ۱۳۹۷) آمده است. (ضمنا فایل‌های مربوطه را از تلگرام و اینستاگرام گذار نیر دنبال کنید.)

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

18 − چهارده =

خروج از نسخه موبایل