۳۷ سال حبس تعزیری، ۲۹۶ ضربه شلاق و ۸ سال محرومیت از حقوق اجتماعی، احکام جدید برای ۶ درویش گنابادی محبوس در زندان تهران بزرگ (فشافویه) است.
به گزارش گذار، برای شش تن از دراویش گنابادی محبوس در زندان تهران بزرگ، در دادگاه انقلاب تهران، به ریاست قاضیان صلواتی و احمدزاده، ۳۷ سال حبس تعزیری، ۲۹۶ ضربه شلاق و ۸ سال محرومیت از حقوق اجتماعی، احکام جدید برای ۶ درویش گنابادی محبوس در زندان تهران بزرگ (فشافویه) است.
احکام صادره به این شش زندانی محبوس در تیپ سه زندان تهران بزرگ ابلاغ شده است.
مجذوبان نور رسانه نزدیک به دراویش گنابادی، احکام صادر شده علیه آنها را به شرح زیر گزارش داد:
محمدرضا شایان: ۷ سال حبس تعزیری
حسن شاهرضا: ۷ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال محرومیت از فعالیت و عضویت در احزاب، گروهها و رسانهها و مطبوعات و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور
مرتضی سهرابپور: ۷ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال محرومیت از فعالیت و عضویت در احزاب، گروهها و رسانهها و مطبوعات و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور
محسن نوروزی: ۷ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال محرومیت از فعالیت و عضویت در احزاب، گروهها و رسانهها و مطبوعات و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور
حسن عباسی: ۷ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال محرومیت از فعالیت و عضویت در احزاب، گروهها و رسانهها و مطبوعات و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور
سجاد برادران: ۲ سال حبس تعزیری
این درویشان در جریان حادثه گلستان هفتم با ضرب و شتم شدید بازداشت شده و در فرآیند بازجویی و محاکمه از تمام حقوق قانونی و دسترسی به وکیل و حق رسیدگی عادلانه محروم بودهاند.
پیشتر، دادگاه انقلاب تهران، ۲۳ تن از دروایش گنابادی را مجموعاً به تحمل ۱۱۹ سال حبس تعزیری و نفی بلدمحکوم کرده بود و برای ۴۰ تن دیگر از دراویش گنابادی، در شعب ۱۵ و ۲۶ به ریاست قاضی صلواتی و قاضی احمدزاده، ۲ تا ۷ سال حبس تعزیری، شلاق و نفی بلد، صادر کرده بود.
همینطور در خبری دیگر به نقل از مجدوبان نور، ۴ درویش زندانی به نامهای کسری نوری، صالح مرادی، رضا و سینا انتصاری، از درویشان محبوس در زندان تهران بزرگ از حضور در جلسه دادگاه انقلاب محاکمه خودداری کردند.
این درویشان که در جریان حادثه گلستان هفتم بازداشت و بهشدت با ضربات باتوم مورد شکنجه و آزار جسمی قرار گرفتند، موارد مطروحه در کیفرخواست صادرشده برای درویشان گنابادی و همچنین سؤالهای عقیدتی قضات دادگاه انقلاب را مصداق تفتیش عقاید دانسته و به همین دلیل از حضور در دادگاه خودداری کردند.
این درویشان همچنین محرومیت درویشان بازداشتی از حق وکیل را نیز جزو دلایل عدم حضور خود در جلسهی محاکمه دانسته و به عدم رعایت تشریفات قانونی در روند دادرسی پروندهی درویشان اعتراض کردهاند.
این چهار درویش از جمله متحصنین در زندان هستند که از دو هفتهی گذشته تاکنون در اعتراض به نقض گسترده حقوق درویشان دست به تحصن زدهاند.
درگیری نیروهای امنیتی با دراویش از اواسط بهمن ۹۶ در مقابل منزل نورعلی تابنده، قطب دراویش صورت گرفت بود و پس از آن تحصن و تجمع دراویش گنابادی مقابل کلانتری ۱۰۲ در خیابان پاسداران در اعتراض به بازداشت نعمتالله ریاحی، یکی از دراویش با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت و درگیری کشیده شد. در جریان این درگیری ها، صدها تن از دراویش معترض، بازداشت شدند یا مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
فشارها به دراویش در نظام جمهوری اسلامی عمدتا از شهر قم آغاز شد. قم مذهبیترین شهر ایران است و با توجه به نزاع تاریخی صوفیه و اهل شریعت، فشار بر دراویش در این شهر سابقه طولانی دارد و به سالهای قبل از انقلاب میرسد؛ اما در سالهای اول دهه هشتاد خورشیدی با انتشار شماری از کتابهای ضدصوفی در قم که این سلسله را به ضدشیعی بودن متهم میکردند، رفته رفته جو سنگینتری علیه آنها شکل گرفت. تنش در مناسبات حکومت با دراویش نعمتاللهی با تخریب برخی از مکانهای مذهبیشان و مخالفت حکومت با گردهمایی آنها به خصوص در قم وارد مرحله ای شد که یک دهه بعد در تهران به درگیری فیزیکی و خونریزی انجامید.
در سالهای گذشته اخبار و گزارشهای پرشماری از احضار، تهدید، بازداشت و در نهایت محاکمه و صدور احکام سنگین برای دراویش – به ویژه دراویش سلسله گنابادی- منتشر شده است.