اسفندیار منفردزاده در نشست وبیناری گذار؛ راه‌کارهایی برای گذار به دموکراسی-تقویت روحیه نقد پذیری و کنکاش معنای واژه‌ها

اسفندیار منفردزاده، آهنگساز برجسته ایرانی، در وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، یک‌شنبه ۸ جولای ۲۰۱۸ (۱۷ تیرماه ۱۳۹۷)، شرکت کرد ضمن بیان نظرات و دیدگاه‌های خود برای رسیدن به دموکراسی، بر لزوم اتحاد تاکید کرد و گفت: «هر کسی آزاد است نظر خود را بگوید و بایستی ناهنجاری‌ها نقد شوند.»

به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از استبداد اسلامی به دموکراسی، در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور از جنبش اعتراضی برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحب‌نظران و فعالان سیاسی در روز یک‌شنبه ۸ جولای ۲۰۱۸ (۱۷ تیرماه ۱۳۹۷) برگزار شد.

اسفندیار منفردزاده، آهنگساز برجسته که آهنگ بسیاری از خوانندگان مطرح ایرانی را ساخته است، در بخشی از وبینار روز یک‌شنبه ۸ جولای ۲۰۱۸ (۱۷ تیرماه ۱۳۹۷) گفت: «بسیار خوشحالم از اینکه امروز در جمع ما کسی از دیروز حرفی نزد چرا که گفتن از دیروز بیهوده خواهد بود و گفتن از دیروز چیزی را عوض نخواهد کرد، اما حاصل تجربیات، تحقیقات، مطالعات و هر آنچه یاد گرفتیم را برای این گذار به دموکراسی استفاده کنیم هر چند واقعا سخت است اما ناممکن نیست.»

وی در قسمت دیگری از گفته‌های خود اضافه کرد: «واژه ها معنی درست خود را از دست داده‌اند، مانند جمهوری که جمهوری اسلامی نیست بلکه حکومت یا جمهوری شیعه است و سخت است که عادت‌ها را از خودمان دور کنیم و واژه‌ها را پالایش فرهنگی کنیم، از جمله زمانی که می‌گوییم دموکراسی نمی‌توانیم یکباره به آن دست یابیم، این آزادی هم واژه‌ای است بسیار زیبا که معانی مختلف و گاه متضاد دارد.»

اسفندیار منفردزاده در ادامه به مفهوم و معنای آزادی اشاره کرد و گفت: «واژه آزادی یعنی چه؟ زمانی که به دنبال واژه‌ی آزادی، اما و اگر آمد، خودش محدودیت می‌شود، اینجا آزادی به خیال من واژه‌ای فریبنده می‌شود. اما آیا کسی در جهان هست که بگوید من آزادی نمی‌خواهم همه آزادی خود را می خواهند؟ اما آیا معنی آزادی خواهی همین است که من بگویم آزادی خودم را می خواهم؟ و من تصور می‌کنم که جهان از روز ازل گلستان نبود و گلستان هم نخواهد شد من واژه خارستان را پیشنهاد می کنم! آنچه برای من گل است برای دیگران ممکن است خار باشد و برعکس و اینگونه من تنها می‌مانم و نمی‌شود همه چیز مطلق باشد و خاری وجود نداشته باشد.»

این آهنگساز برجسته ایرانی در دنباله صحبت‌های خود افزود: «هر ایدئولوژی که به قدرت برسد، به ویژه وقتی با انقلاب همراه شود، (مثل اسلام آماده برای آقای خمینی) به این وضع در می‌آید و دیروز را نمی شود عوض کرد این تاریخ است، آقای خمینی یک زخم بزرگ به جامعه ما زد جدای از اینکه ویران کرد و یک لطمه به مراتب از آن بالاتر مانند جنگ و ضایعات ناشی از جنگ و بیماری‌های حاصل از آن و معنای وحدت کلمه‌اش به جای همه با هم، همه با من شد و امثال ما زخم خوردیم آن همه با هم آنروز را هیچ کس پاسخ آن را نگرفت که اصلا همه با هم بر سر چه؟ ولی آنروزها کینه علیه شاه آنقدر بالا گرفته بود که کسی نمی‌گفت همه با هم بر سر چه و می‌گفتیم هر چه بیاید بهتر از وضعیت موجود است. اما ان تجربه تلخ این اجازه را به ما نمی دهد که روی آن مکس (توقف و تفکر) کنیم.»

اسفندیار منفردزاده در قسمت دیگری از وبینار بر سر روحیه نقدپذیری تاکید کرد و گفت: «کسانی که می خواهند نظام را اصلاح کنند یا آنرا ترمیم و بزک کنند حق دارند کار خودشان را بکنند و آرزو می کنم به عمر من وصلت  بدهد و نقد متداول شود تا انواع ناهنجاری را نقد کنیم چرا که ما باید همدیگر را نقد کنیم. البته دوستانی از روی مهر و محبت به من می‌گفتند حیف نیست که تو فقط کار موسیقی نکنی اما هر کسی وظیفه دارد و به عنوان یک انسان باید جدای از شغلش به عنوان یک شهروند در مسائل زندگی دخالت کند و نقش داشته باشد. بنابراین در یک محیط سالم و آزاد ممنوعیت فاشیست‌ها ضرورت ندارد چرا که اگر یک فاشیست تابلو دموکرات بزند دستش رو خواهد شد و رسوا می شود.»

وی اینطور ادامه داد: «این روزها تکنولوژی و استفاده از اینترنت فرصت را به ما داده است که شایعه نادرست که اینها (حکومت) رفتنی‌اند، منتشر شود و با باور به این، همه به دنبال لشکرکشی و یارکشی برای باورهای خودشان هستند و به همین دلیل است ترجیح می دهند با دگراندیشان خودشان تسویه حساب کنند.»

اسفندیار منفردزاده که آثار ماندگار و خاطره‌انگیزی در عرصه موسیقی ساخته است، پیش شرط رسیدن حاکمیت مردم به دموکراسی را داشتن آزادی‌های سیاسی بی قید و شرط برای دیگران دانست و تاکید کرد که این نظام خود به خود ساقط نخواهد شد. وی آرزوی خود را اینطور بیان کرد: «من آرزویم این است یک اصل را همه بپذیریم و این خارج کشور پیوندی با داخل داشته باشد و بتواند اعتماد جمع کند و تفرقه ها بماند برای زمانی که قانونی اساسی نوینی نوشته شده است. من آرمان و آرزویم رسیدن ایران به جمهوری شورایی لائیک دموکرات است ولی این آرزو و آرمان من است و من می دانم این به عمر من قد نخواهد داد، اما اجازه دهید نظرم را بدهم که من امروز خودم را امروز یک آزادی دگراندیش‌خواه تعریف می‌کنم و هر نوع مخالفتی با مخالفان این نظام استبدادی بکنم به تداوم جمهوری اسلامی کمک کرده‌ام و من امیدوارم جبهه‌ای توانا روی این یک اصل تشکیل شود و دیگر کسی از بیان عقیده اش نترسد.»

گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی با مدیریت رضا بدیعی، گفتمانی با شرکت و حضور تلاشگران دموکراسی‌خواه و مدافعان حقوق بشر است که در راستای بررسی راهکارهای گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، در دومین و چهارمین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار می‌شود و جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنش‌ها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشست‌ها همراهی می‌کنند.

در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخش‌هایی از سخنان اسفندیار منفرد زاده، در جریان نشست وبیناری گذار در روز یک‌شنبه ۸ جولای ۲۰۱۸ (۱۷ تیرماه ۱۳۹۷) آمده است. (ضمنا فایل‌های مربوطه را از تلگرام و اینستاگرام گذار نیر دنبال کنید.)

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

چهار × چهار =