آخرین گفتگوى رادیو فرهنگ با اقبال مرادی، که در تاریخ ١٢ خرداد ٩٧ انجام گرفت.
اقبال مرادی، از فعالان سرشناس سیاسی کُرد و از مدافعان حقوق بشر مخالف اعدام، ساکن پنجوین کردستان عراق، «هدف حمله تروریستی قرار گرفت و جان باخت.»
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، پیکر بیجان اقبال مرادی فعال سیاسی اهل مریوان، حوالی ساعت ۲۳:۳۰ سهشنبه شب ٢٧ تیرماه۱۳۹۷، در اطراف رودخانه پینجوین شناسایی شده است. به گفته شاهدان عینی «بر روی بدن اقبال مرادی اثر سه گلوله دیده میشود.»
یک منبع نزدیک به خانواده اقبال مرادی به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی گفت: «اقبال مرادی روز گذشته ساعت هشت شب از منزل خارج شد و ساعت یک و نیم شب جنازهاش در کنار رودخانه پینجوین در نزدیکی روستای عالیآباد پیدا شد.»
کاک اقبال مرادى فعال سیاسى و پدر زندانى سیاسى محکوم به اعدام ” زانیار مرادى”، در گفت و شنودی با رادیو فرهنگ در تاریخ ١٢ خرداد ٩٧ در مورد تلاش هاى گسترده جهانى براى لغو حکم ناعادلانه اعدام رامین حسین پناهی سخن گفت.
در این گفتگو آقاى مرادى در مورد شرایط فرزند خود و همچنین لقمان مرادى فرزند برادرشان که در یک دادگاه ناعادلانه و بشکل پرونده سازى وزرات اطلاعات و سپاه پاسداران به اعدام محکوم شده اند مطالبی را به آگاهى شنوندگان رساندند ، در پایان کاک اقبال مرادى از همه فعالین که در راه آزادى زندانى سیاسى و نه به اعدام تلاش میکنند قدردانى نمودند.
در ادامه این گفتگو را بشنوید:
اقبال مرادی ۵۷ ساله پدر زانیار مرادی، زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام، فعالیتهای حقوق بشری موثری در رابطه با لغو مجازات اعدام و حمایت از زندانیان سیاسی را در کارنامه فعالیتهای خود داشته است.
گفتنی است، اقبال مرادی در سال ۱۳۸۷ نیز در حوالی پنجوین هدف حمله تروریستی قرار گرفت و پس از زخمی شدن و انتقال به بیمارستان از مرگ نجات یافته بود.
این فعال سیاسی سرشناس کرد، از سال ۵۷ با احزاب کرد همکاری داشت و حدود ۶ سال از عمرش را در زندانهای سنندج، ارومیه و مریوان سپری کرده است.
او در سالهای اخیر از طریق همکاری با رسانههای مختلف، در رساندن اخبار زندانیان سیاسی به خبرگزاریهای حقوق بشری نقش به سزایی را ایفا کرد.
تاکنون برخی از شخصیتهای سیاسی و حقوق بشری، سازمانها و نهادها و خبرگزاریها ترور اقبال مرادی را محکوم کردهاند.