بازداشت یک روحانی اهل سنت به دلیل پیگیری پرونده تجاوز به دختران ایرانشهری

مولوی ناصر ریگی بهادرزهی روحانی اهل سنت، توسط ماموران سپاه در جریان حمایت از پرونده دختران ایرانشهر بازداشت شد.

به گزارش گذار، یکشنبه ۲۴ تیر ۹۷ مولوی ناصر ریگی بهادرزهی، روحانی اهل سنت، فعال مدنی و عضو سفیران مدرسه ساز،  توسط ماموران سپاه پاسداران بازداشت شد.

مولوی ناصر ریگی بهادرزهی روحانی اهل سنت

یک منبع مطلع به کمپین فعالین بلوچ گفت: «مولوی ناصر برای حمایت از مولوی طیب و دختران ایرانشهر در گروه‌ها فعال بود و امضا جمع آوری می‌کرد».

وی افزود: «پس از آتش سوزی داروخانه پاستور در فضای مجازی متنی جعلی به نام وی پخش کردند که خود را عضو سهاب معرفی می‌کرد و آتش زدن داروخانه پاستور را به عهده گرفته بود، که توسط مولوی ناصر ریگی، تکذیبیه پخش شد و خواستار بازداشت افرادی شد که به نام وی مطلب دروغ پخش کرده‌اند».

این منبع در ادامه گفت: «یک هفته بعد از پخش این متن و جوابیه اش، “مولوی ناصر” توسط ماموران سپاه بازداشت شده و به زاهدان منتقل شد».

گفتنی است، در پی اعلام خبر تجاوز به ۴۱ دختر در ایرانشهر توسط مولوی طیب امام جمعه اهل سنت این شهر تجمعاتی در سطح شهر شکل گرفت. پس از آن ماموران دست به بازداشت تعدادی از شرکت کنندگان در تجمع و افراد پیگیر پرونده زدند و بر همین اساس، دادستان کل کشور نیز از تعقیب قضایی و برخورد با مولوی طیب امام جمعه اهل سنت ایرانشهر خبر داد.

عبدالله بزرگزاده سربازی از دیگر معترضان بازداشت شده ای است که پیگیر رسیدگی به پرونده خبر تجاوز ۴۱ دختر ایرانشهری بود.

سازمان اطلاعات سپاه سیستان و بلوچستان ویدیویی از اعترافات عبدالله بزرگزاده سربازی و ۶ تن از افرادی که پس از تجمع روز یکشنبه ۲۷ خردادماه ۹۷ در حمایت از دختران ایرانشهر بازداشت شده بودند، منتشر کرد.

هویت برخی از این افراد عبدالله بزرگزاده سربازی، یاسر شهنوازی، پریسا شهنوازی، ساله با نام مستعار پروک، عبدالحکیم مزارزهی اهل خاش دانشجو کاردانی برق از دانشگاه فنی شهید باهنر زاهدان و محمد امین گرگیج، عنوان شده است.

مولوی طیب ملازهی، امام جمعه ایرانشهر، درباره منبع آمار ۴۱ نفری که در خطبه‌ نماز جمعه خود به آن اشاره کرده گفته است این رقم آخرین آماری است که «اداره آگاهی ایرانشهر» براساس اعترافات فرد دستگیر شده به خانواده یکی از قربانیان داده است.

حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان، با تکذیب رقم ۴۱ عدد گفته است که این مرجع قضایی تنها سه مورد شکایت دریافت کرده است.

انتشار این خبر با واکنش‌های گسترده در رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی همراه شد و پس از آن مقامات امنیتی و قضایی ایران جزییات دیگری از این رخداد را اعلام کردند.

متعاقب طرح عمومی مسئله توسط امام جمعه ایرانشهر، کانال‌های تلگرامی و حساب‌های مرتبط با این شهرستان در شبکه‌های اجتماعی تحت تاثیر التهاب این رخداد قرار دارند. کاربران در سایت توییتر نیز با هشتگ #دختران_ایرانشهر به این مسئله می‌پردازند.

بی بی سی به نقل از خانواده افراد تجاوز شده گزارش داده که تجاوزگران به عنف یونیفرم پوش بودند.

براساس این اطلاعات تعدادی از این زنان و دختران در برخی موارد توسط افرادی که “لباس نیروی انتظامی و یا نظامی بر تن داشتند و به زور اسلحه ربوده شده‌اند.”

همچنین یکی از پزشکان این شهر با اشاره به سنتی بودن بافت اجتماعی این منطقه گفت: “اکثر اشخاصی که دچار تعرض می‌شوند، به دلیل معذوریت در خانواده و جامعه مراجعه نمی‌کنند. آسیب‌دیده‌ها حتی ممکن است از سوی خانواده‌ها در خطر قرار بگیرند.”

 شهرستان ایرانشهر در جنوب شرقی ایران، واقع در استان سیستان و بلوچستان، حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و اکثریت ۹۰ درصدی ساکنان آن را ایرانیان اهل سنت تشکیل می‌دهند.

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

چهارده − 11 =

خروج از نسخه موبایل