دادستان تهران: محکومیت سه ساله اعظم جنگروی کافی نیست

اعظم جنگروی، یکی از ‎دختران خیابان انقلاب در دادگاه بدوی به۳ سال حبس محکوم شد، که بخش بیشتری از آن تعلیقی است.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، به این حکم اعتراض دارد و معتقد است باید همه حکم حبس، قطعی و تعزیری باشد.

اعظم جنگروی، پنج‌شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ در خیابان انقلاب تهران، تقاطع وصال به شیوه «دختران انقلاب» روسری خود را بر سر چوبی زد و به طور نمادین به قانون پوشش اجباری اعتراض کرده بود. ویدئوهای منتشر شده نشان می‌داد که یک مأمور نیروی انتظامی او را از بالای سکویی که روی آن ایستاده بود به پایین پرتاب می‌کند. او در همان روز دستگیر و پرونده‌ای برایش تشکیل شد.

اعظم جنگروی در آخرین پست اینستاگرامی‌اش قبل از بازداشت، با هشتگ دختران انقلاب نوشت که فعالیت سیاسی‌اش را با یکی از احزاب اصلاح‌طلب ایران آغاز کرده ولی خسته شده و به این نتیجه رسیده که وقت عمل است: «من اعظم جنگروی (ازی) فعالیت‌های سیاسی خود را در حوزه زنان در حزب مجمع زنان اصلاح‌طلب و حزب کارگزاران به امید اصلاحات آغاز کردم، خسته شدم، انگار باید عمل کرد شعار بس است.»

محمد مساعد، یکی از کاربران توییتر، در توییتی که بارها بازنشر شده با کنایه به سخنان رئیس پلیس تهران درباره خویشتنداری پلیس نوشت: « می‌توانستیم با آر پی جی آن دختر را بزنیم اما صرفا به پرت کردنش کفایت کردیم.» رئیس پلیس تهران به تازگی درباره برخورد خشونت آمیز با اعتراضات دراویش با تمجید از درایت پلیس گفت نیروی انتظامی می‌توانستند معترضان را با آر پی جی بزنند ولی با خویشتنداری از این کار خودداری کرده‌اند.

اعظم جنگروی متولد ۱۳۶۱ در تهران فوق لیسانس هوش مصنوعی و رباتیک است وی در تاریخ ۲۶ بهمن ۹۶ در خیابان انقلاب روی همان سکویی که ویدا موحدی شالش را به چوب زده بود اقدام به کشف حجاب نمود که توسط نیروی انتظامی به پایین پرت شده و دستگیر شد. وی مادرِ یک فرزند دختر است.

پیشتر شاپرک شجری‌زاده و مریم شریعتمداری، دو تن از معترضین به حجاب اجباری و دختران خیابان انقلاب، از اهداف و انگیزه‌های خود در اعتراض به قانون حجاب اجباری گفته بودند و شرح حالی از برخورد توهین‌آمیز و خشونت‌بار برخی از ضابطان نیروی انتظامی ارائه دادند. همینطور نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر که اکنون در زندان اوین محبوس است و به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده، گفته بود: «اکثر بازداشت شدگان در بازداشتگاه ها مورد ضرب‌وشتم قرار گرفته‌اند.»

نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، علاوه بر فاطمه (شاپرک) شجری‌زاده، وکالت مریم شریعتمداری، نرگس حسینی و ویدا موحدی را نیز عهده دار بود.

از میان ده‌ها زنی که در ماه های اخیر به دلیل اعتراض به حجاب اجباری بازداشت و به دختران خیابان انقلاب معروف شده‌اند، دست‌کم نام شش زن به نام های همراز صادقی، مریم شریعتمداری، شاپرک شجری‌زاده، نرگس حسینی، اعظم جنگروی و ویدا موحد مشخص شده است.

نرگس حسینی یکی از دختران خیابان انقلاب به ۲۴ماه زندان که ۲۱ماه آن به مدت ۵سال تعلیق شده است، محکوم شده بود. نرگس حسینی در مصاحبه‌ای که پیشتر با سایت امتداد داشت، گفته بود : «جرقه حرکتم باویدا موحدی بود. من احساس کردم آن حرکت باید بماند و به هیچ عنوان از کرده ام پشیمان نیستم.»

عباس جعفری دولت‌آبادی – دادستان تهران – ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ در یک نشست خبری راجع به ویدا موحدی -بدون ذکر نام او- گفته بود: «اولین زنی که از بابت تهاجر به کشف حجاب در خیابان انقلاب تحت تعقیب قرار گرفت حسب اعلام پزشکی قانونی، نیازمند درمان دارویی طولانی مدت تحت نظر روانپزشک است».

مریم شریعتمداری، یکی دیگر از دختران خیابان انقلاب که ۳ اسفند ۱۳۹۶، از سوی ماموران نیروی انتظامی به شکل خشونت آمیزی، از روی سکوی پست برق خیابان انقلاب به پایین پرت و سپس بازداشت شده بود، در شعبه ۱۰۹۱ دادگاه کیفری ۲ استان تهران به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.

از ابتدای اعتراضات زنان ایرانی به حجاب اجباری مقامات امنیتی قضایی علاوه بر بازداشت و اعمال خشونت تلاش کردند با واکنش‌هایی چون صدور وثیقه سنگین، تهدید و ادعای وابستگی این اعتراضات به خارج کشور و حتی محافظ گذاشتن برای سکوهای خیابان انقلاب مانع ادامه اعتراض زنان انقلابی ایران شوند، تلاشی که تا کنون بی‌نتیجه بوده است.

منبع کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

پنج × 5 =