دغدغه‌های خاتمی؛ مردم، نظام یا اصلاح‌طلبان؟

بهمن بامداد: هم‌زمان با اوجگیری دامنه اعتراضات مردمی به نابسامانی‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فساد گسترده در دستگاه اداری و قضایی، به یغما رفتن سرمایه‌های سپرده‌ی گروه بزرگی از مردم در بنگاه‌های مالی دولتی و نیمه‌دولتی، سقوط بی‌سابقه پول رسمی کشور، آلودگی گسترده آب آشامیدنی، هوا و محیط زیست، قطع پی‌درپی برق، عدم رسیدگی به وضعیت معیشتی معلمان، کارگران، بازنشستگان، افشای روزانه‌ی دزدی‌های نجومی و اختلاس‌های گسترده در سطوح کشوری و لشگری، و بسیاری نابسامانی‌های دیگر، بار دیگر سید محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری اسبق اسلامی و رهبر جریان موسوم به اصلاحات با چند دهه سابقه در رئوس گوناگون حکومتی به میدان آمده تا با بهره برداری از این شرایط برای دمیدن جان تازه‌ای به رگ‌های جریان حکومتی مورد حمایتش تلاش کند. او همچنین راهکاری پانزده‌گانه برای خروج از بحران ارائه کرد:

خاتمی می‌گوید:

“به‌عنوان یک شهروند دوستدار ایران و اسلام به خاطر نقص‌ها و کمبودهای موجود با همه وجود از مردم عذر خواهی می‌کنم. ما میتوانستیم بهتر از این به ایران و ایرانی خدمت کنیم……”

توجه داشته باشید! «عذرخواهی» به‌عنوان “شهروند” و نه در جایگاه یک مقام مسئول!

یعنی این شهروندان هستند که کوتاهی کرده‌اند و علی‌الحساب ایشان به سهم خودشان بابت کاستی‌ها و کم‌کاری‌ها عذرخواهی می‌کنند!

او می‌گوید:

“…امروز مشکلات زیادی گریبان‌گیر کشور است و ناکارآمدی حکومت برای حل مشکلات مردم هم مزید بر علت شده…”

باید به عرض‌شان رساند که ناکارآمدی حکومت، مزیدی بر علت نیست، بلکه خود از علل اصلی وضعیت کشور است و آن به‌قول شما مشکلاتی که گریبان‌گیر کشور شده، حاصل بلامنازع حکومت محبوبتان است و از آسمان نیامده و چسباندن آن به تاریخ نیز از آن معجزات حکومت اسلامی شماست!

وی می‌گوید:

“عده ای از خارج با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی و ایجاد جنگ روانی می‌خواهند به ایرانیان به‌ویژه نسل جوان القاء کنند که کار تمام است و شاهدیم که بیشترین تلاش آن‌ها تخریب اصلاح‌طلبان  است… در داخل هم افراد و جریاناتی مترصد گرفتن انتقام از اصلاح‌طلبان هستند و لبه دیگر قیچی حذف را بر روی جریان اصلاحات قرار داده اند…”

آقای خاتمی  انگار از خیابان‌های شهرهای بزرگ و کوچک ایران کاملاً بی‌خبر است و خودش را به آن راه زده؛ اینکه  تظاهرات اعتراضی در کف خیابان‌های شهرهای ایران در جریان است و همچنین شعارهای‌شان نیز همان‌جا ساخته‌می‌شود و نه در اروپا و آمریکا و ضمناً برخلاف ادعای وی، کسی دیگر جریان ایشان را اصلاً دارای محلی از اعراب نمی‌بیند که بخواهد به آن حمله کند و شعار “اصلاح طلب،  اصولگرا، …” جدای از اینکه از دل جامعه ایران می‌آید حاوی این پیام است که معترضان، تمامی و کل حکومت را فاقد صلاحیت و مشروعیت می‌شناسند.

ایشان در راهکارهای پانزده ماده‌ای خود تنها یک‌جا به‌طور ضمنی اشاره کوچکی به فساد می‌کند و عمداً فساد عظیم و گسترده و رانت‌خواری‌های بی‌حساب و نجومی نهادینه شده در بند بند ساختار حکومتی و عوامل به‌وجود آمدن و ریشه دواندن همه جانبه آن‌را ندیده می‌گیرد و مسکوت می‌گذارد.

او  بار دیگر  با استفاده از ترفند تهدید به فروپاشی کشور، وارد میدان شده و از اشاره به عوامل اصلی به‌وجود آمدن چنین خطری خودداری می‌کند تا باز ملتمسانه از خامنه‌ای بخواهد تا او و جریانش را بار دیگر به بازی بگیرند. خاتمی براحتی از کنار نقش خامنه‌ای، بیت او و سپاه و دستگاه‌ها و نهادهای موازی و امنیتی-اطلاعاتی فراقانونی تحت فرمانش در غارت و حیف و میل لجام گسیخته سرمایه‌های ملی و طبیعی کشور و مردم می‌گذرد. او در نهایت شگفتی تلاش می‌کند تا بار دیگر با سوار شدن بر خون‌های بسیاری که بر در دیوار شهر می‌نشیند برای خود و جریانش موقعیت‌های تازه بیافریند و سعی می‌کند، معضلات سهمگین سیاسی-اجتماعی-اقتصادی کشور و مردم را به دعوای جناحی در درون و تحریکات تعدادی فرصت‌طلب در برون کشور تقلیل دهد.

آقای خاتمی حتی درباره بحث مذاکره با آمریکا دچار توهمی خود خواسته می‌شود و آن‌را ناشی از تحمیل و همچنین تخریب جایگاه ایران، در خاورمیانه ارزیابی می‌کند؛ او از طرفی نقش دستگاه ترور و تروریست‌پروری حکومت و سپاه قدس را در این امر ندیده می‌گیرد و از طرف دیگر نیز فراموش می‌کند که طرفداران پذیرش پیشنهاد رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره بی قیدوشرط در خود حکومت و به‌خصوص در میان جریان مورد حمایت ایشان جای دارند.

آقای خاتمی گام نخست در اصلاح و یا پیش‌گیری از فروپاشی هرگونه ساختاری، همانا خواست بی‌چون و چرا و صداقت نظری و عملی و سپس به‌کارگیری و بهره‌وری از کارشناسان کارآمد و بی‌پرواست.

قضاوت اینکه شما و جریان طرفدارتان، در کجای این معادله ایستاده‌اید، با مردم است!

«بهمن بامداد»

برای ارسال نوشتار، مطالب، مقالات و نظرات خود از آدرس زیر استفاده کنید:

gozaarnet@gmail.com

اشاره: مسوولیت محتوای نوشتارها و مقاله‌های ارسالی، بر عهده نویسنده است و گذار (سامانه دموکراسی و داد)، دیدگاه‌ها و آرای مطرح شده در محتوای مطالب را ارزش‌گذاری نمی‌کند. هدف این سامانه مهیا کردن تریبونی آزاد برای بیان آرا و دیدگاه‌های مختلف در راستای گذار از حاکمیت اسلامی‌به دموکراسی است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

7 − سه =