بازداشت یک شهروند بهایی در یزد

مهران بندی امیرآبادی شهروند بهایی ساکن یزد، ۱۶ مردادماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی در محل کارش بازداشت شد.

مهران بندی امیرآبادی شهروند بهایی ساکن یزد، که به تازگی به یک سال و نیم حبس تعزیری و تبعید محکوم شده است، ۱۶ مردادماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی در محل کارش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

یک منبع مطلع و نزدیک به این شهروند بهایی به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی گفت: «آقای بندی امیرآبادی اخیرا به ۱ سال و نیم حبس تعزیری و ۱ سال تبعید به دیواندره محکوم شده‌بود، اما احضاریه‌ای بابت این حکم دریافت نکرده‌بود، به همین جهت دلیل بازداشت او برای خانواده‌اش روشن نیست.»

این شهروند بهایی ۶۰ ساله‌ی ساکن یزد، متاهل و دارای دو فرزند است که پیش‌تر نیز در شهریور ۱۳۸۷ به سه و نیم سال حبس تعزیری محکوم و دوره محکومیت خود را سپری کرده‌بود.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، روز چهارم اردیبهشت ۱۳۹۶ در جلسه شورای روابط خارجی در نیویورک گفت بهایی بودن در ایران جرم نیست. آقای ظریف همچنین گفت در ایران کسی به دلیل «بهایی بودن و یا اعتقاد نداشتن به خدا» به زندان نمی‌رود.

وزیر امور خارجه ایران، پشت تریبون شورای روابط خارجی در نیویورک گفت: «ما مذهب بهاییت را به رسمیت نمی‌شناسیم اما این یک عقیده است. یک نفر می‌تواند اگنوستیک باشد، کسی می‌تواند آتئیست باشد. ما نمی‌رویم آنها را به خاطر آتئیست بودن‌شان به زندان بیاندازیم.»

او در ادامه گفت: «این تفاوتی است که باید قایل شوید. اما همچنین بهایی بودن باعث مصونیت کسی در برابر قانون نمی‌شود اگر مرتکب جرم شود.»

جواد لاریجانی رییس ستاد حقوق بشرقوه قضاییه ایران در اجلاس شورای حقوق بشر در سال ۸۹ به صورت ممتد در خصوص وضعیت بهاییان و دیگر اقلیت‌های دینی در کشور مورد پرسش و انتقاد قرارگرفت، گفت بهاییان مثل بقیه شهروندان می‌توانند زندگی و تحصیل کنند.

اعضای آیین بهایی در ایران بزرگترین گروه اقلیت مذهبی غیرمسلمان در ایران را تشکیل می‌دهند. در سال‌های اخیر، بدرفتاری با بهاییان تشدید شده است و شامل تخریب قبرستان‌های آنان، دستگیری‌های خودسرانه، حمله به منازل، ضبط اموال، اخراج از کار، و سلب حقوق مدنی اساسی از آنها شده است. جوانان بهایی ایرانی همچنان از حق تحصیلات دانشگاهی محرومند و هر دانشگاهی که دانشجویان بهایی در آن مشغول به تحصیل باشند وادار به اخراج آنها می‌شود. متخصصین بهایی از انتصاب در شغل‌های دولتی محروم هستند و به دلیل اعتقاداتشان از جانب شرکت‌های خصوصی مورد تبعیض قرار می‌گیرند. حتی کسانی که از آنها دفاع می‌کنند نیز مورد حمله قرار می‌گیرند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

13 + چهار =