میثاق پارسا در نشست وبیناری گذار؛ تحلیلی بر شرایط انقلابی و جنبش انقلابی و تاثیر مسائل بین‌المللی بر عملکرد جنبش‌ها

میثاق پارسا، محقق و استاد جامعه شناسی سیاسی دانشگاه‌های آمریکا، در وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی یک‌شنبه ۱۲ آگوست ۲۰۱۸ (۲۱ مردادماه ۱۳۹۷)، به بیان نظرات خود پیرامون اینکه آیا نظام جمهوری اسلامی اصلاح پذیر هست یا خیر پرداخت و از تاثیر مسائل بین‌المللی و عوامل خارجی بر مبارزات دموکراسی خواهانه مردم صحبت کرد.

به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از استبداد اسلامی به دموکراسی، در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور از جنبش اعتراضی برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحب‌نظران و فعالان سیاسی، شامگاه یک‌شنبه، ۱۲ آگوست ۲۰۱۸ (۲۱ مردادماه ۱۳۹۷) ساعت ۲۲:۳۰ به وقت ایران برگزار شد.

دکتر میثاق پارسا، در ابتدای سخن در این نشست وبیناری گفت: «من امیدی ندارم که این برنامه‌ای که کشورهای خارجی پیاده کرده‌اند، تغییرات اساسی در جمهوری اسلامی به وجود بیاورد و من با تعریفی که از لیبرال دموکراسی دارم که در آن مردم نقش مهمی در دولت دارند، ولی جمهوری اسلامی طوری است که قدرت در دست مردم نیست و مردم هیچ نوع آزادی در این دولت ندارند و فاصله بین لیبرال دموکراسی و جمهوری اسلامی فاصله‌ای بسیار زیادی دارد. چون اینها فرمان‌هایی که می‌دهند به ظن خودشان از جانب خداست. (منظور اینکه حاکمین جمهوری اسلامی می‌گویند: ما نماینده خدا هستیم)

این جامعه شناس مقیم آمریکا در ادامه افزود: «این سیستمی که جمهوری اسلامی پیاده کرده است، یک تغییرات اساسی نیاز دارد تا به لیبرال دموکراسی برسد و این تنها نیاز به انقلاب دارد، اما ما اکنون شرایط انقلابی را نداریم و البته الان در ایران جنبش انقلابی وجود دارد، ولی این شرایط انقلابی نیست و جنبش انقلابی با شرایط انقلابی تفاوت دارد. جنبش انقلابی باید اکثریت مردم جامعه را با خود به خیابان بیاورد. تمام اقتصاد را فلج کند و حتی در مراحل بعدی ممکن است به مبارزات دیگر هم کشیده شود، پس بنابراین ما هنوز به شرایط انقلابی نرسیدیم.»

میثاق پارسا همچنین از تجربه رژیم‌های مختلف گفت و اضافه کرد: «بعضی از رژیم‌ها که می‌بینند، دارند از بین می‌روند، تضادهای خارجی را بالا می‌برند و هر مخالفتی را سرکوب می‌کنند تا قدرت خود را تثبیت بکنند و کشورهای مختلف مثل چین، آلمان و … هم از این فرمول استفاده کرده‌اند و اتفاقا هر زمان فشارهای خارجی زیاد شود جمهوری اسلامی، با استفاده از دین و مسایل دیگر به نفع خودش استفاده می‌کند. هر چند جمهوری اسلامی بعد از جنبش سبز دیگر نتوانست از این شیوه استفاده کند.»

در بخش دیگری از این نشست وبیناری این محقق ایرانی اینطور گفت: «درست است، بله! مبارزات انقلابی وجود دارد، وضعیت اقتصادی مردم خیلی بد است، اما هنوز شرایط انقلابی فراهم نشده‌است و بلاهای زیادی که بر سر مردم آمده، آنها را برای انقلاب بعدی آماده کرده‌است، اما در انقلاب‌های قبلی که دیدیم مردم از دولت فاصله می‌گیرند و متاسفانه یک نیروی دیگر با یک اسم دموکراسی یا هر چیزی اعلام  می‌کند که ما نمی‌توانیم با کسی شریک باشیم  و ادعایی می‌کند و اکثریت مردم به آن سمت خواهند رفت و آهسته آهسته غالب کسانی که می‌بینند این کشتی دارد غرق می‌شود و از بدنه آن جدا می‌شوند. اما اگر مبارزات تشدید شود جمهوری اسلامی نخواهد توانست با سپاه با مردم مقابله کند و ناچار است ارتش را به میدان بیاورد و این نقطه، جنگی بین ارتش و سپاه شکل خواهد گرفت. ولی ما هنوز به آن نقطه نرسیدیم و خیلی راه داریم تا به آنجا برسیم و البته امید هست که مردم ایران بتوانند خود را آزاد کنند و به دموکراسی دست یابند.»

میثاق پارسا نویسنده و روشنفکر ایرانی از جمله محققان و اساتید ایرانی برجسته در دانشگاه‌های آمریکا است که درباره دموکراسی در ایران کتابی به همین نام نوشته است.

گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی با مدیریت رضا بدیعی، گفتمانی با شرکت و حضور تلاشگران دموکراسی‌خواه و مدافعان حقوق بشر است که در راستای بررسی راهکارهای گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، در دومین و چهارمین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار می‌شود و جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنش‌ها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشست‌ها همراهی می‌کنند.

در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخش‌هایی از سخنان میثاق پارسا، در جریان نشست وبیناری گذار یک‌شنبه ۱۲ آگوست ۲۰۱۸ (۲۱ مردادماه ۱۳۹۷) آمده است. (ضمنا فایل‌های مربوطه را از تلگرام و اینستاگرام گذار نیز دنبال کنید.)

 

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

4 − 3 =