بازداشت و بی‌خبری از بهنام ابراهیم‌زاده فعال کارگری

بهنام ابراهیم‌زاده، فعال کارگری جمعه ۲۶ مرداد ۱۳۹۷، توسط نیروهای امنیتی در اطراف کرمانشاه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

خانواده بهنام ابراهیم‌زاده، ۲۹ مرداد پس از جستجوهای مکرر از بازداشت وی توسط نیروهای امنیتی در اطراف کرمانشاه باخبر شدند و برای پیگیری محل و علت بازداشت این فعال کارگری به کرمانشاه عازم شدند.

یک منبع مطلع و نزدیک به بهنام ابراهیم‌زاده گفت: «خانواده آقای ابراهیم‌زاده پس از چند روز بی‌خبری از وی و عدم پاسخگویی تلفنش که برای کمک‌رسانی به مردم زلزله‌زده آن مناطق رفته‌بود، از بازداشت این فعال کارگری توسط نیروهای امنیتی اداره اطلاعات کرمانشاه مطلع شدند.»

گفتنی است تا لحظه تنظیم این خبر اطلاع درستی از محل نگهداری یا دلیل بازداشت این فعال کارگری در دست نیست. برخی منابع خبری نیز تایید کرده‌اند که بهنام ابراهیم‌زاده روز جمعه به همراه چند تن دیگر از فعالان مدنی بازداشت شده است اما هویت سایر افراد بازداشتی برای کمپین احراز نشده است.

بهنام ابراهیم‌زاده ۱۶ مرداد ۹۷، پس از حضور درکنار مردم سرپل ذهاب در ریجاب توسط شخصی به نام فرمان غلامی از ماموران لباس شخصی این منطقه تحت تعقیب قرار گرفته‌بود. این مامور با تحت فشار قرار دادن خانواده‌های زلزله‌زده که آقای ابراهیم‌زاده به آنها کمک کرده است در پی شناسایی و بازداشت ایشان به جرم توهین به رهبری و تحریک مردم بود.

لازم به توضیح است که بهنام ابراهیم‌زاده متولد ۱۳۵۴، در شهر اشنویه و ساکن تهران، فعال کارگری و عضو «جمعیت دفاع از کار کودکان و خیابان» پیش‌تر در خرداد ۱۳۸۹، به دلیل فعالیت مربوط به حقوق کارگران و حقوق کودکان کار بازداشت شده‌بود. وی پس از ۴ ماه بازجویی در سلول‌های انفرادی زندان اوین به بند ۳۵۰ این زندان منتقل شده‌بود و در دی‌ماه ۱۳۸۹ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۲۰ سال حبس محکوم شد که بعدها این حکم در دادگاه تجدید نظر تهران به ۵ سال کاهش یافت.

بهنام ابراهیم‌زاده در حالی که دوران حبس خود را سپری می‌کرد مجددا با پرونده‌ دیگری مواجه شد. سال ۱۳۹۳، با اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع، تبانی و اقدام علیه امنیت ملی» و «استفاده از تجهیزات ماهواره و نگهداری پاسور» مجددا به ۹ سال و ۴ ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم پس از اعتراض و در مرحله تجدید نظر به ۷ سال و ۱۰ ماه و ۱۵ روز حبس تعزیری و ۴۵۰ هزار تومان جریمه نقدی کاهش پیدا کرد.
در نهایت، این فعال کارگری ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶، بعد از سپری کردن ۷ سال حبس در زندان‌های اوین و رجایی‌شهر کرج آزاد شده‌بود.

منبع: کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی در ایران

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

دوازده + 17 =