بازداشت یکی از اعضای شورای شهر شیراز به دلیل حمایت از بهاییان

یک عضو هیات رئیسه شورای شهر شیراز، از بازداشت “مهدی حاجتی” یکی از اعضای این شورا، به دلیل حمایت از شهروندان بهایی خبر داد.

به گزارش گذار، مهدی حاجتی، عضو شورای شهر شیراز به دلیل حمایت از دو تن از شهروندان بهایی بازداشتیِ این شهر، عصر روز پنج‌شنبه ۵ مهر ۱۳۹۷، طی حکمی از سوی دادگاه عمومی و انقلاب شیراز، بازداشت شد.

قاسم مقیمی، عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر شیراز، شامگاه پنج‌شنبه در گفت و گو با ایرنا ضمن تایید خبر بازداشت مهدی حاجتی، گفت: «بازداشت این عضو شورای شهر به دنبال اظهارنظر در حمایت از این افراد (شهروندان بهایی شیراز) که اخیرا بازداشت شده‌اند، صورت گرفته است.»
وی افزود: «شورای اسلامی شهر شیراز جلسه‌ای فوق العاده برای شامگاه پنجشنبه در همین ارتباط برنامه ریزی کرده است.»
نوذر امامی، دیگر عضو شورای شهر شیراز نیز با تایید این خبر گفت: «حاجتی با حکم جلب صادره از دادگاه عمومی و انقلاب شیراز بازداشت شده است.»

مهدی حاجتی در توییتر نوشته بود: «ده روز گذشته را به هر دری زده ام تا دو دوست بهایی بازداشت شده آزاد گردند و به نتیجه نرسیده ام.»

مهدی حاجتی متولد ۱۳۵۸ از فعالان سیاسی اصلاح طلب، نایب رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک و عضو کمیسیون حقوق شهروندی دوره پنجم شورای شهر شیراز است.

بهرام پارسایی، نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از بازداشت عضو شورای شهر شیراز در گفتگوی با ایسنا گفت: “نباید اظهار نظر یک عضو شورای شهر باعث چنین واکنشی شود. این کار در وضعیت فعلی نگران‌کننده و موجب تشویش اذهان عمومی است. ما باید در برخوردها عدالت و درایت را لحاظ کنیم.”

نماینده مردم شیراز در پایان تاکید کرد که موضوع بازداشت این عضو شورای شهر شیراز را از مقامات قضایی و امنیتی پیگیری خواهد کرد.

گفتنی است، نوید بازماندگان و همسرش بهاره قادری، الهه سمیع زاده، احسان محبوب راه وفا، نورا پورمرادیان و سودابه حقیقت، نام شش شهروند بهایی است که ۲۴ و ۲۵ شهریور در شیراز توسط وزارت اطلاعات بازداشت شدند.

لازم به ذکر است جمعه ۲۶ مردادماه سال جاری نیز شش تن از شهروندان بهایی شیراز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.

کوروش روحانی، نگار میثاقیان، محبوب حبیبی، درنا اسماعیلی، پژمان شهریاری، هومن اسماعیلی شش شهروند بهایی ساکن شیراز توسط ماموران امنیتی اداره اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات (پلاک ۱۰۰ ) منتقل شدند. گفته شده نگار میثاقیان، هومن اسماعیلی و درنا اسماعیلی پس از ساعاتی بازجویی به صورت موقت آزاد شدند، اما تا لحظه تنظیم این گزارش از سایر افراد بازداشتی اطلاعی در دست نیست.

این شهروندان بهایی، جزو ۲۴شهروند بهایی بودند که ۲۶ مردادماه در حین برگزاری یک مراسم مذهبی در باغی در شیراز متعلق به کوروش روحانی بازداشت شده‌بودند.

از سوی دیگر منابع بهایی تا کنون از محرومیت دست کم ۵۰ دانشجوی بهایی در سال ۱۳۹۷ خبر داده و گفته‌اند این تعداد در حال افزایش است. سیمین فهندژ روز ۲۶ شهریور به کمپین گفته بود: «محروم کردن دانشجویان بهایی زندگی و آینده شغلی آنان را به خطر می‌اندازد و علاوه بر آن، کلیت جامعه ایران را از بخشی از استعدادهایش محروم می‌کند.»

سیمین فهندژ سخنگوی جامعه جهانی بهاییان در ژنو در این باره به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی گفته بود: «دانشجویان بهایی در طول چهار دهه از تحصیل در دانشگاه محروم بوده‌اند. محروم شدگان جوان‌هایی هستند که فقط می‌خواهند درس بخوانند و هیچ جرمی مرتکب نشده‌اند که آنان را از تحصیل محروم کند. با این که در سال گذشته شاهد وعده‌های مختلفی از دولت ایران بودیم ولی امسال هم مثل گذشته دانشجویان بهایی محروم شده‌اند، این عمل نه تنها آینده این جوانان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، برای آینده ایران هم مضر است که با وجود شوق و استعداد، بخشی از استعدادهایش امکان درس خواندن و تحصیل و کار در جامعه را ندارند.»

منابع بهایی تا کنون اسامی پنجاه نفر از دانشجویانی رامنتشر کرده‌اند که به دلیل بهایی بودن از تحصیل محروم شده‌اند. اغلب این دانشجویان هنگام ورود به سامانه نتایج کنکور، با پیغام نقص در پرونده یا مردودی روبرو می‌شوند:

۱-ملینا قوامی‌نیک ۲-پرند میثاقی ۳-ترنم معتمدی ۴-سهند قائمی ۵-فاران عباس‌پولی ۶-شقایق قاسمی ۷-شمیم ایدلخانی ۸-فرنیا ایلیازاده ۹-پارمیدا حسین‌پولی ۱۰-شروین آذرشب ۱۱-وحید صادقی سیسان ۱۲- بصیر زینلی باغینی ۱۳- صدف میثاقی سیسان ۱۴-یحیی موسوی تنگ ریزی از کرج ۱۵-آنیتا رستگار ۱۶- نبیل باشی ارد ستانی ۱۷- تارا بهامین ۱۸-بیتا چرخ زرین ۱۹- ارمان گلزار ۲۰- پگاه سیروسیان ۲۱- نریمان موفقی‌ایولی ۲۲- نونا قدیری‌نُفرست ۲۳- سایه آقائی ۲۴- پرهام مختاری از سراوان رتبه ۳۹۷ ۲۵- فرهود باشی از تهران ۲۶- پارسا شیخ زواره ۲۷-فروزان نوردل از تبریز ۲۸- هدی هدایتی از سمنان ۲۹- سینا طالعی ۳۰- آریا احسانی از کرج نقص پرونده ٩٧ ۳۱-وفا نوبخت از ساری ۳۲- ادیب رحمانی از ساری ۳۳- پرویز رحمانی از فارس ۳۴- آرشام هاشمی ۳۵ – آرین بقائی امرئی نقص پرونده ۹۷ ۳۶- نگار ایقانی از شیراز نقص پرونده ۹۷ ۳۷- هومن زارعی کدوی برای چهارمین بار محروم از تحصیل ۳۸- کیانا رستاک از شیراز نقص پرونده ۹۷ ۳۹- نیما امینی مردود از تحصیل ۹۷ ۴۰- سیده حنان هاشمی دهج نقص پرونده ٩٧ ۴۱- هستی ملکی نقص پرونده ٩٧ ۴۲- رژان خونیکی نقص پرونده ٩٧ ۴۳- تینا حمیدی فرد از تهران با رتبه ۱۵۰۰۰ نفص پرونده ۹۷ ۴۴- شهرزاد تیرگر ۴۵- صهبا ایمانی نقص پرونده ٩٧ ۴۶- صبا فضلی ۴۷- فاران طلائی خلج آبادی نقص پرونده ۹۷ ۴۸- مهسا ستوده از شیراز نقص پرونده ٩٧ ۴۹- سحر محب پور از شیراز رتبه ۷۰۰۰ زبان نقص پرونده ۹۷ ۵۰- سید کوشا هاشمی از شیراز نقص پرونده.

سخنگوی جامعه جهانی بهاییان همچنین به کمپین گفت: «دور جدید فشار دولت ایران بر بهاییان، تعدادی از شهروندان در شهرهای مختلف بازداشت شده‌اند و تعدادی از آنان به حبس محکوم شده اند: «در هفته‌های اخیر بازداشت‌هایی در شیراز صورت گرفته و متاسفانه این تازه‌ترین فشاری است که در ایران روی بهاییان وارد شده، بهاییان همچنان بازداشت می‌شوند و احکام سنگین برای آنان صادر می‌شود و تنها دلیل هم اعتقاد به دیانت بهایی است.»

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در حالی مدعی شد کسی برای مذهب بهاییت و یا اعتقاد نداشتن به خدا به زندان نمی‌رود که در حال حاضر بهاییان، نوکیشان مسیحی و کسانی که به دلیل اعتقاد شخصی مطلبی را بر خلاف اعتقادات اسلامی در فضای اجتماعی نوشته‌اند بازداشت و به حکم‌های سنگین محکوم شده‌اند. علاوه بر اینکه بسیاری از بهاییان فقط به دلیل مذهب‌شان شغل خود را از دست داده‌‌اند، محروم از تحصیل شده‌اند، اموالشان مصادره شده و یا حتی کشته شدند. ادعاهای آقای ظریف خلاف آنچه در چهل سال اخیر صورت گرفته را نشان می‌دهد.

فعالان حقوق بهائیان معتقدند، شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط با باورهای دینی محروم هستند و بسیاری از شهروندان بهایی صرفا به دلیل اعتقاد به آئین بهایی از سوی نیرو های امنیتی بازداشت و زندانی می‌شوند.

قانون اساسی جمهوری اسلامی، بهاییت را به عنوان دین یا مذهب به رسمیت نمی‌شناسد، بهاییان ایران از حقوق اولیه ای چون حق تحصیل و کار و تشکیل آزادانه مراسم و اعیاد مذهبی محروم‌اند، بازداشت و زندانی کردن بهاییان نیز در طول چهار دهه ادامه داشته است، تعدادی از رهبران و باورمندان به بهاییت نیز در سال‌های ابتدایی استقرار جمهوری اسلامی، اعدام شده و اموال آنان مصادره شده است.

منابع: ایسنا، ایرنا و کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

3 × 2 =

خروج از نسخه موبایل