کماکان از درمان آرش صادقی، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجاییشهر ممانعت میشود و وضعیت وی وخیم گزارش شده است.
به گزارش گذار، مسئولان زندان رجاییشهر، کماکان از اعزام به بیمارستان آرش صادقی، فعال حقوق بشر محبوس در این زندان که پیش از این یکبار تحت عمل جراحی قرار گرفتهبود، ممانعت میکنند. گفته شده وضعیت وی بد و دست او به شدت عفونت کرده است و اگر به مراکز درمانی فرستاده نشود وضعیت وخیمی در انتظارش خواهد بود.
یک منبع مطلع در این خصوص به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی گفت: «دست آرش به دلیل عدم رسیدگی پزشکی به شدت عفونت کرده و بنا بود که او را روز شنبه ۱۴ مهرماه، جهت مداوا به بیمارستان منتقل کنند، اما به دستور دادیار زندان آقای “رستمی” از اعزام آرش و همینطور تمام افرادی که نیاز به درمان داشتند ممانعت شد و اگر عفونت دست آرش صادقی درمان نشود، عواقب بدی برای وی خواهد داشت.»
این منبع مطلع ادامه داد: «این چندمین بار است که به دلیل کارشکنی مسئولان زندان رجاییشهر از اعزام این زندانی سیاسی به مراکز درمانی خارج از زندان ممانعت میشود.»
این منبع مطلع که خواست نامش فاش نشود، در مورد محرومیت زندانیان سیاسی در زندان رجاییشهر افزود: «زندانیان سیاسی از هرگونه وسایل گرمایشی محرومند، به خصوص اینکه امسال به دلیل سرمای زودرس هوا به شدت سرد شده و بنا به دستور “غلامرضا ضیایی”، رییس زندان رجاییشهر، از دادن بخاری به زندانیان سیاسی جلوگیری میشود.»
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر که ۴ مهرماه پس از سه سال و نیم به مرخصی سه روزه آمده بود، از وضعیت بغرنج آرش صادقی خبر دادهبود.
عفو بینالملل نیز در بیانیهای که روز چهارشنبه ۴ مهر ۱۳۹۷ منتشر کرد، گفته که مقامات ایران با ممانعت از دسترسى آرش صادقى به مراقبتهاى درمانى و بى اعتنایى به هشدارهاى پزشکان، در حال شکنجه دادن این مدافع حقوق بشر که از سرطان رنج میبرد، هستند.
آرش صادقی فعال حقوق بشر محبوس در زندان رجایی شهر کرج در اواخر تیرماه گذشته جهت رسیدگی به وضعیت پزشکی خود به بیمارستان منتقل و روز شنبه مورخ سوم شهریورماه ۹۷ ابتلا به سرطان وی از سوی پزشکان تایید شد.
آرش صادقی سهشنبه ۲۰ شهریورماه ۱۳۹۷، جهت عمل جراحی از زندان به بیمارستان امام خمینی منتقل شد و علیرغم دستور پزشک معالج روز شنبه ۲۴ شهریورماه ۱۳۹۷ به زندان بازگردانده شد.
یک منبع نزدیک به خانواده آقای صادقی در گفتگو با گزارشگر کمپین گفته بود: “آرش بعد از برداشتن غده بدون استراحت شنبه به زندان بازگردانده شد در حالی که حالش خوب نبود و درمان قطعیش معلوم نیست چون غده باید بیوبسی شود تا بتوانند به جایش پروتز یا درمان دیگری جایگزین کنند”.
کندروسارکوما پکی از شایع ترین تومور اولیه بدخیم استخوانی در سنین نسبتا جوانی است که در آن سلولهای بدخیم غضروف ساز تولید تومور می کنند.
آرش صادقی بر اثر آسیبهای ناشی از دوران بازجویی که منجر به شکسته شدن بازو و کتفش گردید، بدون معالجه در سلول انفرادی رها شد و به نظر می رسد به دلیل تکثیر بیش از حد و غیرعادی سلولی در ناحیه دچار شکستگی با نوعی تومور سرطانی مواجه شده که یک سال و نیم است از دردهای آن به خود میپیچد و بر اثر ضایعات ناشی از اعتصاب غذای طولانیمدت توان هضم هیچ غذایی را نداشته و وزنش به ۴۳ کیلو رسیده است.
آرش صادقی که به بیماری «کولیت زخمی» یا «کولیت اولسروز» حاد مبتلا است و به دلیل عدم رسیدگی پزشکی به موفع احتمال دارد به بیماری سرطان روده بزرگ مبتلا شود، اکنون با خطر ابتلا به سرطان دیگری مواجه است.
پیشتر، عفو بینالملل در بیاینهای خواستار انتقال فوری آرش صادقی، به مراکز تخصصی سرطان شد.
آرش صادقی در دادگاه انقلاب به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی، توهین به رهبری، تشکیل گروههای غیرقانونی، تبلیغ علیه نظام به ۱۵ سال حبس محکوم شد. همچنین قاضی پورعرب، رئیس شعبه ۵۴ دادگاه حکم ۴ سال حبس تعلیقی وی را لازمالاجرا اعلام کرد. به این ترتیب آرش صادقی هم اکنون در حال سپری کردن ۱۹ سال حبس خود در زندان رجایی شهر کرج است.
وی به علت اعتصاب غذاهای طولانی مدت و پیاپی به بیماری های مختلف دچار شده است و از ناراحتی تنفسی و بیماری های گوارشی، معده و روده به شدت رنج می برد. گفته شده کلیه وی به دلیل اعتصاب غذاهای مداوم و عدم رسیدگی پزشکی دچار آسیب های جدی شده است.
آرش صادقی، اولین بار، ۱۸ تیر ۱۳۸۸، مقابل دانشگاه علامه طباطبایی تهران به همراه تعدادی از دانشجویان معترض به نتایج انتخابات ۱۳۸۸ توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و پس از ۹۰ روز به قید کفالت آزاد شد.
این فعال حقوق بشر اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ توسط اطلاعات سپاه بازداشت و پس از ۶ ماه حبس اسفند ماه با وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. زمانی که موقتاً از زندان آزاد بود، مأموران برای بازداشت وی به خانهاش یورش بردند که همین امر موجب سکته و درنهایت فوت مادر آرش صادقی شد.
آرش صادقی آخرین بار خردادماه ۱۳۹۵ در دادسرای شهید مقدس زندان اوین جهت اجرای حکم بازداشت شد. وی در آبان ماه ۱۳۹۵ به مدت ۷۰ روز دست به اعتصاب غذا زد و مهرماه ۹۶ نیز از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد. این زندانی سیاسی آخرین بار در اعتراض به انتقال همراه با ضربوشتم همسرش گلرخ ایرایی و همچنین آتنا دائمی از زندان اوین به زندان قرچک (شهرری) دور تازهای از اعتصاب غذای خود را از روز جمعه ۶ بهمن ۱۳۹۶ آغاز کرد، ولی در ۱۸ بهمن ماه ۱۳۹۶ به دلیل ضعف شدید جسمانی و در احترام به درخواست همبندانش در زندان رجایی شهر به اعتصاب غذای خود پایان داد.