گزارشی از روز اول تحصن سراسری فرهنگیان؛ یک‌شنبه ۲۲ مهرماه/ تصویر

کلاس خالی مدارس- یک‌شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۷ تحصن سراسری معلمان

روز جاری یک‌شنبه ۲۲ مهرماه، در پی فراخوانی که پیش‌تر از سوی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، منتشر شده‌بود، تحصن سراسری معلمان در شهرهای مختلف ایران، در دفتر مدارس آغاز شد.

در این فراخوان، از فرهنگیان سراسر کشور در کلیه مقاطع تحصیلی، خواسته‌شده‌بود که در اعتراض به گرانی، تورم و کاهش بی‌سابقه قدرت خرید فرهنگیان، در دفتر مدارس تحصن نمایند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه خود از مدیران مدارس خواسته‌بود که “ضمن همراهی با متحصنین، هرگز برخورد ناشایستی با همکاران خود نداشته باشند. ”

در این فراخوان از معلمان بازنشسته و معلمانی که در این دو روز تدریس ندارند، نیز خواسته شده‌بود با حضور در مدارس، همزمان با اعتصاب همکاران‌شان برای دانش‌آموزان دلایل اعتصاب خود را توضیح دهند.

در بخشی از این فراخوان در مورد برخورد احتمالی نیروهای امنیتی با معلمان اعتصاب کننده آمده‌بود، «به حراست و نهادهای امنیتی نسبت به عواقب برخورد پلیسی و امنیتی هشدار می دهیم، ما طعم زندان را نیز چشیده‌ایم و سالهاست شیردلانی را دربند داریم،پس لطفا شیوه و روش تهدیدی را کنار بگذارید»

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان، عدم اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری، اعمال نشدن رتبه‌بندی برای معلمان، عدم افزایش دستمزد معلمان و تاراج صندوق ذخیره فرهنگیان را از مواردی اعلام کرده که به رغم اعتراض‌های معلمان به آنها رسیدگی نشده است.

منابع خبری گفته‌اند، “تعدادی از معلمان برای دانش‌آموزان دلایل تحصن خود را شرح‌ داده‌اند” و در تصاویر و ویدئوهایی که در شبکه‌های مجازی منتشر شده، در برخی شهرها دانش‌آموزان، از رفتن به کلاس‌های درس خودداری نمودند و شماری از اولیا دانش‌آموزان و همینطور معلمان بازنشسته نیز در این تحصن شرکت کرده‌اند.بنا به گزارش خبرگزاری‌ها و با استناد به تصاویر منتشر شده‌ در شبکه‌های اجتماعی، روز جاری یک‌شنبه ۲۲ مهر تحصن سراسری معلمان در شهرهای مختلف کشور آغاز شد. گفته شده این تحصن تا کنون به بیش از ۵۰ شهر ایران کشیده‌شده و معلمان در شهرهای جلفا، شاهین شهر، مهاباد، خرم آباد، فیروز آباد، زرین شهر، بجنورد، جوانرود، ساری، کرج، ایوان غرب، تهران، اصفهان، همدان، کازرون، بابل، قزوین، پاوه، اسلام آباد غرب، یزد، کرمانشاه، شیراز، مریوان، مشهد، ایلام، گناباد، تربت حیدریه، تبریز، آمل، گرمه، لامرد، سنندج، سقز، پاوه، روانسر، شهرک قدس تهران، زیوه، دیواندره، تاکستان، تربت جام، سروآباد، روشکان لرستان و شمار دیگری از شهرهای ایران از رفتن به کلاس‌های درس خودداری نمودند.

محسن‌پور از معلمان استان اصفهان می‌گوید: «ما صدای اعتراض خود را به این نحو به گوش همگان می‌رسانیم، چرا که دیگر راهی برای ما باقی نگذاشتند. ما تمام راه ها را رفته‌ایم و از همه همکاران خودم در سراسر کشور می‌خواهم در صورتی که هنوز در تحصن شرکت نکرده‌اند به این شیوه اعتراض خود را نشان دهند و این یکی از بهترین طرق رسیدن به خواسته‌های برحق ما به شیوه‌ای خشونت‌پرهیز است.»

لازم به توضیح است تا لحظه تنظیم این گزارش خبری از بازداشت یا برخورد نهادهای امنیتی با تحصن‌کنندگان منتشر نشده‌است، اما آقای محسن‌پور در این خصوص گفته‌است: «شاید برای ما پرونده سازی کنند یا بخواهند کسی را بازداشت کنند و من از همکارانم خواهش دارم که در صورت وقوع این اتفاق با استفاده از شبکه‌های مجازی به یاری هم بیایند و به سرعت اطلاع رسانی کنند و فراموش نکنند که این شیوه اعتراض و تحصن در همه جای دنیا معتبر است و غیرقانونی نیست.»

در سالیان گذشته، فعالان و تشکل‌های حقوق صنفی معلمان بارها با انتشار بیانیه‌ها و یا برگزاری تجمع‌های مسلمت آمیز در تهران و شهرهای دیگر، از سیاست‌های دولت‌های جمهوری اسلامی ایران در قبال آموزش و پرورش و نیز فرهنگیان انتقاد کرده‌اند که گاه این اعتراضات با سرکوب و بازداشت مواجه شده است.

به عنوان نمونه می توان به سرکوب معلمان در روز ۲۰ اردیبهشت ماه سال جاری اشاره کرد که در اعتراض به پولی سازی و خصوصی‌سازی آموزش در بیش از سی شهر کشور شکل گرفته بود. تنها در تهران بازداشت پانزده تن از معلمان معترض گزارش شده بود که  برخی از این معلمان معترض با قرار وثیقه یا کفالت به صورت موقت از زندان آزاد شدند.

«داریوش عدیم»

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

هفده − 5 =

خروج از نسخه موبایل