حمله خشونت‌آمیز به یک پناهجوی روزنامه‌نگار ایرانی در جزیره نائورو (مانوس) استرالیا

حمله خشونت‌آمیز به بهروز بوچانی، پناهجوی روزنامه‌نگار و مستندساز ایرانی در جزیره نائورو (مانوس) استرالیا و شدت جراحت وارده به وی، او را روانه بیمارستان کرد.

روزنامه گاردین نسخه استرالیا گزارش داد که “بهروز بوچانی” که پیش از این در ایران روزنامه‌نگار و نویسنده بوده است روز جاری یک‌شنبه ۲۹ مهرماه بر شدت جراحت وارده به سر و چشم، در یک درگیری، در اردوگاه پناهجویان این جزیره، ساعت‌ها بیهوش بود، سرانجام برای درمان روانه بیمارستان عمومی لوگانو شد.

براساس این گزارش، این پناهجوی کُرد ایرانی که ۵ سال را در بازداشتگاه ویژه نگهداری از پناهجویان و پناهندگان در جزیره مانوس در پاپوا گینه نو در بازداشت به سر می‌برد، صبح امروز براثر حمله فردی ناشناس از ناحیه سر و صورت و به ویژه چشم به شدت مضروب شد.

دیوید یاپو، فرمانده پلیس محلی مانوس با اعلام این خبر گفت که بهروز ۴۲ ساله مدتی است که با یک همسر بومی ازدواج کرده و با او زندگی می‌کند، اما صبح امروز توسط یک مظنون بومی مورد حمله شدید قرار گرفت.
وی به همراه بیش از ۹۰۰ پناهجوی دیگر که عمدتا ایرانی هستند، در این جزیره محبوس است و از هیچ حق حقوق مصرح بین المللی برخوردار نیست.

این فرمانده پلیس در عین حال از بومیان خواست به پناهجویانی که با بومیان ازدواج می‌کنند با دیده احترام بنگرند.

بهروز بوچانی پیش از نیز، وضعیت اردوگاه پناهجویان جزیره مانوس را گزارش می‌داد و با انتشار ویدئوهایی در شبکه‌های مجازی از شرایط بد پناهجویان در آن منطقه انتقاد می‌کرد.

اوضاع در جزیره مانوس به لحاظ بهداشت فیزیکی و روانی به حدی نگران کننده است که پزشکان بدون مرز و دفتر آوارگان سازمان ملل نیز هفته گذشته از دولت استرالیا خواستند تا هرچه سریعتر این بازداشتگاه پناهجویان این کشور در جزایر دور از خاک استرالیا را تخلیه کرده و تعطیل اعلام کند.

به‌گزارش گاردین، سخنگوی این دفتر سازمان ملل تاکید کرده وضعیت بهداشت و سلامتی در بازداشتگاه‌های آوارگان استرالیا در خارج از این کشور در حال فروپاشی است.
این مقام با تاکید بر مسوولیت دولت استرالیا در این زمینه پیشنهاد کرده کانبرا به طرح نیوزیلند که بهار گذشته اعلام شد پاسخ مثبت داده و تعدادی از پناهجویان را به این کشور بفرستد.
سازمان پزشکان بدون مرز ضمن تاکید بر وضعیت روانی وخیم و خطرناک پناهجویان و به‌ویژه کودکان در بازداشتگاه نائورو از دولت استرالیا خواسته آنها را از این بازداشتگاه خارج کند.
طبق گزارش سازمان پزشکان بدون مرز، سلامت روانی پناهجویانی که استرالیا آنها را در بازداشتگاه جزیره نائورو نگاه می‌دارد به اندازه‌ای وخیم است که برخی کودکان به حالت اغما نزدیک شده و با خوردن و نوشیدن و حتی تکلم مشکل پیدا کرده‌اند.
بر اساس سیاست سختگیرانه مهاجرتی استرالیا، پناهجویانی که تلاش می‌کنند به استرالیا برسند بازداشت شده و به سه اردوگاه در پاپوآ گینه نو یا اردوگاهی در جزیره نائورو فرستاده می‌شوند.
گاردین تعداد این پناهجویان را ۱۴۲۰ نفر قید می‌کند، به علاوه ۵۰۰ نفر که برای درمان به استرالیا فرستاده شده‌اند.

منبع: ایرنا

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

یازده + شانزده =