هشدار فرهاد میثمی به رئیس زندان اوین: “دیگر آب و دارو نخواهم خورد”

فرهاد میثمى، پزشک و فعال مدنی که نهم مردادماه در کتابخانه خانگی خود از سوی شعبه ۲ دادسرای اوین بازداشت و به زندان اوین منتقل شد، مجددا دست به اعتصاب غذای خشک زد.

فرهاد میثمى، پزشک و فعال مدنی که از نهم مردادماه در زندان اوین در بازداشت بسر می‌بَرَد و چهارشنبه ۴ مهرماه با توسل به خشونت از بند عمومی زندان اوین به اتاقی در مجاورت بهداری این زندان منتقل شده‌بود، به دلیل عدم تحقق وعده‌هایی که از سوی رئیس زندان اوین به وی داده شده‌بود، مجددا دست به اعتصاب غذای خشک زد.

فرهاد میثمی، اکنون در هشتادمین روز از اعتصاب غذای خود بسر می‌برد و گفته شده “وی مجددا آب و داروی خود را قطع کرده‌است.”

منابع خبری کمپین تایید کرده‌اند که فرهاد میثمی، روز ۲۹مهرماه، طی نامه‌ای به رئیس زندان اوین هشدار داده: “از این پس همه چیز را قطع خواهد نمود و دیگر آب و دارو هم نخواهد خورد، این خبر به‌صورت شفاهی و با واسطه توسط رضا خندان شنیده شده که موجب نگرانی آقای خندان و دیگر دوستانش شده است.”

منبع مطلعی به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، می‌گوید: «تصمیم آقای میثمی به قطع دارو و آب به دلیل عدم پای‌بندی و عمل به قول‌هایی بود از طرف رئیس زندان به وی داده شده بود.»

پیش‌تر، رضا خندان، همسر نسرین ستوده و فعال مدنی محبوس در زندان اوین، با نگارش نامه‌ای، نسبت به وضعیت فرهاد میثمی، اظهار نگرانی کرده و گفته‌بود: «وی در یکی از اتاق‌های نزدیک به بهداری زندان اوین به صورت انفرادی و در شرایط وخیمی بسر می‌برد.»

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی در گزارشی که روز پنج‌شنبه ۲۶ مهرماه منتشر کرده‌بود، در مورد آخرین وضعیت این فعال مدنی به نقل از آقای خندان نوشته‌بود: «فرهاد میثمی بیش از هر زمان دیگری در وضعیت مخاطره آمیزی است و باید سریعا به بیمارستانی مطمئن در خارج از زندان اعزام و تحت درمان فوری قرار گیرد.»

فرهاد میثمی پیش‌تر گفته بود که تا آزادی رضا خندان، همسر نسرین ستوده که او هم در زندان اوین تحت بازداشت است، به اعتصاب غذای خود ادامه خواهد داد و بنا بر آخرین اطلاع با توجه به شرایط جسمی وخیمش فقط دارو و آب مصرف می‌کند و در اعتصاب غذای‌تر بسر می‌برد.

محمد مقیمی، وکیل مدافع فرهاد میثمی، گفته‌بود که طی دیداری که با موکلش آقای میثمی در  یازدهم مهرماه در زندان اوین داشته‌است، وی بنا به درخواست خانم ستوده از دهم مهر دوباره خوردن قرص همراه با آب را از سر گرفته‌است.

محمد مقیمی در صفحه فیس بوک خود نوشته‌بود: «امروز یازدهم مهرماه با موکلم دکتر فرهاد میثمی در زندان اوین ملاقات کردم. روحیه قوی و ثابت قدمی این بزرگوار مرا به شدت تحت تاثیر قرار داد. این “کنشگر مدنی خشونت پرهیز” به همه اشخاصی که در سراسر جهان نگران ایشان هستند و با وی همدلی می‌کنند، درود فرستاده و مراتب سپاسگزاری خود را از آنان ابراز کردند. ایشان چهارشنبه قبل از خوردن قرص و آب نیز خودداری کرده بودند که به درخواست خانم ستوده از دیروز دوباره خوردن قرص همراه با آب را از سرگرفتند. شایان ذکر است که آقای میثمی به علت بیماری روده باید در روز سه بار قرص مصرف کنند. همچنین، ایشان از دریافت سرم نیز خودداری می‌کنند که با اجبار فیزیکی و برخلاف میل ایشان به وی سرم نیز تزریق شده است. امیدوارم با توجه مسولان به خواست‌های قانونی و بحق موکلم، زمینه پایان اعتصاب غذای ایشان فراهم گردد.»

نسرین ستوده، فعال حقوق بشر و وکیل دادگستری نیز که از چهارشنبه ۲۳ خردادماه، در زندان اوین محبوس است و سوم شهریورماه اعتصاب غذای خود را آغاز کرده‌بود، چهارشنبه ۱۱مهرماه، پس از ۳۷ روز، به اعتصاب غذای خود پایان داد.

وی دلیل پایان بخشیدن به اعتصاب غذای خود را نگرانی از وضعیت فرهاد میثمی، فعال مدنی که اعتصاب غذای خشک خود را به تر تبدیل کرده است، اعلام کرده‌بود.

فرهاد میثمی، فعال مدنی در روز سه شنبه ۹ مرداد ۱۳۹۷ با حکمی از سوی شعبه ۲ دادسرای اوین بازداشت و تحویل وزارت اطلاعات حسن روحانی شد.

فرهاد میثمی یک روز پس از بازداشتش از تاریخ دهم مرداد ماه در اعتراض به بازداشت و اتهاماتی که به او تفهیم شده بود، دست به اعتصاب غذا(تر) زد. او ۲۰ روز در سلول انفرادی در بند ۲۰۹ سپری کرده و پس از آن به بند چهار (عمومی) زندان اوین منتقل شد.

محمود بهشتی لنگرودی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران و اسماعیل عبدی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، دو تن از هم‌بندان فرهاد میثمی، با انتشار نامه‌ای سرگشاده نسبت به وضعیت وخیم وی هشدار داده و از مخالفت مسئولان زندان برای اعزام وی به مراکز درمانی خارج زندان خبر داده‌اند.

سه اتهام به این فعال مدنی در شعبه هفتم دادسرای اوین تفهیم شده است. وی متهم به «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور با تحریک زنان به حضور خیابانی با سر لخت»، «تبلیغ بر علیه نظام» و «توهین به حجاب به عنوان یکی از مقدسات ضرروی اسلام» شده است. اما مصادیق این سه اتهام مشخص نیست.

طبق گفته‌ها تنها مدرکی که علیه او وجود دارد چندین نشان سینه با عنوان «من به حجاب اجباری اعتراض دارم» و «من با حجاب اجباری موافق نیستم» است که در خانه‌اش در زمان بازداشتش به عنوان مدرک جرم ضبط شده است. 

فرهاد میثمی، ۴۸ ساله، فعال مدنی، معلم و پزشک است. او در دهه ۷۰ و ۸۰ کتاب‌های درسی و آموزشی کنکور را در انتشارات آینده‌سازان منتشر کرد و در سال‌های اخیر به عنوان فعال مدنی در بسیاری از تحصن‌ها و تجمعات اعتراضی در حمایت از حقوق زندانیان و علیه حجاب اجباری شرکت داشته است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

11 − 3 =