امیرحسین لادن پژوهشگر، نویسنده و کنشگر سیاسى، در وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی روز یکشنبه ۲۸ اکتبر ۲۰۱۸ (۶ آبانماه ۱۳۹۷) شرکت کرد و پیرامون نقش عوامل خارجی و تجربه تاریخی در خصوص ارتباط با جنبش دموکراسی خواهی و گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی در دو بخش صحبت کرد.
در بخش دوم آقای لادن به برخی پرسشهای طرح شده در خصوص گفتههای خود پرداخت که در گزارشی دیگر بر روی سایت گذار و سایر سامانههای مرتبط با گذار قرار گرفت.
به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از استبداد اسلامی به دموکراسی، در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور از جنبش اعتراضی برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحبنظران و فعالان سیاسی، شامگاه یکشنبه ۲۸ اکتبر ۲۰۱۸ (۶ آبانماه ۱۳۹۷) ساعت ۲۱:۳۰ به وقت ایران برگزار شد.
آنچه در ادامه میخوانید چکیدهی بخش نخست صحبتهای امیرحسین لادن، در جریان نشست وبیناری یکشنبه ۲۸ اکتبر ۲۰۱۸ (۶ آبانماه ۱۳۹۷) است و در انتهای همین مطلب مشروح گفتههای این فعال سیاسی به صورت فایلهای صوتی و تصویری آمده است:
نفود نقش و تاثیر گذاری عوامل خارجی بر ایران غیر از حمله نظامی یک طرفه، بستگی مستقیم به حکومت و ملت دارد، باید دید که آیا حکومت مورد قبول مردم است یا وابسته به عامل بیگانه است؟ ایا ملت آماده است به هر قیمتی حکومت را براندازد؟ آیا کسانی که نجات خود را از بیگانگان میخواهند با عواقب آن آشنا هستند؟
سخنان ترامپ در مورد تغییر رژیم در ایران بیشتر جنبه شعار دارد، او بیشتر بلندگوی جنگطلبان است ولی شخص او به دنبال جنگ نیست مگر اینکه منافع شخصی او تامین شود.
اما روشنفکران کمدان و کسانی که خواستار یورش نظامی به ایران هستند، چشم بینایی ندارند و به تاریخ کشور آشنا نیستند. منظورم از چشم بینا این است که آیا اوضاع دردناک لیبی، عراق و سوریه را نمی بینند!؟
اما در طول تاریخ مردم، گاه به قدری زیر ستم و فشار بودهاند که دست به دامن نیروهای بیگانه شدهاند، در ضمنی که این به نظر منطقی میرسد، اما این اندیشه نادانان است.
اما وزارت دفاع آمریکا برای ایران بیش از ۱۱ هزار هدف قرار دادهاند و مشخصات اهداف را در زمان حمله به سیستمهای کامپیوتری خود دادهاند.
بد نیست دو سه جمله در این مورد بگویم و در این خصوص توضیحی خواهم داد.
اما در مورد تجربه تاریخی همه ما با حمله اعراب و افغانها آشنا هستیم که شاید خیلی از افراد آگاه بدانند خیلی از مشکلات امروز زاییده همان یورش و حملات است.
اما جامعه روحانیت به ویژه طی دو قرن گذشته مانع اصلی ورود و گسترش دانش نوین به ایران بودهاند و عامل اصلی گسترش موهومات و خرافات در ایران بودهاند.
اما در مورد دخالت و نفوذ بیگانگان به این موضوع میرسیم که با در نظر گرفتن شعارها و گفتگوهایی که در مورد رضا شاه و خاندان پهلوی این روزها نمونه سازی میشود که به عنوان نمونه به این موضوع اشاره میکنم که برای ما ایرانیان این توهم ساخته شده که رضا شاه در آن زمان در سال ۱۲۹۹ کودتا کردند، در حالی که تمام اسناد نشان میدهند که کودتا بر اساس سیاست انگلستان بوده و برنامهاش این بود که چگونه ایران را به نفوذ خود در آورد. یعنی قدرت نظامی و کنترل ثروت در دست انگلستان باشد.
انگلستان اهداف مختلفی داشت که یکی قرارداد نفت بود که قراردادی یک طرفه بود و یک موضوع بسیار بسیار عظیمی بود و تمام ساختمانها و پالایشگاهها و درآمدهای هنگفت آن در اختیار انگلستان بود.
فاجعه بعدی زمانی بود که متفقین به ایران تسلط داشتند و میخواستند رضا شاه را که دوره او به بسر آمده بود اخراج کنند. چرا که رضا شاه موعد مصرف منفعت آمیزش برای انگلستان تمام شده بود و اسناد اینها موجود است و با برنامه ریزی و نوشتن تعهدنامهای که رضا شاه آنرا پذیرفت، فرزندش جانشین وی شد و در آن تعهد گفته شدهبود که شاه باید تمامی خواستههای انگلستان را قبول کند.
اما اجازه دهید به نفوذ شوروی سابق نیز بپردازیم چرا که آن زمان نفوذ شوروی از طریق رهبران حزب توده بود و حتی حزب توده تماما از سیاستهای استالین فرمانبری میکرد و حزب توده ایران به نقل از خلیل ملکی نیروی ملت را تعیین کننده پیروزی نمیدانست، بلکه در پی دستیابی به هدفهای خود در انتظار تحولات بینالمللی بود و شورویها به هیچ وجه مایل به پیروزی ایران در مقابل مبارزه با امپریالیست انگلستان و آمریکا نبودند، زیرا وجود یک ایران مستقل و نیرومند مغایر با اهداف آنها بود.
بنابراین تجربه تاریخی به ما میآموزد که بیگانگان تنها به دنبال منافع خودشان هستند.
امیرحسین لادن در سنین نوجوانى ایران را براى ادامه تحصیل ترک و پس از پایان تحصیلات متوسطه در آلمان و اتریش، تحصیلات عالیه خود را در رشته علوم سیاسى و در آمریکا ادامه داد و از دانشگاه شیکاگو فارغالتحصیل شد. وی همزمان با تحصیل، فعالیتهاى آزادیخواهانهى خود را با ایجاد نشریهى مدافعان آزادى در سال ١٩۶٨ ادامه داد.
بازگشت امیرحسین لادن به ایران مصادف با تشکیل حزب رستاخیز بود که دوران بسیار سختى براى فعالان سیاسى و روشنفکران بود. با این وجود وى در قالب جلسات، محافل مخفی، شب شعر، گروههاى کوهنوردى و همچنین کمک به گروههاى مبارز و تهیهى دارو و پشتیبانى از اعتصابات کارگرى فعالیت خود را ادامه داده تا ضمن همکارىهاى نزدیک و مخفى با جبههى ملى و شرکت فعال در جنبش آزادىخواهانه سال ١٣۵٧ و برپایى اعتصابات در هنگام حکومت نظامى ازهارى سرانجام در زمان تسلط اسلامیون افراطی بر حکومت، دستگیر و به زندان انتقال یافت و در خط مرگ (اعدامىها) قرار گرفت؛ ولى چون مدرک خاصى براى محکومیت وى نداشتند پس از چندى از زندان رها شد و به آمریکا عزیمت کرد.
این پژوهشگر، نویسنده و تلاشگر سیاسى در همین دوره یعنى سال ١٣٨١ براى پاسخ به این که “چرا جنبش آزادیخواهى و انقلاب مردم ما به انحراف رفت و ناکام شد؟” پژوهش همهجانبهاى را آغاز کرد. حاصل این حرکتهای جدید علاوه بر راهاندازى سازمان مدافعان آزادى و تشکیل جلسات و برگزارى سمینارها، کتابی است با عنوان «خداسالارى و درماندگى» که در ٢٠١۴ منتشر شد.
امیرحسین لادن داراى دهها مقاله در مورد مسایل سیاسى-اجتماعى و اقتصادى ایران است. او در سال ٢٠١٠، «اندیشکده آگاهى و شناخت» را براى توسعهى دانش و بینش بنیاد گذاشته و همچنان به فعالیت و روشنگرى در زمینه پالایش، پیرایش فرهنگ اجتماعى، استقرار دموکراسى و نظام حقوق بشرى ادامه میدهد.
گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی با مدیریت رضا بدیعی، گفتمانی با شرکت و حضور تلاشگران دموکراسیخواه و مدافعان حقوق بشر است که در راستای بررسی راهکارهای گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، در دومین و چهارمین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار میشود و جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنشها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشستها همراهی میکنند. (برای شرکت در وبینار بعدی اینجا کلیک کنید.)
در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخشهایی از سخنان امیرحسین لادن، در جریان نشست وبیناری گذار در روز یکشنبه ۲۸ اکتبر ۲۰۱۸ (۶ آبانماه ۱۳۹۷) آمده است. (ضمنا فایلهای مربوطه را از تلگرام و اینستاگرام گذار نیر دنبال کنید.)