۱۸ شهروند بهایی در اصفهان بازداشت شدند/ پلمپ محل کسب ۱۲ شهروند بهایی در شهرهای آبادان، خرمشهر و اهواز

۱۸ شهروند بهایی در اصفهان، بازداشت شدند که ۳ تن آن‌ها کماکان در بازداشت بسر می‌برند و محل کسب ۱۲ شهروند بهایی در شهرهای آبادان، خرمشهر و اهواز پلمب شده است.

۱۸ شهروند بهایی، روز پنج‌شنبه، ۲۴ آبان‌ماه، توسط نیروهای امنیتی در اصفهان، بازداشت که ۱۵ تن از آن‌ها پس از ساعاتی بازجویی آزاد شدند. این در حالی است که ۳ نفر از آن‌ها به نام‌های نسرین خواجه، مژگان خوشحال و فرید امینی، کماکان در بازداشت بسر می‌برند. از سوی دیگر، محل کسب دست‌کم ۱۲ شهروند بهایی در شهرهای آبادان، خرمشهر و اهواز از سوی مقامات قضایی پلمپ شده‌است.

مرتضی اسماعیل‌پور فعال حقوق بهاییان و روزنامه‌نگار در فیس‌بوک خود در این خصوص نوشته‌است: «مقامات قضایی در سه شهر خرمشهر، آبادان و اهواز دست‌کم ۱۲ محل کسب را صرفا به دلیل بهایی بودن صاحبان محل کسب پلمب کرده است. بهاییان به دلیل رعایت آداب مذهبی خود و تعطیل کردن محل کسبشان در ایام تعطیلی بهایی با پلمب محل کسبشان از سوی مقامات قضایی و امنیتی روبرو شده اند.»

اسماعیل‌پور می‌گوید: «صاحبان محل کسب حق ۱۵ روز تعطیلی را دارند اما مقامات امنیتی و قضایی به [دلیل] تعطیلی محل کسب بهاییان در ایام بهایی با آنان برخورد می کند. تاکنون محل کسب بهنام حبیبی، بهزور حبیبی و حسینعلی حبیبی، بهادر احمدی، کامبیز آزادی و کوروش جابری در خرمشهر. آرام و آرمان آزادی داری یک باب محل کسب در آبادان و ورقا درخشان، سهراب درخشان، جهانبخش افشارزاده، بهروز زهدی و فیض الله قنواتیان را در اهواز پلمب کرده اند.»

این روزنامه‌نگار در خصوص بازداشت شهروندان بهایی ساکن اصفهان نیز گفته‌است: «پس از بازداشت دسته‌جمعی ۱۸ شهروند بهایی در اصفهان همچنان سه تن از بهاییان بازداشتی تحت بازجویی هستند. ماموران امنیتی اصفهان، با یورش به کلاسی تحت عنوان «سلامت» نسرین خواجه، مژگان خوشحال و فرید امینی را بازداشت و ۱۵ شاگرد کلاس را پس از بازجویی کوتاه آزاد کردند، اما همچنان سه شهروند بهایی پس از دو روز در بازداشت به سر می‌برند.»

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در حالی مدعی شد کسی برای مذهب بهاییت و یا اعتقاد نداشتن به خدا به زندان نمی‌رود که در حال حاضر بهاییان، نوکیشان مسیحی و کسانی که به دلیل اعتقاد شخصی مطلبی را بر خلاف اعتقادات اسلامی در فضای اجتماعی نوشته‌اند بازداشت و به حکم‌های سنگین محکوم شده‌اند. علاوه بر اینکه بسیاری از بهاییان فقط به دلیل مذهب‌شان شغل خود را از دست داده‌‌اند، محروم از تحصیل شده‌اند، اموالشان مصادره شده و یا حتی کشته شدند. ادعاهای آقای ظریف خلاف آنچه در چهل سال اخیر صورت گرفته را نشان می‌دهد.

فعالان حقوق بهائیان معتقدند، شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط با باورهای دینی محروم هستند و بسیاری از شهروندان بهایی صرفا به دلیل اعتقاد به آئین بهایی از سوی نیرو های امنیتی بازداشت و زندانی می‌شوند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

سه + 14 =