وکیل مدافع فرهاد میثمی و رضا خندان اجازه حضور در دادگاه را پیدا نکرد

محمد مقیمی، وکیل مدافع فرهاد میثمی و رضا خندان، طی یادداشتی از ممانعت قاضی صلواتی رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برای حضورش در دادگاه خبر داد.

امروز یکشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۷، به دستور قاضی صلواتی رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب از ورود محمد مقیمی وکیل مدافع فرهاد میثمی و رضا خندان در جلسه دادگاه جلوگیری شد.

محمد مقیمی طی یادداشتی در این رابطه در صفحه فیس بوک خود نوشت: «امروز ۱۱ آذر بنابر ابلاغی که به آقای رضا خندان و دکتر فرهاد میثمی در زندان مبنی بر تشکیل جلسه رسیدگی به اتهامات ایشان شده بود، موکلم آقای فرهاد میثمی با توجه به این‌که موعد ۷ روز فاصله قانونی میان ابلاغ تا جلسه رسیدگی رعایت نشده است (ماده ۳۴۳ قانون آیین دادرسی کیفری) و همچنین، ملاقات با وکیل انتخابی پیش از جلسه رسیدگی و مطالعه پرونده توسط وی قبل از برگزاری دادگاه برای تدارک دفاع و دیگر اصول دادرسی عادلانه رعایت نشده بود از حضور در دادگاه امتناع ورزیدند. به اینجانب نیز اجازه ورود به دادگاه داده نشد. توضیح این‌که در یکماه اخیر به بهانه‌های واهی از حضور اینجانب به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب جهت پیگیری پرونده دکتر میثمی جلوگیری به عمل آمده است.

آقای رضا خندان نیز همانطور که پیش از این اعلام نموده بود به دلیل این‌که اتهامات خود را سیاسی می‌داند و دادگاه انقلاب را صالح به رسیدگی نمی‌داند، از حضور در دادگاه خودداری کردند.
شایان یادآوری است، برابر قوانین داخلی و اسناد بین‌المللی حقوق بشری و اصول مسلم حقوقی، محاکمه بدون حضور وکیل انتخابی فاقد ارزش و اعتبار حقوقی و قانونی است.»

گفتنی است، رضا خندان پیش از این نیز یک‌بار در تاریخ ۱۴ مهرماه از رفتن به دادگاه امتناع کرده بود.

محمد مقیمی گفته بود که برابر ماده ۳۴۳ قانون آیین دادرسی کیفری، فاصله میان ابلاغ احضاریه تا جلسه رسیدگی نیاید کمتر از یک هفته باشد و به همین جهت موکلش از رفتن به دادگاه سر باز زده بود.

رضا خندان، همسر نسرین ستوده، پس از احضار و تهدید تلفنی، صبح روز سه‌شنبه ۱۳ شهریور۹۷، از سوی ماموران وزارت اطلاعات در مقابل منزل شخصی‌اش بازداشت شد.

گفتنی است، رضا خندان پیش از بازداشت و در شامگاه ۱۲ شهریورماه خبر از احضار و تهدید تلفنی خود داده و در فیس‌بوک شخصی‌اش نوشته‌بود: «شخصی امروز با موبایل‌ام تماس گرفت و گفت که از وزارت اطلاعات تماس می‌گیرد. او گفت که باید فردا به آنجا بروم.»

برای رضا خندان، از سوی شعبه ۷ دادسرای اوین، قرار وثیقه‌ی سنگین ۷۰۰ میلیون تومانی صادر شده بود و “اتهامات اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی”، “تبلیغ علیه نظام” و “اشاعه و ترویج بی‌حجابی” در جامعه به وی تفهیم شده است.

فیلیپ لوتر، مدیر تحقیقات بخش خاورمیانه و آفریقای شمالی عفو بین‌الملل در واکنش به بازداشت رضا خندان، همسر وکیل برجسته حقوق بشر نسرین ستوده، گفت: «مقامات ایران ابتدا نسرین ستوده را با اتهامات واهی زندانی کرده‌اند، سپس دوستان و خانواده اش را مورد آزار و اذیت و ارعاب و تهدید قرار داده‌اند و حالا هم همسرش را بازداشت کرده‌اند. این اقدامات بی رحمانه نشان ‌می‌دهد که مقامات ایران تا چه اندازه عزم خود را جزم کرده‌اند که صدای وکلا و مدافعان حقوق بشر را خفه کنند و حتی خانواده های آنها را هدف قرار دهند.»

فرهاد میثمى، پزشک و فعال مدنی، نهم مردادماه بازداشت شد و یک روز پس از بازداشتش از دهم مردادماه در اعتراض به بازداشت و اتهاماتی که به او تفهیم شده‌بود، دست به اعتصاب غذا زد. او ۲۰ روز در سلول انفرادی در بند ۲۰۹ سپری کرده و پس از آن به بند چهار (عمومی) زندان اوین منتقل شد.

سه اتهام به این فعال مدنی در شعبه هفتم دادسرای اوین تفهیم شده است. وی متهم به “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور با تحریک زنان به حضور خیابانی با سر لخت”، “تبلیغ بر علیه نظام” و “توهین به حجاب به عنوان یکی از مقدسات ضرروی اسلام” شده است. اما مصادیق این سه اتهام مشخص نیست.

او چهارشنبه ۴ مهرماه با توسل به خشونت از بند عمومی زندان اوین به اتاقی در مجاورت بهداری این زندان منتقل شد.

از دیگر خواسته‌های آقای میثمی صدور قرار منع تعقیب برای رضا خندان، همسر نسرین ستوده است.

عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای خواستار آزادی این فعال مدنی شده و از مقامات ایران خواسته‌ که فرهاد میثمی را فورا و بدون قید و شرط آزاد کنند.

فرهاد میثمی، ۴۸ ساله، فعال مدنی، معلم و پزشک است. او در دهه ۷۰ و ۸۰ کتاب‌های درسی و آموزشی کنکور را در انتشارات آینده‌سازان منتشر کرد و در سال‌های اخیر به عنوان فعال مدنی در بسیاری از تحصن‌ها و تجمعات اعتراضی در حمایت از حقوق زندانیان و علیه حجاب اجباری شرکت داشته است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

4 × سه =