مجید دارابیگی (وریا بامداد)، کنشگر سیاسی، نویسنده و پژوهشگر، در وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، در روز یکشنبه ۲۵ نوامبر ۲۰۱۸ (۴ آذرماه ۱۳۹۷) نظرات خود را در خصوص نحوه گذار از استبداد اسلامی بیان کرد و به تعریف دموکراسی از دیدگاههای مختلف پرداخت.
وی تاکید کرد “هر ملتی باید خود، سرنوشتش را به دست بگیرد و زمانی که یک ملت اراده کند و حکومتی را براندازد، همان ملت هم باید قانون اساسی خودش را تصویب کند و هیچ قانونی نباید از مذهب الهام بگیرد.”
مجید دارابیگی در بخشی از سخنانش از جنبشهای کارگری که اینروزها در کشور شدت گرفته، سخن گفت.
به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از استبداد اسلامی به دموکراسی، در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور از جنبش اعتراضی برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحبنظران و فعالان سیاسی، شامگاه یکشنبه ۲۵ نوامبر ۲۰۱۸ (۴ آذرماه ۱۳۹۷) برگزار شد.
مجید دارابیگی، گفت: «به نظر من آمریکا قصد براندازی جمهوری اسلامی را ندارد، زیر به وجود جمهوری اسلامی نیازمند است. نگاه کنیم به جنگ یمن که در عرض یک هفته آتش بس اعلام کردند. جمهوری اسلامی بهانهای است تا بتواند سلاحهای هنگفتی را با بهای سنگین به کشور دیگر بفروشد.»
آقای دارابیگی، افزود: «دادخواهی ما برای عقب نشاندن جمهوری اسلامی کاملا مثبت است و اگر جمهوری اسلامی به جنایت خودش تن بدهد و اقرار کند، گام اول عقب نشینی را برداشته و یک نمونه آن چهار تن از کسانی بود که در قتلهای زنجیرهای بود که اعتراف کرد کسانی از اپوزسیون را که عقیدهی دیگری داشتند، کشتند.»
این فعال سیاسی که کتاب “پاروزنی در توفان” را که خاطرات دوران حبس خود را در آن نوشتهاند، اضافهکرد: «وقتی ما از دموکراسی صحبت میکنیم، بحث بسیار گستردهای را در دنیا مطرح کردهایم، اما قضیه اصلی این است که مردم قانون را بپذیرند. وقتی ما از دموکراسی صحبت میکنیم، فقط منظور حکومت نیست و دموکراسی در همه ابعاد جامعه است و اگر ما یک سند مشترک برای اتحاد داشته باشیم، آن مثبت است، اما هر ملتی خودش باید اراده کند و سرنوشت خودش را به دست بگیرد. وقتی یک ملت اراده کند که حکومتی را براندازد، همان ملت هم باید قانون اساسی خودش را برگزیند.»
مجید دارابیگی، ادامه داد: «ما معتقدیم که قانون اساسی بعد از سرنگونی تصویب میشود و انتخابات باید با شیوهای دیگر باشد نه به این روشی که جمهوری اسلامی اکنون صورت میدهد. آن دوره رژیم شاه حاضر نبود قانون اساسی خودش را اجرا کند و اکنون هم جمهوری اسلامی قانون اساسی خود را رعایت نمیکند و نمونه آن حق تشکل سندیکاییاست که بر خلاف آن فعالان سندیکایی بازداشت میشوند. ما در آینده وارث یک اقتصاد وارفته هستیم، اقتصادی که در آن، تمام صنایع را واگذار کردهاند. فلج کردهاند. سهام داران بخش خصوصی از کشور گریختهاند. وامهای سنگین از بانکها گرفتهاند و همه اینها در روابط حکومتی است. ما در آینده جز یک نظام سوسیالیستی و نظامی که حق کارگر و دهقان را به رسمیت بشناسد چاره دیگری نداریم و این فقر و فلاکت محصول دو نظام شاهنشاهی و جمهوری اسلامی است.»
وی در ادامه گفت: «پس از انقلاب وزارت آموزش و پرورش را زیر فشار گذاشتند که تمام مدارس خصوصی را دولتی کردند و پس از ۱۰ سال به بهانه افزایش دانشآموزان خصوصی سازی را پیش آوردند. ما در آینده از آموزش یکسان دفاع میکنیم.»
این فعال سیاسی اضافه کرد: «هیچ حکومتی حق ندارد به مردم بیکاری بدهد. ما کشوری میخواهیم معطوف به اقتصاد صادراتی و توسعه کشور بایستی معطوف به صادرات باشد که در قبال واردات ما توازن ایجاد کرده باشیم و این حکومت هیچ مشروعیتی ندارد و هیچ بخشی از رژیم شاه و شیخ مشروعیت ندارد. تمام مردم یک راه دارند، و آن اتحاد یکپارچه برای سرنگونی جمهوری اسلامی است که با این سرنگونی بخش اول مشکلات جامعه برطرف میشود.»
این کنشگر سیاسی افزود: «هیچ قانونی نباید از مذهب الهام بگیرد، اگر کسی گفت حکومت این است که من میگویم این یعنی دیکتاتوری و مردم باید به قوانینی پایبند باشند که خود تصویب میکنند که از طرق مختلف میتواند صورت بگیرد.»
رضا بدیعی، کنشگر سیاسی و مدیریت سامانه گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، در ادامه سخنان مجید دارابیگی، گفت: «سامانه گذار در تلاش است تا دموکراسی را نهادینه کند. بنابراین اتحاد ما، همانطور که دوستان اشاره کردند، بر پایه دموکراسی است و همه ما برای برقراری دموکراسی کوشش میکنیم که تعریف خودش را دارد، چرا که دموکراسی یک پدیدهی علمی است و در یک دموکراسی شکی نیست که قدرت از آن مردم است و جمهور مردم، باید مدیریت جامعه را انتخاب کنند.»
مجید دارابیگی (وریا بامداد)، کنشگر سیاسی، نویسنده و پژوهشگر است. او اهل کرندِ کرمانشاه است، و نیز مدرس دانشگاههای ایران، و وکیل پایه یک دادگستری بوده است و از اوان دانشجویی فعال سیاسی و تحولخواه بوده و به همین دلیل در دو حکومت شاه و حکومت اسلامی زندانی سیاسی بوده است. وی نویسنده کتابهای گذری بر زندان شاه در بیش از ۵۰۰ صفحه و جمهوری زندانها – پژوهشی در شکنجه، بازجوئیها و فجایع دوران جمهوری اسلامی به ویژه دهه ۶۰ – (در دو جلد) بالغ بر ۷۰۰ صفحه میباشد.
مجید دارابیگی، نویسنده صدها پژوهش و مقالههای سیاسی و دانشگاهی در ایران و خارج از کشور است. او هماکنون در آلمان اقامت داشته و همچنان به کوشش در راه آزادی و استقلال و عدالت اجتماعی ادامه میدهد.
گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی با مدیریت رضا بدیعی، گفتمانی با شرکت و حضور تلاشگران دموکراسیخواه و مدافعان حقوق بشر است که در راستای بررسی راهکارهای گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، در دومین و چهارمین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار میشود و جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنشها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشستها همراهی میکنند. (برای شرکت در وبینار بعدی به بخش اطلاعیه مراجعه نموده یا اینجا را کلیک کنید.)
در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخشهایی از سخنان مجید دارابیگی، در جریان نشست وبیناری گذار در روز یکشنبه ۲۵ نوامبر ۲۰۱۸ (۴ آذرماه ۱۳۹۷) آمده است. (ضمنا فایلهای مربوطه را از تلگرام و اینستاگرام گذار نیر دنبال کنید.)