بازداشت هفت شهروند خوزستانی

در ادامه بازداشت های گسترده شهروندان خوزستان پس از حمله مسلحانه به رژه نیروهای نظامی، طی روزهای گذشته دست‌کم۷ شهروند در این استان بازداشت شدند.

به گزارش گذار، بامداد روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه ۱۳۹۷ سه تن از اعضای یک خانواده از اهالی کوی علوی اهواز به نام های «مرتضى دبى»، «على دبى» و «فایز دبى» از سوی نیروهای امنیتی سپاه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

از سوی دیگر بنا به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه ۱۰ آذر ماه ۱۳۹۷، چند تن از جوانان شهر حمیدیه از جمله «محمد حمادى عبیات» توسط اداره اطلاعات بازداشت شدند؛ در همان روز «عباس باوى» از اهالى منطقه زرگان نیز بازداشت شده است.

در ۸ آذرماه ۱۳۹۷ نیز خانم «مدینه نیسى» همراه برادرش در اهواز توسط اطلاعات سپاه بازداشت شدند.

هنوز از سرنوشت و محل نگهدارى و اتهامات انتسابی بازداشت شدگان اطلاعى حاصل نشده است.

سازمان عفو بین‌الملل پیش‌تر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود که مقامات ایران با دستگیری صدها تن در استان خوزستان دست به سرکوب گسترده اقلیت عرب‌ اهوازی زده‌اند.

این موج گسترده بازداشت‌ها از پس از حمله مرگبار مسلحانه ماه گذشته به یک رژه نظامی در اهواز آغاز شده است که در آن ۲۴ نفر، از جمله تماشاگران، کشته و بیش از ۶۰ نفر زخمی شدند.

فلیپ لوتر، مدیر تحقیقات عفو بین الملل در بخش خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: «ابعاد دستگیری‌ها در هفته‌های اخیر به شدت نگران کننده است. زمان‌بندی این بازداشت‌ها نشان می‌دهد که مقامات ایرانی حمله اهواز را دستاویزی قرار داده‌اند تا اعضای اقلیت عرب اهوازی، از جمله فعالان مدنی و سیاسی، را مورد حمله قرار دهند تا هرگونه مخالفتی در استان خوزستان را در هم بشکنند.»

همچنین سازمان عدالت برای ایران مستقر در لندن روز  ۳ مهر ۱۳۹۷ در نامه‌ای به گزارشگر ویژه سازمان ملل مربوط به «حفظ حقوق بشر و آزادی‌های اساسی در هنگام مبارزه با تروریسم» خواستار مداخله وی درباره موضوع حمله‌مسلحانه اخیر در اهواز و عواقب آن شد.در رژه نیروهای مسلح جمهوری‌اسلامی ایران در روز ۳۱ شهریور در اهواز، شلیک چندین تیر از سوی عده‌ای که مقامات ایران اعلام کرده‌اند چهار نفر بوده‌اند و هر چهارنفرشان کشته شده‌اند، باعث درگیری نظامی شد که در آن، ۲۴ نفر، از جمله یک کودک کشته و ده ها نفر زخمی شدند.

عدالت برای ایران در نامه خود به گزارشگر ویژه سازمان ملل، با توضیح مفصل درباره نمونه‌های قبلی این‌گونه اقدامات، خواستار این شد که دولت ایران را درباره نگرانی های مربوط به نقض حقوق بشر و آزادی‌های اساسی مردم در خوزستان به بهانه مبارزه با تروریسم و حفظ امنیت پاسخگو کند.

خانم فیونوالا الین (Fionnuala Ní Aoláin) گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره «حفظ حقوق بشر و آزادی‌های اساسی در هنگام مقابله با تروریسم» که یک حقوقدان ایرلندی است، مامور جمع آوری و درخواست اطلاعات مربوط به موارد نقض حقوق بشر و آزادی‌های اساسی در هنگام مقابله با تروریسم و گزارش آن به شورای حقوق بشر سازمان ملل و مجمع عمومی این سازمان است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

پنج × 2 =