امیرحسین لادن در نشست وبیناری گذار؛ خصوصیات جامعه مردم سالار برای دوران پس از گذار/ راه‌کارهایی برای گذار و چگونگی شکل اتحاد و همگرایی‌ها در میان احزاب

امیرحسین لادن، پژوهشگر، نویسنده و کنشگر سیاسى، در وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی روز یک‌شنبه ۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۱۸ آذرماه ۱۳۹۷) به راه‌کارهایی برای دوران گذار و اقدامات پس از آن اشاره کرد. از نحوه اتحاد و همگرایی‌ها و از دوران گذار که بایستی مشخصه‌های خود را داشته باشد، سخن گفت و تاکید کرد “در یک جامعه مردم سالار همه چیز باید در خدمت انسان و زندگی انسان باشد.”

امیرحسین لادن، در میانه‌ی این نشست وبیناری به پرسش، برخی شرکت کنندگان پاسخ داد و در ادامه به مشخصه‌ها و خصوصیات احزاب در دوران گذار و پس از آن‌را بیان کرد.

به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از استبداد اسلامی به دموکراسی، در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور از جنبش اعتراضی برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحب‌نظران و فعالان سیاسی، شامگاه یک‌شنبه ۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۱۸ آذرماه ۱۳۹۷) برگزار شد.

امیرحسین لادن فعال سیاسی در این نشست وبیناری گفت: «اتحاد گرد براندازی کافی نیست، به ویژه با درنظر گرفتن معنای این واژه، اتحاد یعنی یکی شدن، یک دلی و یک رنگی و بنابراین با هر کسی نمی‌توان هم پیمان شد. مگر اینکه این اتحاد گرد یک دید و برداشتی باشد که همه ما می‌پذیریم».

وی اضافه‌کرد: «ما رژیم سطلنت را قرن‌ها تجربه کردیم که نتیجه‌اش عقب ماندگی ملت و کشور شد و طی ۴ دهه گذشته، جمهوری اسلامی را تجربه کردیم که آشکارا چهره کریه وضد انسانی خود را نشان داد. یک ضرب‌المثلی است که می‌گوید تجربه را تجربه کردن خطاست. بعضی از دیدگاه های هموطنان ما آنقدر بلندپروازانه است که نیاز به معجزه دارد و انتظارات باید در حد توانایی باشد، اگر نه باعث به وجود آورنده توقعات بیهوده و در نتیجه باعث سرخوردگی خواهد شد».

امیرحسین لادن افزود: «اگر ما خواسته‌های غیرمتعادلی داشته باشیم باید به دنبال معجزه برویم و امروز خردگرایی حکم می‌کند که همه چیز باید برای زندگی انسان و در خدمت مردم باشد. نوع حکومت، قوانین حاکم بر جامعه، ایدوئولوژی و مذهب، آموزش و پرورش، سیستم اقتصادی و … باید برای آرامش و آسایش و پیشرفت ملت باشد و تنها اراده ملت سرچشمه قدرت دولت باشد».

وی در خصوص راه‌کارهایی برای دوران گذار به دموکراسی و باور به جمهوری به عنوان محتوای قدرت سیاسی و رابطه دولت با ملت و همینطور در خصوص اتحاد با کسانی که کوشش می‌کنند که گام‌های عملی بر ‌دارند و معتقد به اتحاد فراطبقاتی هستند، می‌گوید: «در درجه نخست ما باید یک انتخاب کنیم که آیا می‌خواهیم این حرکت فراگیر باشد یا محدود و هر چه اشخاص محدودتر شوند، این حرکت فراگیر نخواهد بود و ما در فردای ایران در سیستمی که ما جمهوری خواهان دموکرات، به وجود می‌آوریم، همه احزاب در چهارچوب قوانین مملکت حضور دارند».

آقای لادن افزود: «در دوران گذار گروهی که میخواهد به دموکراسی گذار کند باید گرد اهدافی شفاف حرکت کند و بایستی مشخصه‌های خود را داشته باشد».

وی در ادامه به مشخصه‌ها و خصوصیات این احزاب پرداخت.

در ادامه دکتر جاوید، یکی از حاضرین در وبینار سراسری گفت: «در مورد دوران گذار، شکل جمهوری ها چگونه است و چرا فقط جمهوری‌ها و نوع آن مشخص شود و اگر کسانی و گروهی بخواهند رهبری کنند تا قانون اساسی جدید نوشته شود خودش مشکلاتی به وجود خواهد آورد و تاثیر گذار خواهند بود و جهت مردم را عوض خواهند کرد و در قسمت دیگری اینکه من معتقدم حکومتی که در آینده ایران باید باشد باید مردم سالار باشد و طیف کارگران و کشاورزان را بیشتر در نظر بگیرد، اما من رابطه میان اینکه حکومت آینده ایران باید مردم سالار باشد و اینکه باید حتما به سمت جمهوری‌های مختلف حرکت کند، من رابطه‌ای نمی‌بینم چرا که می‌تواند حکومتی مردم سالار باشد و رابطه‌ای کم با جمهوری‌های مختلف داشته‌باشد».

امیرحسین لادن اینطور پاسخ داد: «امروز خردگرایی حکم می‌کند که همه چیز باید در خدمت انسان و زندگی انسان باشد و این نشان می‌دهد که خواسته ما مردم سالاری است و در خصوص رهبری که اشاره کردید، این است که آن دولت موقت یک دولت ائتلافی با زمان مشخص و محدود خواهد بود و برنامه را گام به گام پیش ببرد و به مردم گزارش بدهد و آن باز هیچ چیز از پیش تعیین شده‌ای نیست وآن یک مرور زمان می‌خواهد که اشخاص خود را نشان دهند که بتوانند رابطه‌ای را به وجود بیاورند که به نتیجه مورد نظر برسند و همه این‌ها باید برای هدف بزرگتر آینده که ایرانی مردم سالار است، قدم بردارند».

یکی دیگر از حاضرین در نشست این پرسش را طرح کرد:‌ «فرق میان براندازی و جایگزینی چیست و چرا براندازی بیشتربه خطا می‌رود و به نظر من جایگزینی بهتر است تا براندازی».

آقای لادن در انتها گفت: «من کاملا با شما همراه هستم که بدون یک برنامه جایگزینی، براندازی بی‌مصرف است».

امیرحسین لادن در سنین نوجوانى ایران را براى ادامه تحصیل ترک و پس از پایان تحصیلات متوسطه در آلمان و اتریش، تحصیلات عالیه خود را در رشته علوم سیاسى و در آمریکا ادامه داد و از دانشگاه شیکاگو فارغ‌التحصیل شد. وی همزمان با تحصیل، فعالیت‌هاى آزادی‌خواهانه‌ى خود را با ایجاد نشریه‌ى مدافعان آزادى در سال ١٩۶٨ ادامه داد.

بازگشت امیرحسین لادن به ایران مصادف با تشکیل حزب رستاخیز بود که دوران بسیار سختى براى فعالان سیاسى و روشنفکران بود. با این وجود وى در قالب جلسات، محافل مخفی، شب شعر، گروه‌هاى کوهنوردى و همچنین کمک به گروه‌هاى مبارز و تهیه‌ى دارو و پشتیبانى از اعتصابات کارگرى فعالیت خود را ادامه داده تا ضمن همکارى‌هاى نزدیک و مخفى با جبهه‌ى ملى و شرکت فعال در جنبش آزادى‌خواهانه سال ١٣۵٧ و برپایى اعتصابات در هنگام حکومت نظامى ازهارى سرانجام در زمان تسلط اسلامیون افراطی بر حکومت، دستگیر و به زندان انتقال یافت و در خط مرگ (اعدامى‌ها) قرار گرفت؛ ولى چون مدرک خاصى براى محکومیت وى نداشتند پس از چندى از زندان رها شد و به آمریکا عزیمت کرد.

این پژوهشگر، نویسنده و تلاشگر سیاسى در همین دوره یعنى سال ١٣٨١ براى پاسخ به این که “چرا جنبش آزادی‌خواهى و انقلاب مردم ما به انحراف رفت و ناکام شد؟” پژوهش همه‌جانبه‌اى را آغاز کرد. حاصل این حرکت‌های جدید علاوه بر راه‌اندازى سازمان مدافعان آزادى و تشکیل جلسات و برگزارى سمینارها، کتابی است با عنوان «خداسالارى و درماندگى» که در ٢٠١۴ منتشر شد.

امیرحسین لادن داراى ده‌ها مقاله در مورد مسایل سیاسى-اجتماعى و اقتصادى ایران است. او در سال ٢٠١٠، «اندیشکده آگاهى و شناخت» را براى توسعه‌ى دانش و بینش بنیاد گذاشته و همچنان به فعالیت و روشنگرى در زمینه پالایش، پیرایش فرهنگ اجتماعى، استقرار دموکراسى و نظام حقوق بشرى ادامه می‌دهد.

گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی با مدیریت رضا بدیعی، گفتمانی با شرکت و حضور تلاشگران دموکراسی‌خواه و مدافعان حقوق بشر است که در راستای بررسی راهکارهای گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، در دومین و چهارمین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار می‌شود و جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنش‌ها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشست‌ها همراهی می‌کنند. (برای شرکت در وبینار بعدی به بخش اطلاعیه مراجعه نموده یا اینجا را کلیک کنید.)

در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخش‌هایی از سخنان امیرحسین لادن، در جریان نشست وبیناری گذار در روز یک‌شنبه ۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۱۸ آذرماه ۱۳۹۷) آمده است. (ضمنا فایل‌های مربوطه را از تلگرام و اینستاگرام گذار نیر دنبال کنید.)

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

پانزده + هجده =