مجید دارابیگی در نشست وبیناری گذار؛ راه‌کارهایی برای گذار و موانع موجود آن

مجید دارابیگی (وریا بامداد)، کنشگر سیاسی، نویسنده و پژوهشگر، در وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، در روز یک‌شنبه ۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۱۸ آذرماه ۱۳۹۷) از شیوه‌های گذار و راه‌کارهایی برای دوران گذار سخن گفت و موانع موجود بر سر راه آن‌را برشمرد.

به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از استبداد اسلامی به دموکراسی، در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور از جنبش اعتراضی برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحب‌نظران و فعالان سیاسی، شامگاه یک‌شنبه ۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۱۸ آذرماه ۱۳۹۷) برگزار شد.

مجید دارابیگی، در خصوص راه‌کارهای دوران گذار گفت: «جمهوری اسلامی با تمام مسائلی که در داخل ایران وجود دارد، ولی سرنگونی آن کار ساده‌ای نیست، چرا جمهوری اسلامی نه فقط در درون کشور سازمان‌های نظامی پیچیده‌ای دارد، بلکه در خارج کشور هم سازمان‌های نظامی دارد و امکان بهره‌گیری از این نیروهای خارج از کشور به شیوه‌ی گذشته که در تاریخ دیده‌ایم، میسر است. بنابراین گام اول چگونگی سرنگونی جمهوری اسلامی است و اگر ما از دروان گذار صحبت می‌کنیم، امروز هر جریان و طبقه‌ای با خواسته‌های خود در مبارزه شرکت می‌کند».

آقای دارابیگی افزود:‌ «دموکراسی یک دشمن اصلی دارد و اگر دموکراسی را به یک برابری ساده خلاصه کنیم، در این برابری یک نابرابری وجود دارد. سرمایه‌داری که استثمار می‌کند و توده انبوهی که استثمار می‌شود. دموکراسی وقتی برقرار می‌شود که من و شما با توان مساوی، با حقوق مساوی، از ایده مساوی دفاع کنیم. وقتی یک طرف تمام امکانات را دارد و طرف دیگر چیزی ندارد، نمی‌توان از دموکراسی حرف زد. البته دموکراسی مدارجی دارد و در بعضی از کشورهای غربی با کشورهای دیگر تفاوت دارد».

این فعال سیاسی در ادامه گفت: «امروز جوامع تغییرات زیادی کرده‌اند و دوره گذار باید شیوه‌ای شود که همه اقشار و طبقات و لایه‌های اجتماعی بتوانند به شیوه‌ای دموکراتیک مسائل خود را پیش ببرند».

آقای دارابیگی اضافه‌کرد: «وقتی از سوسیالیسم دم می‌زنیم، وجه بالغ آن، جامعه مدرن صنعتی است با پرولتاریای متشکل و ما از آن در دوران گذار چنین انتظاری داریم که جامعه ایران از این حالت لختی در آمده و به یک جامعه صنعتی مدرن تبدیل شود».

این فعال سیاسی در آخر گفت: «در کشور ما یک رقم بزرگی بی‌کاری هست و یک رقم بزرگ هم کار انگلی است و جامعه نمی‌تواند با بیکاری و کار انگلی کنار بیاید و امروز جمهور ی اسلامی پابه پای امپریالیسم جهانی پیش می‌رود و سیاست بانک جهانی در جمهوری اسلامی نعل به نعل اجرا می‌شود و چوب حراج زده‌اند به همه سرمایه‌های دولتی و سران حکومتی همه ثروتمند می‌شوند. این در واقع مسائلی است که پیش روی ماست و بنابراین ساده نگیریم و چشم اندازی که پیش روی ماست ظاهر قضیه است و پشت آن خیلی وحشتناک است».

مجید دارابیگی (وریا بامداد)، کنشگر سیاسی، نویسنده و پژوهشگر است. او اهل کرندِ کرمانشاه است، و نیز مدرس دانشگاه‌های ایران، و وکیل پایه یک دادگستری بوده است و از اوان دانشجویی فعال سیاسی و تحول‌خواه بوده و به همین دلیل در دو حکومت شاه و حکومت اسلامی زندانی سیاسی بوده‌ است. وی نویسنده کتاب‌های گذری بر زندان شاه در بیش از ۵۰۰ صفحه و جمهوری زندان‌ها – پژوهشی در شکنجه، بازجوئی‌ها و فجایع دوران جمهوری اسلامی به ویژه دهه ۶۰  – (در دو جلد) بالغ بر ۷۰۰ صفحه می‌باشد.

مجید دارابیگی، نویسنده صدها پژوهش و مقاله‌های سیاسی و دانشگاهی در ایران و خارج از کشور است. او هم‌اکنون در آلمان اقامت داشته و همچنان به کوشش در راه آزادی و استقلال و عدالت اجتماعی ادامه می‌دهد.

گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی با مدیریت رضا بدیعی، گفتمانی با شرکت و حضور تلاشگران دموکراسی‌خواه و مدافعان حقوق بشر است که در راستای بررسی راهکارهای گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، در دومین و چهارمین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار می‌شود و جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنش‌ها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشست‌ها همراهی می‌کنند. (برای شرکت در وبینار بعدی به بخش اطلاعیه مراجعه نموده یا اینجا را کلیک کنید.)

https://www.gozaar.net/wp-content/uploads/2018/12/Majid_Dara_Beygi-Gozaarnet-20181209.mp3?_=1

در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخش‌هایی از سخنان مجید دارابیگی، در جریان نشست وبیناری گذار در روز یک‌شنبه ۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۱۸ آذرماه ۱۳۹۷) آمده است. (ضمنا فایل‌های مربوطه را از تلگرام و اینستاگرام گذار نیر دنبال کنید.)

 

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

بیست + نه =

خروج از نسخه موبایل