نامه نسرین ستوده به فرهاد میثمی

نسرین ستوده، با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به فرهاد میثمی، پزشک و فعال مدنی در بند نوشته‌است: «آزادی همسرم که بیش از هر چیز نتیجه‌ی مقاومت و پایداری تو بوده است و فعالان حقوق بشر و از جمله مرا به احترام و تحسین به حمایت از تو بر انگیخت، برای خانواده‌ی ما، فرزندانم و خودم شادی بی‌پایانی را به ارمغان آورد، اما می‌توانم شادمانی تو را در پاسخ به ظلمی که بر شما رفته بود درک کنم و از این بابت به تو تبریک بگویم».

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نسرین ستوده، فعال حقوق بشر و وکیل دادگستری محبوس در بند زنان زندان اوین، در نامه‌اش از “جامعه‌ی مدنی، فعالان حقوق بشر در سراسر دنیا و همه‌ی کسانی که پیگیر وضعیت وخیم فرهاد میثمی بوده‌اند” تشکر کرده و آورده‌است: «قدردان تلاش‌های ارزشمندی هستم که به ما نیرو می‌بخشید و بیش از آن باعث می‌شود به درستی راهی که انتخاب کرده‌ایم، باور داشته باشیم».

خانم ستوده نوشته “قضاتی می‌خواهند شما را و مرا به این اتهام محاکمه کنند که زندگی‌هاشان با ابهامات و پرسش‌های زیادی همراه است. آنها نمی‌دانند که ما با اطمینان کامل حاضر به مقایسه‌ی زندگی‌هامان با تمام مسئولان حکومتی هستیم که ما را متهم به فساد و فحشا نموده‌اند. البته که نتیجه معلوم است، اما زنهار از حکومتی که به زندگی خصوصی دیگران وارد شود و تمامی بودجه و توان مالی و نیروی انسانی را که باید صرف رفاه شهروندان کند، صرف نیم متر پارچه‌هایی می‌نماید که برای مصرف آنها دستور صادر کرده است.”

لازم به توضیح است که؛ نسرین ستوده و فرهاد میثمی پس از آزادی رضا خندان از زندان اوین از اعتصاب غذای خود دست کشیدند.

نامه نسرین ستوده را بخوانید:

“دوست عزیز و شهروند فرهیخته
جناب آقای دکتر فرهاد میثمی!
قبل از هر چیز بابت موفقیت‌ات در پافشاری بر خواسته‌ی انسانی‌ات به تو دوست عزیز تبریک می‌گویم. احساس تو را از بابت بازداشت همسرم، رضا خندان که متعاقب دستگیری‌ات صورت گرفت درک می‌کنم. زیرا طی ۴۰ سال گذشته هزاران هزار نفر با داستان‌هایی ساختگی بازداشت و روانه‌ی حبس‌های طولانی مدت شده‌اند و عجیب‌تر آنکه هنوز با اصراری باور نکردنی بر قبولاندن داستان‌هایی ساختگی دست به بازداشت‌های گسترده می‌زنند و احکام حبس‌های طولانی مدت برای اتهاماتی هیچ و پوچ صادر می‌کنند.
من بر این باورم که تو و همسرم با روشی به غایت روشن و امیدبخش زیسته‌اید و در راه بهبود زندگی انسان‌ها صادقانه تلاش کرده‌اید و در این راه از محرومیت و رنجی که این انتخاب برای شما به همراه داشته است، نهراسیده‌اید.
من سخت بر این باورم که تو خود گنجینه‌ای در دل جامعه‌ی مدنی بوده‌ای که جز با تلاشی صادقانه کشف نمی‌شدی و البته این افتخار نصیب من شد تا با روش‌هایی که آموخته‌ام، توانستم اعتماد و اطمینان تو را به روش انتخابی خود جلب کنم.
اکنون اما شما را به جرم پاک زیستن و به اتهام حمایت از زنان سرزمین‌تان که ۴۰ سال پیش در بازی‌های سیاسی، اختیار انتخاب پوشش خود را از دست دادند و در این راه موافقان و مخالفان هم‌داستان بوده‌اند، به فساد و فحشا متهم کرده‌اند!
از هر دوی شما چنین اتهامات بی‌پایه و اساسی دور باد! که زندگی هر دو شما گواه ادعای من است.
اکنون اما بخش جالب ماجرا آن است که قضاتی می‌خواهند شما را و مرا به این اتهام محاکمه کنند که زندگی‌هاشان با ابهامات و پرسش‌های زیادی همراه است. آنها نمی‌دانند که ما با اطمینان کامل حاضر به مقایسه‌ی زندگی‌هامان با تمام مسئولان حکومتی هستیم که ما را متهم به فساد و فحشا نموده‌اند. البته که نتیجه معلوم است، اما زنهار از حکومتی که به زندگی خصوصی دیگران وارد شود و تمامی بودجه و توان مالی و نیروی انسانی را که باید صرف رفاه شهروندان کند، صرف نیم متر پارچه‌هایی می‌نماید که برای مصرف آنها دستور صادر کرده است.
فرهاد عزیز!
آزادی همسرم که بیش از هر چیز نتیجه‌ی مقاومت و پایداری تو بوده است و فعالان حقوق بشر و از جمله مرا به احترام و تحسین به حمایت از تو بر انگیخت، برای خانواده‌ی ما، فرزندانم و خودم شادی بی‌پایانی را به ارمغان آورد، اما می‌توانم شادمانی تو را در پاسخ به ظلمی که بر شما رفته بود درک کنم و از این بابت به تو تبریک بگویم.
در دورانی که از نتیجه‌ی نامعلوم کار نگران بودم، بیش از هر چیز به حفظ جان تو می‌اندیشیدم که در خطر جدی قرار داشت. بی‌شک به فرزندانم، به نیما پسرم که از سه سالگی درگیر حبس و زندان پدر و مادر بوده است و به همسرم که در این راه با صبوری تمام سختی‌های این انتخاب را تحمل کرده است، می‌اندیشیدم. اما قبل از اینها، ماجرایی عینی‌تر و خطرناک‌تر در جلوی چشمانم داشت اتفاق می‌افتاد که وحشت و نگرانی مرا به دنبال داشت و آن بیم جان تو بود.
من در این مدت با اجتناب تعمدی از قضاوت در باره‌ی انتخاب‌ات، برای جلوگیری از خطری که مرا به وحشت انداخته بود، یک بار اعتصاب ۳۷ روزه‌ام را شکستم تا شاید تو را وادار به شکستن اعتصاب‌ات کنم و چون موفق نشدم دوباره اعتصاب از سر گرفتم تا بدانی در هر حال به تدبیر و خردت اعتماد دارم. این داستان عجیبی در جامعه‌ی ماست که برای حفظ جان یکدیگر در صدد تخریب رویاهایمان برمی‌آییم. به تعبیری دیگر من برای حفظ جانت داشتم اراده‌ات را در هم می‌شکستم و دوست دارم اینجا، همین جا از آن سخن بگویم و خوشحالم که با اعتصاب مجدد، بخشی از آن اشتباه را جبران کردم.
مقامات قضایی گفته‌اند بعد از آزادی رضا، تو نیز آزاد می‌شوی که هردوی شما به یکسان بی‌گناهید و من امیدوارم به زودی خبر آزادی‌ات را بشنوم. از بابت پایداری و خردمندی که در راه آزادی همسرم به کار بردی از تو صمیمانه سپاسگزارم.
از جامعه‌ی مدنی، فعالان حقوق بشر در سراسر دنیا و همه‌ی کسانی که پیگیر وضعیت وخیم فرهاد میثمی بوده‌اند نیز صمیمانه سپاسگزاری می‌کنم و قدردان تلاش‌های ارزشمندی هستم که به ما نیرو می‌بخشید و بیش از آن باعث می‌شود به درستی راهی که انتخاب کرده‌ایم، باور داشته باشیم.
با سپاس
نسرین ستوده
اوین – بند زنان دی ماه ۹۷”

رضا خندان، همسر نسرین ستوده، دوم دی‌ماه، با قرار کفالت و به صورت موقت آزاد شد و پس از این آزادی، فرهاد میثمی، فعال مدنی و از مخالفان حجاب اجباری که یکی از خواسته‌هایش آزادی رضا خندان بود به اعتصاب غذای خود پایان داد. هم‌زمان، نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر نیز اعتصاب غذایش را پایان بخشید.

پیام درفشان، وکیل مدافع نسرین ستوده پیش‌تر گفته بود: «در حال حاضر موکل به خاطر محکومیت غیابی به پنج سال حبس تحت عنوان اتهامی جاسوسی که از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب صادر شده، در زندان به سر می برد؛ البته در این پرونده اتهامات ستوده طبق کیفرخواست صادره، تبلیغ علیه نظام و اهانت به رهبری بود اما شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به اتهام جاسوسی برای موکلم، حکم صادر کرده است».

فرهاد میثمى، پزشک و فعال مدنی، نهم مردادماه بازداشت شد و یک روز پس از بازداشتش از دهم مردادماه در اعتراض به بازداشت و اتهاماتی که به او تفهیم شده‌بود، دست به اعتصاب غذا زد. او ۲۰ روز در سلول انفرادی در بند ۲۰۹ سپری کرده و پس از آن به بند چهار (عمومی) زندان اوین منتقل شد.

سه اتهام به این فعال مدنی در شعبه هفتم دادسرای اوین تفهیم شده است. وی متهم به “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور با تحریک زنان به حضور خیابانی با سر لخت”، “تبلیغ بر علیه نظام” و “توهین به حجاب به عنوان یکی از مقدسات ضرروی اسلام” شده است. اما مصادیق این سه اتهام مشخص نیست.

او چهارشنبه ۴ مهرماه با توسل به خشونت از بند عمومی زندان اوین به اتاقی در مجاورت بهداری این زندان منتقل شد.

از دیگر خواسته‌های فرهاد میثمی صدور قرار منع تعقیب برای رضا خندان، بود. آقای میثمی پس از آزادی رضا خندان از زندان اوین در روز ۱۳ شهریورماه به اعتصاب غذای خود پایان داد.

گفتنی است، پیش از این وزارت امور خارجه آمریکا، بازداشت فرهاد میثمی را محکوم کرده و خواستار آزادی فوری‌اش شده‌بود.

این وزارتخانه روز جمعه ۱۶ آذرماه در پیامی توییتری در خصوص فرهاد میثمی، فعال مدنی نوشته‌بود: «ایالات متحده بازداشت خودسرانه دکتر فرهاد میثمی را محکوم می‌کند. ما عمیقا نگران وضعیت سلامت رو به وخامت وی هستیم و از رژیم ایران می‌خواهیم او را فورا آزاد کند.»

فرهاد میثمی، ۴۸ ساله، فعال مدنی، معلم و پزشک است. او در دهه ۷۰ و ۸۰ کتاب‌های درسی و آموزشی کنکور را در انتشارات آینده‌سازان منتشر کرد و در سال‌های اخیر به عنوان فعال مدنی در بسیاری از تحصن‌ها و تجمعات اعتراضی در حمایت از حقوق زندانیان و علیه حجاب اجباری شرکت داشته است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

14 + 11 =