عباس لسانی فعال مدنی ساکن اردبیل بازداشت شد

عباس لسانی، یکی از فعالان مدنی سرشناس ساکن اردبیل بازداشت شد.

به گزارش گذار، روز جاری، شنبه ۱۵ دی‌ماه، عباس لسانی، فعال مدنی ساکن اردبیل که از سوی دادگاه انقلاب تبریز به ۱۰ ماه حبس محکوم شده‌بود، توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.

یک منبع مطلع در این خصوص به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی گفت: «عباس لسانی، روز جاری پس از خروج از منزل و به هنگام رفتن به محل کارش بازداشت شد و نزدیکان او هنوز نمی‌دانند که آیا این بازداشت در ارتباط با حکم ۱۰ ماه حبس صادر شده برای وی است یا خیر».

لازم به توضیح است که روز دوشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۷، دادگاه انقلاب تبریز با ارسال پیامکی به عباس لسانی از محکومیت ۱۰ ماه حبس وی به “اتهام تبلیغ علیه نظام”و اجرایی شدن این حکم خبر داده‌بود.

عباس لسانی در ۱۱ تیرماه سال‌جاری در آستانه گردهمایی فرهنگی سالانه قلعه بابک در اردبیل بازداشت شد.

این فعال مدنی  ساکن اردبیل در شعبه ۱۲ دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب تبریز پس از تفهیم اتهام از بابت ” تبلیغ علیه نظام از طریق سخنرانی در مراسم خاکسپاری حسن دمیرچی موسیقی‌دان و فعال مدنی شناخته شده آذربایجانی ” در تاریخ ۲۰ تیرماه ۹۷ با تامین وثیقه ۵۰ میلیون تومانی موقتا آزاد شد.

روز یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۷،  این فعال ترک (آذربایجانی) از طریق پیامک به شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی احراری، احضار و  با ارسال پیامکی دیگر در روز یکشنبه ۱ مهر ۱۳۹۷ مطلع شده که برای وی به صورت غیابی حکم صادر شده است.

روز پنج شنبه  ۱۹ مهرماه سال جاری، شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز با ارسال ابلاغیه‌ای از عباس‌لسانی خواسته بود تا جهت ابلاغ و رویت حکمش که قبلا از طریق پیامک احضار و به صورت غیابی محاکمه شده بود، ظرف ۱۰ روز از زمان ابلاغ، خود یا وکیلش را به این دادگاه معرفی کند.

عباس لسانی، فروشنده مواد غذایی و ۵۵ ساله، از فعالان مدنی شهر اردبیل است که به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیز در زمینه حقوق قومی شهروندان ترک‌ مانند مبارزه با تبعیض‌های قومیتی و مبارزه برای رسمی شدن زبان ترکی فعالیت می‌کند و تا کنون چندین بار بازداشت و زندانی شده است.

این فعال مدنی که در سال ۱۳۹۴ به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال زندان محکوم شده بود، پس از سپری کردن مدت حبس در زندان‌های اردبیل و شیراز پنجم خرداد ماه ۱۳۹۵ آزاد شد.

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک‌زبان هستند که به اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

پنج × چهار =