افزایش نگرانی‌ها نسبت به وضعیت عباس لسانی و گزارشی از آخرین وضعیت او

عباس لسانی فعال مدنی که ۲۵ دی‌ماه پس از برگزاری جلسه دادگاه در تبریز بازداشت شده بود، به دلیل “بازداشت غیرقانونی” در اعتصاب غذای اعتراضی به سر می‌برد؛ معاون دادستان اردبیل به خانواده این فعال مدنی گفته که آقای لسانی فعلا ممنوع الملاقات بوده و زیر نظر پزشک قرار دارد.

به گزارش گذار، روز گذشته شنبه ۶ بهمن‌ماه ۱۳۹۷، قاضی نونهال معاون دادستان اردبیل به خانواده عباس لسانی گفته است که وی در بند قرنطینه زندان اردبیل دست به اعتصاب غذا زده است.

قاضی نونهال، معاون دادستان اردبیل به خانواده لسانی گفته است که او از زمان بازداشت در بند قرنطینه زندان اردبیل دست به اعتصاب غذا زده و مدعی شده پزشک ماموری صحت سلامتی وی را تحت نظارت دارد و ایشان در سلامتی کامل هستند.

با توجه به گفته های آقای نونهال، نگرانی های خانواده آقای لسانی نسبت به وضعیت جسمی وی افزایش یافته است.

آقای لسانی شنبه ۱۵ دی‌ماه، جهت اجرای حکم ۱۰ ماه حبس تعزیری بازداشت و به زندان تبریز منتقل شد، ولی با اعتراض کتبی به روند دادرسی، (صدور و ابلاغ حکم) روز یک‌شنبه ۱۶ دی‌ماه تحت‌الحفظ از قرنطینه زندان تبریز به شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز انتقال یافته و اعتراضش پس از بررسی، وارد شناخته شد و روز دوشنبه ۱۷ دی‌ماه به صورت موقت با سپردن وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. وی در ۲۵ دی‌ماه پس از برگزاری جلسه دادگاه مجددا بازداشت شده و  موسی خلیل اللهی دادستان تبریز روز سی‌ام دی ماه ۱۳۹۷ خبر داد که این فعال مدنی به اداره اطلاعات اردبیل منتقل شده است.

عباس لسانی فعال سرشناس ساکن اردبیل که روز شنبه ۱۵ دی‌ماه و در حین خروج از خانه به محل‌کار خود از سوی نیروهای امنیتی اردبیل بازداشت شده‌بود، جهت اجرای حکم ۱۰ ماه حبس تعزیری به زندان تبریز منتقل شده‌بود.

عباس لسانی در ۱٨ مهر ۱۳۹۷ اولین احضاریه کتبی خود در این پرونده را دریافت کرد که از او خواسته شده بود جهت ابلاغ حکم به شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز مراجعه کند. وی در بیانیه‌ای، ضمن غیرقانونی دانستن روند دادرسی در پرونده از شعبه مربوطه می‌خواهد همانطور که احضاریه برای ابلاغ فرستاده شده، همانگونه حکم صادره نیز برای وی ارسال شود.

شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز بعدها در دو نوبت دیگر نیز با ارسال پیامکی یک بار اعلام می‌دارد که حکم به شعبه اجرای احکام ارسال و بار دوم عنوان می‌کند که جهت اجرا به اجرای احکام دادگاه انقلاب اردبیل فرستاده شده است.

عباس لسانی پیش از این در ۱۱ تیرماه سال‌جاری در آستانه گردهمایی فرهنگی سالانه قلعه بابک در اردبیل بازداشت شده بود.

این فعال مدنی ساکن اردبیل در شعبه ۱۲ دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب تبریز پس از تفهیم اتهام از بابت ”تبلیغ علیه نظام از طریق سخنرانی در مراسم خاکسپاری حسن دمیرچی موسیقی‌دان و فعال مدنی شناخته شده آذربایجانی ” در تاریخ ۲۰ تیرماه ۹۷ با تامین وثیقه ۵۰ میلیون تومانی موقتا آزاد شد.

روز یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۷، این فعال ترک (آذربایجانی) از طریق پیامک به شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز به ریاست قاضی احراری، احضار و با ارسال پیامکی دیگر در روز یکشنبه ۱ مهر ۱۳۹۷ مطلع شده که برای وی به صورت غیابی حکم صادر شده است.

روز پنج شنبه ۱۹ مهرماه سال جاری، شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز با ارسال ابلاغیه‌ای از عباس‌لسانی خواسته بود تا جهت ابلاغ و رویت حکمش که قبلا از طریق پیامک احضار و به صورت غیابی محاکمه شده بود، ظرف ۱۰ روز از زمان ابلاغ، خود یا وکیلش را به این دادگاه معرفی کند.

عباس لسانی، فروشنده مواد غذایی و ۵۵ ساله، از فعالان مدنی سرشناس شهر اردبیل است که به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیز در زمینه حقوق قومی شهروندان ترک‌ مانند مبارزه با تبعیض‌های قومیتی و مبارزه برای رسمی شدن زبان ترکی فعالیت می‌کند و تا کنون چندین بار بازداشت و زندانی شده است.

این فعال مدنی که در سال ۱۳۹۴ به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال زندان محکوم شده بود، پس از سپری کردن مدت حبس در زندان‌های اردبیل و شیراز پنجم خرداد ماه ۱۳۹۵ آزاد شد.

آقای لسانی در سال ۱۳۹۵ پس از اعتصاب غذای منجر به آزادیش از زندان شیراز در جمع دوستان و آشنایان خود اعلام کرده بود که در پرونده‌سازیهای بی‌دلیل سیاست و موضع او همواره اعتصاب غذا خواهد بود.

عباس لسانی بارها در طول حبس و مدت بازداشتش در جهت حقوق خود دست به اعتصاب غذا زده است.
در اردیبهشت ۱۳۹۵ در حالی که وی در روزهای آخر حبس یکساله خود در زندان شیراز بسر می‌برد پرونده جدیدی علیه وی گشوده شد. لسانی از روز ۳۰ اردیهشت ۹۵ و همزمان با اولین روز اتمام مدت محکومیتش دست به اعتصاب غذای اعتراضی زد، اقدامی که در آن ۱۱ زندانی سیاسی ترک نیز در حمایت از حقوق این فعال مدنی در شهرهای مختلف آذربایجان و تا لحظه آزادی او را در این اعتصاب همراهی کردند.

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک‌زبان هستند که به اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

منبع: کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

19 + 3 =