میمنت حسینی‌چاوشی استاد جمعیت‌شناسی آزاد شد

میمنت حسینی‌چاوشی، استاد جمعیت‌شناسی که آبان‌ماه سال جاری جهت شرکت در یک کنفرانس و دیدار خانواده‌اش به ایران آمده و به هنگام خروج از کشور به اتهام «نفوذ» بازداشت شده بود، از زندان آزاد شد.

محمود بهزادی، وکیل دادگستری روز یک‌شنبه ۷ بهمن‌ماه، با اعلام این خبر به ایرنا گفت:‌ «من امروز صبح به دادسرا مراجعه کردم که دادیار زندان اعلام کرد خانم چاوشی چند روز است که آزاد شده‌اند».

آذر ماه امسال خبرگزاری فارس خبر داده بود که یک استاد جمعیت‌شناسی از سوی یکی از نهادهای امنیتی کشور بازداشت شده است. به گزارش این خبرگزاری اتهام این استاد جمعیت‌شناس، نفوذ در حوزه کنترل جمعیت بوده است.

میمنت حسینی چاوشی، جمعیت‌شناس و محقق در دانشگاه ملبورن استرالیاست. او کارشناس بازنشسته وزارت بهداشت است و در اداره جمعیت و سلامت، سال‌ها در تحقیقات و تحلیل کارشناسی آمارهای جمعیت و بهداشت آن وزارتخانه نقش داشته است. حسینیکارشناسی ارشد و دکتری خود را با بورسیه وزارت بهداشت در رشته جمعیت‌شناسی در دانشگاه ملی استرالیا به پایان رسانده است.

پایان‌نامه دکتری او الگوهای تنظیم باروری در ایران است که بر مبنای آن مقالاتی به زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده است. حسینیتحقیق پسادکتری خود را در مورد پیامدهای روانی اجتماعی سقط جنین به انجام رساند. او پس از اتمام تحصیلات به کشور بازگشت و به خدمات خود در وزارت بهداشت در دفتر سلامت و جمعیت دنبال نمود و پس از مدتی از وزارت بهداشت بازنشسته شد و سپس در دانشگاه ملی استرالیا به تحقیق پرداخت. او در سال‌های اخیر در دانشگاه ملبورن استرالیا مشغول فعالیت پژوهشی بوده است.

مقالات او در تحلیل شاخص‌های باروری در مجلات معتبر علمی بین‌المللی به چاپ رسیده و نتایج آن در گزارش‌های علمی به زبان فارسی نیز موجود است. دستاوردهای علمی او و اطلاعاتی که در زمینه تحقیقاتی استفاده کرده در سایت‌ها و مراکز اطلاعاتی علمی در دسترس هستند. تحقیقات وی در سال‌های گذشته در مورد تحولات باروری و الگوی فرزندآوری بوده است و تخصص اصلی او جمعیت و سلامت است.

میمنت حسینی چاوشی سال ۱۳۸۹، توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان برنده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برای کتاب تحولات باروری در ایران که به‌صورت مشترک با همکارانشان تألیف شده بود معرفی شد. حسینی در سال‌های اخیر در دانشگاه ملبورن استرالیا در حوزه سالمندی جمعیت به فعالیت‌های پژوهشی مشغول بود. او در آبان ماه سال جاری توسط وزارت کار، تعاون، و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی کشور و شورای ملی سالمندان برای شرکت و ارائه سخنرانی در کنفرانس منطقه‌ای سالمندی در ایران دعوت می‌شود که پس از کنفرانس و دیدار خانواده، به هنگام خروج از کشور بازداشت می‌شود.

خبرگزاری فرانسه پیشتر با انتشار گزارشی گفته بود که خانم چاوشی در لابراتوار تحقیقاتی دانشگاه ملبورن در جریان پژوهش بر روی علوم جمعیتی و بهداشتی تحقیقات جامعی راجع به میزان باروری و سیاست های جمعیت خانواده در ایران انجام داده است.

ایران که پیشتر به مدت بیش از دو دهه بر کنترل زاد و ولد تاکید داشت و این سیاست را تشویق می کرد، چند سالی است که با ابراز نگرانی از پایین آمدن نرخ زاد و ولد و کاهش جمعیت رویکردی عکس را درپیش گرفته است.

بانک جهانی در گزارشی اعلام کرده است که رشد جمعیت ایران در سال ۲۰۱۷ اندکی بیشتر از یک درصد کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش زن های ایرانی که در دهه هشتاد میلادی به طور متوسط هفت فرزند متولد می کردند در سال ۲۰۱۶ به کمتر از ۲ فرزند بسنده کرده اند.

علی خامنه ای، رهبر ایران سال ۱۳۹۱ مردم را به افزایش زاد و ولد تشویق کرد و خواستار آن شد که جمعیت تا پنجاه سال دیگر از ۸۰ به ۱۵۰ میلیون نفر افزایش یابد.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

3 × چهار =