حمله گارد زندان به زندانیان عقیدتی اهل سنت، در زندان رجایی‌شهر کرج

ماموران امنیتی و گارد زندان رجایی‌شهر کرج و شماری زیادی لباس شخصی، به زندانیان عقیدتی اهل سنت محبوس در این زندان یورش برده و وسایل شخصی‌شان را تخریب کردند و همراه با ضرب و جرح، تعدادی از زندانیان را به بندهای انفرادی منتقل کردند.

ساعت ۹ صبح روز، چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۳۹۷، گارد زندان رجایی‌شهر کرج، به همراه رئیس زندان، نیروهای وزارت اطلاعات و تعداد زیادی لباس شخصی، با یورش به سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ این زندان که محل نگهداری ده‌ها تن از زندانیان سنی مذهب است، چند تن از آنان را مجروح و به شکل خشونت آمیزی وسایل شخصی آنان را تخریب کرده و عده‌ای را نیز “با سر و دست شکسته و لباس خونی” به سلول‌های انفرادی منتقل کردند.

یورش گارد زندان به زندانیان اهل سنت، به بهانه امتناع یکی از زندانیان با نام توحید قریشی، از حضور در جلسه دادگاه به دلیل عدم رعایت فاصله زمانی قانونی بین تاریخ ابلاغ و تاریخ دادگاه و همچنین عدم دسترسی به وکیل صورت گرفته است.

این حمله در حالی صورت گرفت که گارد زندان به زندانیان اهل سنت توهین کرده و با الفاظ رکیک آن‌ها را خطاب قرار می‌دادند.

گزارش شده، ماموران گارد زندان هنگام حمله از اسپری فلفل و گاز اشک‌آور استفاده کرده‌اند و با ضربات باتوم به سر و دست زندانی‌ها آن‌ها را مورد ضرب و جرح شدید قرار دادند.

بنا به گفته منابع آگاه، شدت صدمات وارده به برخی زندانیان به حدی‌بود که نیاز به درمان در مراکز درمانی دارند، اما تا لحظه تنظیم این گزارش، مسئولان زندان از این عمل خودداری کرده‌اند.

یک منبع آگاه در این خصوص به رادیو فرهنگ، گفت: «حدود ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه، گارد زندان رجایی‌شهر که حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن بودند، به همراه رییس زندان، غلام‌رضا ضیایی، چند از نیروهای وزارت اطلاعات و لباس شخصی، به طور وحشیانه و با ایجاد رعب و وحشت و قدرت نمایی به سالن ۲۱ اندرزگاه هفت زندان رجایی‌شهر حمله کردند و بسیاری از زندانیان اهل سنت را مورد ضرب و جرح قرار دادند و وسایل شخصی زندانیان را تخریب کردند. این ضرب و شتم و تخریب وسایل شخصی تا ساعت ۱۲ ظهر ادامه داشت و زندانیان را با الفاظ بسیار رکیک، فحاشی به خانوادها، توهین به اهل سنت، باورها و مقدساتشان مورد آزار و اذیت و هتاکی قرار دادند.»

این منبع آگاه افزود: «تمامی زندانیانی که مورد ضرب و شتم و آسیب جسمی قرار گرفتند، زخم‌ها و کبودی‌های روی بدن و صورت به صورت  آشکار مشخص است. به طور مثال، توحید قریشی، از ناحیه دست و سر دچار آسیب شدید شد و سر وی کاملا خونی بود و او را با موهایش به زمین می کشیدند. همچنین مریوان کرکوکی، نیز از ناحیه دست و کمر دچار آسیب دیدگی شدید شده است و احتمال آن می‌رود که دنده وی شکسته باشد. همچنین نامیق دلدل و حمزه درویش، نیز به شدت مورد ضرب و جرح قرار گرفتند و تمامی لباس‌های آنها پاره شده و بدنشان خونین بود».

وی در ادامه اضافه کرد: «توحید قریشی، در حین ضرب و جرح اعتراض می‌کرد و با فریاد می‌گفت من بدون داشتن وکیل مدافع در دادگاه حاضر نخواهم شد. سپس او را به همراه مریوان کرکوکی، نامیق دلدل و حمزه درویش، به سلول‌های انفرادی منتقل کردند. توحید قریشی، از ناحیه دست و سر دچار شکستگی شده و تمام سر و صورت وی خونین شده‌بود».

مسئولان زندان رجایی‌شهر، مریوان کرکوکی و نامیق دلدل، را به درگیری با مامورین گارد و فحاشی متهم کردند و آنها را تهدید به پرونده سازی جدید کردند. این دو زندانی تا غروب آفتاب روز چهارشنبه، در سلول‌های انفرادی در بدترین شرایط جسمی و با تنی زخمی و خون آلود به دور از هر گونه درمان به سر بردند و سپس آنها را با توهین، فحاشی و ضرب و جرح مجدد به سلول‌های خود باز گرداندند.

لازم به توضیح است؛ تا لحظه تنظیم این گزارش، مسئولان زندان به وضعیت زندانیانی که مورد ضرب و جرح قرار گرفته و نیاز به درمان پزشکی دارند، رسیدگی نکرده‌اند، چند تن از این زندانیان، در سلول‌های انفرادی به سر می‌برند.

توحید قریشی، روز دوشنبه ۱۵ بهمن ماه از حضور در جلسه دادگاه خودداری کرد و امتناع وی از حضور در این جلسه به دلیل عدم رعایت فاصله زمانی قانونی بین تاریخ ابلاغ و تاریخ دادگاه و همچنین عدم دسترسی به وکیل صورت گرفته بود.

این زندانی ماه گذشته پس از حدود ۵ ماه در حالی از بند ۲۰۹ زندان اوین مجددا به زندان رجایی شهر منتقل شد که نهادهای امنیتی یک پرونده دیگر با اتهام “تبلیغ علیه نظام” علیه او تشکیل داده‌اند.

توحید قریشی پس از انتقال به زندان رجایی‌شهر و صدور کیفرخواست جهت اتهامات جدید از یک وکیل درخواست وکالت کرد. پس از مراجعه این وکیل به دادسرای اوین جهت اخذ وکالت به ایشان گفته شد که پرونده را به زودی به دادگاه انقلاب می‌فرستیم و پس از تعیین شعبه رسیدگی می‌توانید برای برعهده گرفتن وکالت اقدام کنید. علیرغم این موضوع ساعات پایانی شب یکشنبه به او ابلاغ شد که صبح روز بعد به دادگاه اعزام خواهد شد”.

در کیفرخواست صادره، اتهامات مطروحه علیه این زندانی “اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی از طریق هواداری از گروه‌های مخالف نظام” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام” عنوان شده است.

این زندانی در حالی با گشایش پرونده جدید روبرو شده که ماه‌های پایانی محکومیت خود را پشت سر می‌گذارد.

مولوی توحید قریشی شهریور ماه سال ۹۳ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و یک سال پس از آن نیز محاکمه شده و ابتدا به ۱۰ سال و در دادگاه تجدید نظر به ۷ سال حبس تعزیری محکوم شد. حکم این زندانی اندکی بعد با تجمیع احکام به حدود ۴ سال قابل اجرا کاهش یافت.

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

11 − 8 =

خروج از نسخه موبایل