رضوان مقدم در نشست وبیناری گذار؛ حقوق بشر در ایران و اقدامات بین‌المللی

رضوان مقدم در نشست وبیناری گذار ضمن ارائه گزارش کوتاهی از وضعیت حقوق بشر در ایران، به اقدامات بین‌المللی در اعتراض به نقض حقوق بشر در این کشور پرداخت.

به گزارش گذار، رضوان مقدم پژوهشگر، فعال حقوق‌بشر و حقوق زنان، در نشست وبیناری گذار به وضعیت حقوق بشر در ایران، وضعیت زنان، دانشجویان، روزنامه‌نگاران و نقش جمهوری اسلامی در نقض حقوق اساسی شهروندان و همچنین اقدامات بین‌المللی سازمان‌های مدافع حقوق بشر پرداخت.

این فعال حقوق‌بشر در ادامه درباره کم‌تحرکی نهادها و سازمان‌های مدنی در ایران، فشار بر فعالان مدنی و خروج آنها از کشور، هراس حکومت از فعالان اینترنتی و بازداشت و سرکوب گسترده کنشگران مدنی و صدور احکام سنگین زندان و اعمال شکنجه سخن گفت.

این کنشگر مدنی در جریان نشست وبیناری گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی، همچنین به شیوه‌های مبارزه خشونت‌پرهیز همچون نافرمانی مدنی اشاره کرد.

رضوان مقدم فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خود را با محوریت مطالبه حقوق انسانی شهروندان ایرانی در پیش از انقلاب آغاز کرده است. وی در ابتدای دهه شصت بازداشت و دو سال را در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر برد.

به گفته این فعال حقوق زنان ایرانی، وی از سال ۱۳۶۴ بر موضوع مطالبات زنان ایرانی و فرهنگ‌سازی در این حوزه تمرکز کرده است. او همچنین از جمله فعالان کارزار رفع تبعیض‌های قانونی علیه زنان در ایران، موسوم به «کمپین یک میلیون امضا» است.

توانمندسازی زنان، محیط زیست، اعتیاد، بهداشت و مبارزه با ایدز و مطالبات حقوق بشری و مدنی از جمله موضوعاتی بوده که در چند دهه اخیر این چهره سرشناس ایرانی پیگیری کرده است.

نشست‌های وبیناری گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی در دومین یک‌شنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار می‌شود و جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنش‌ها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشست‌ها همراهی می‌کنند.

در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخش‌هایی از سخنان رضوان مقدم در جریان نشست وبیناری گذار در روز یک‌شنبه ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۷ (۱۹ شهریورماه ۱۳۹۶) آمده است.

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

یک × سه =