در ادامه سلسه گفتمانهای گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، «حمید کوثری» برخی از دیدگاهها و راهکارهای خود را در این زمینه با مخاطبان گذار به اشتراک گذاشت.
به گزارش گذار، در گفتگوی وبیناری که از سوی رضا بدیعی کنشگر سیاسی باسابقه و فعال حقوق بشر ساکن آمریکا ترتیب داده شده بود، «حمید کوثری» فعال سیاسی، پدیدههای گذار حاکمیتهای عقبمانده به نوع جدیدی از ساختار سیاسی را با تمرکز بر موضوع ایران بررسی کرد.
این تحصیلکرده اقتصاد و فلسفه ضمن بررسی عوامل موثر بر تحولات اجتماعی، تلاش برای پاسخ دادن به برخی از سوالات استراتژیک همچون گذار مسالمتآمیز یا قهری در پروسه گذار به دموکراسی را یکی از اقدامات کنشگران توصیف کرد.
در بخشی از این گفتگو این فعال سیاسی باسابقه، ضمن اشاره به استراتژیهای متفاوت در گذار به دموکراسی در ایران گفت: «چگونگی سناریوی تحول بنیادین از لحاظ سیاسی و اجتماعی در ایران غیرقابل پیشبینی است. حداقل کار ما میتواند آشنایی با سیر تحولات بنیادین در جایگزینی رژیمهای استبدادی یا دیکتاتوری در مثلا صد ساله اخیر در جهان باشد که چگونه صورت گرفته است و کدام یک از این سناریوها ممکن است به تحول جامعه ایران نزدیکتر یا دورتر باشد.»
«حمید کوثری» تحصیلکرده اقتصاد و فلسفه و از جمله فعالین سابق کنفدراسیون دانشجویان است. این فعال جنبش چپ بعد از بیش از نیم قرن حضور در عرصه مبارزه برای عدالت و آزادی، کماکان به فعالیتهای حقوق بشری و سیاسی خود ادامه میدهد. او هماکنون عضو اتحاد برای جمهوری عرفی و حقوق بشر در ایران است.
گفتمانهای گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، در راستای بهره بردن و به اشتراک گذاشتن تجارب نسل مبارزان دموکراسیخواه و کنشگران مدنی و سیاسی در پیش از انقلاب ۵۷ و پس از آن تا به امروز، انجام میشود. این گفتمانها در پی دستیابی به راهکارهای موثر، با در نظر گرفتن کارآمدی و همچنین مرور کمهزینهترین کنشها و تلاش برای یافتن راههای تشکیل یک شبکه کنشگری موثر و کارآمد، برای استقرار دموکراسی و داد در ایران است.
در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به گفتگوی رضا بدیعی با حمید کوثری در روز شنبه ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۷ (۸ مهر ۱۳۹۶) آمده است.