بهمن بامداد در نشست وبیناری گذار؛ دلایل انقلاب ۵۷؛ شرحی از فضای حاکم بر جامعه در دوران پیش از انقلاب

بهمن بامداد، فعال سیاسی، در نشست وبیناری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی یک‌شنبه ۱۰ فوریه ۲۰۱۹ (۲۱ بهمن‌ماه ۱۳۹۷) دلایلی را که باعث شد انقلاب ۵۷ رقم بخورد، برشمرد و شرحی از فضای حاکم بر جامعه را در سال‌های پیش از انقلاب ارائه داد.

به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از استبداد اسلامی به دموکراسی، در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور از جنبش اعتراضی برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحب‌نظران و فعالان سیاسی، شامگاه یک‌شنبه ۱۰ فوریه ۲۰۱۹ (۲۱ بهمن‌ماه ۱۳۹۷) برگزار شد.

بهمن بامداد، در خصوص وقایعی که طی سال‌های پیش از انقلاب افتاد، گفت: «هر زمان به تاریخ معاصر اشاره می‌شود، نگاه‌های گذرایی به آن وقایع می‌شود که همه آن ابعاد را روشن نمی‌کند. در کل فضای سیاسی جدید از اواسط سال ۵۵ آغاز شد که انتقاداتی به ٰرژیم شاه در مراجع بین‌المللی شده‌بود».

آقای بامداد در بخشی از سخنان خود به فعالیت‌هایی که روشن‌فکران در آن دوره می‌کردند، اشاره کرد و تاکید کرد که بسیاری از امور را در زمان‌های بعد متوجه شدیم.

وی در ادامه دلایلی را که باعث شد فضای آن دوره تغییر کند و منجر به انقلاب ۵۷ شود، برشمرد.

از نگاه بهمن بامداد، انقلاب یک پدیده اجتماعی است که سیستم‌های دیکتاتوری در شکل گیری‌ آن تاثیرگذار هستند و اگر انقلاب ۵۷ اتفاق افتاد بازتاب عملکرد خود آن حکومت در برابر نارضایتی‌ها بود.

گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی با مدیریت رضا بدیعی، گفتمانی با شرکت و حضور تلاشگران دموکراسی‌خواه و مدافعان حقوق بشر است که در راستای بررسی راهکارهای گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، در دومین و چهارمین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار می‌شود و جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنش‌ها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشست‌ها همراهی می‌کنند. (برای شرکت در وبینار بعدی به بخش اطلاعیه مراجعه نموده یا اینجا را کلیک کنید.)

در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخش‌هایی از سخنان بهمن بامداد، در جریان نشست وبیناری گذار در روز یک‌شنبه ۱۰ فوریه ۲۰۱۹ (۲۱ بهمن‌ماه ۱۳۹۷) آمده است. (ضمنا فایل‌های مربوطه را از تلگرام و اینستاگرام گذار نیر دنبال کنید.)

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

یازده + 18 =