با حکم رهبر ایران، یکی از اعضای “هیئت مرگ” رسما رئیس قوه قضائیه شد

علی خامنه‌ای رهبر ایران رسما حکم ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه را صادر کرد.

آقای خامنه‌ای در این حکم در ۸ بند دستوراتی را به جانشین صادق آملی لاریجانی ابلاغ کرده و ابراهیم رئیسی را گزینه مناسبی برای آغاز دهه پنجم انقلاب دانسته که «سلامت و امانت و کارآمدی خود را در مقاطع گوناگون خدمت» نشان داده است.

در روزهای گذشته با این که حکم رسمی ریاست قوه قضائیه از سوی رهبر جمهوری اسلامی صادر نشده بود اما تایید آن از سوی مقامات رسمی باعث اعتراض فعالان حقوق بشر شده بود.

سابقه نقش آفرینی ابراهیم رئیسی در کشتار مخالفان سیاسی در سال ۶۷ باعث شده بود تا به آقای رئیسی در کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری ایران لقب آیت‌الله قتل عام بدهند؛ لقبی که حتی مورد استقبال سایت رسمی او هم قرار گرفت.

واکنش آمریکا به ریاست رئیسی

معاون سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده می گوید انتصاب ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه ایران که سابقه دست داشتن در کشتار دسته‌جمعی را داشته، «یک رسوایی» است.

رابرت پالادینو در توئیتی با اشاره به خبر انتصاب رئیسی، روز سه شنبه ۱۴ اسفند نوشت: ابراهیم رئیسی که در کشتار دسته‌جمعی زندانیان سیاسی دست داشت، به عنوان رئیس جدید دستگاه قضایی ایران انتخاب شد. این یک رسوایی است.

وی افزود: «این رژیم [جمهوری اسلامی] با برگزاری محاکمه‌های ناعادلانه و وضعیت غیرانسانی در زندان‌ها، روند قانونی را به سخره گرفته است. ایرانیان شایسته بهتر [از این‌ها] هستند!»

رئیسی و کارنامه قضایی‌اش

نام ابراهیم رئیسی در دو سال و نیم گذشته و در پی انتشار فایل صوتی سخنان آیت الله منتظری با اعضای هیئت قضایی اعدام های ۱۳۶۷، موسوم به هیئت مرگ، بارها مطرح شد. آقای منتظری در این جلسه خطاب به اعضای این هیات از جمله ابراهیم رئیسی گفت که تاریخ از آنها با عنوان «جنایتکاران» یاد خواهد کرد.

هیئت مرگ شامل نمایندگان دستگاه قضایی، اطلاعات و حاکم شرع بود که درباره سرنوشت بیش از چهارهزار زندانی سیاسی در سال ۶۷ تصمیم گرفت.

همسر رئیسی، جمیله علم الهدی دختر احمد علم الهدی امام جمعه مشهد و از روحانیون تندرو است.

محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران به صدای آمریکا گفته است: «انتخاب ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه یک دهان کجی از سوی آقای خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران به جامعه جهانی و افرادی در درون نظام، بخصوص کسانی است که مدت‌ها بخشی از نظام بودند و در یک سال اخیر انتقاداتی را در رابطه با کشتار ۶۷ انجام دادند.»

شادی صدر وکیل دادگستری و مدیر سازمان عدالت برای ایران هم در گفتگو با صدای آمریکا عنوان کرد: «ابراهیم رئیسی به جای آنکه در مقام متهم بنشیند و به سوالات و اتهامات متعددی از اعدام زندانی سیاسی گرفته تا موارد دیگر نقش حقوق بشر پاسخگو باشد، در بالاترین مقام قوه قضائیه ایستاده است. این خود به معنی مضحکه عدالت و دستگاه قضا در ایران است و نشان می‌دهد که قوه قضائیه نمی‌تواند پناهگاه حقوق بشر در ایران باشد.»

منبع: صدای آمریکا

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

یازده + 14 =