پس از گذشت هفت روز از وقوع سیل در استان گلستان، سرپرست این استانداری، از ادامه آبگرفتگی در شهرها و روستاهای مختلف استان گلستان خبر داده است.
میرمحمد غراوی، که شامگاه شنبه سوم فرودین بعد از برکناری مناف هاشمی از استانداری گلستان به سمت سرپرست این استانداری منصوب شده است، در جلسه هماهنگی شورای بحران اعلام کرد که اکنون دوسوم شهر آققلا زیر آب رفته و جادههای این شهرستان در محاصره سیلاب قرار دارند.
با اینکه علی اصغر پیوندی هنوز واکنشی نسبت به انتشار این تصویر نشان نداده، با این حال انتشار این تصویر از سویی و واکنش ضعیف دولت در خصوص نحوه رسیدگی به وضعیت سیل زدگان انتقادهای زیادی را به علمکرد سران دولتی در پی داشتهاست.
محمود صادقی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در حساب توییتری خود نوشته است: «اگر رییس جمعیت هلال احمر مراقب فساد در حوزه کاری خود بود قطعا برای انجام وظیفه در حوادثی مانند سیل گلستان آمادگی بیشتری داشت؛ فساد و اختلاس دربیمارستان ایرانیان دوبی، ساختمان طالقانی، پروژه مهاباد و پروژه زمین ازگل نمونه های نگران کننده ای از شیوع مناسبات ناسالم در جمعیت است».
اگر رییس جمعیت هلال احمر مراقب فساد در حوزه کاری خود بود قطعا برای انجام وظیفه در حوادثی مانند #سیل_گلستان آمادگی بیشتری داشت؛ فساد و اختلاس دربیمارستان ایرانیان دوبی، ساختمان طالقانی، پروژه مهاباد و پروژه زمین ازگل نمونه های نگران کننده ای از شیوع مناسبات ناسالم در جمعیت است.
— محمود صادقی (@mah_sadeghi) March 23, 2019
علی دایی ملی پوش سابق فوتبال ایران، از جمله کسانی است که در صفحه اینستاگرام خود در واکنش به وضعیت مناطق سیلزده گفته: «باز جای مردم و مسئولان عوض شده است.»
او اعلام کرد که در “اولین فرصت” به مناطق سیلزده خواهد رفت. این در حالی است که دایی در جریان کمک به زلزلهزدگان کرمانشاه به دادگاه احضار شد و جمعآوری کمک از سوی با حاشیههایی همراه شد.
از طرف دیگر بنا به گفته معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی، جمعآوری کمکهای مردمی برای سیلزدگان ممنوع شده است و “مردم تنها از طریق حسابهای رسمی که دولت اعلام کرده، میتوانند به آسیبدیدگان کمک برسانند”. بهرغم این تهدیدها و ممنوعیتها، مردم دیگر مناطق کماکان در حال کمکرسانی به سیلزدگان، هستند.
بر اثر سیل روزهای اخیر در مناطق مختلف استان گلستان شبکه آب شرب ۵۸ روستا قطع شده که بنا به گزارش رسانه های دولتی مشکل ۲۸ روستا حل شده و در سه روستا همچنان قطعی برق وجود دارد.
برخی از خبرها حاکی از آن است که محور گمیشان از جمله مناطق سیلزده این استان به سمت آققلا نیز به دلیل سیلاب مسدود شده است.
براساس گزارشهای رسمی تا کنون وقوع سیل “ویرانگر” در استانهای خراسان شمالی، مازندران و گلستان دستکم ۱۱ کشته بر جای گذاشته و بسیاری از مناطق شهری و زمینهای کشاورزی در این استانها به زیر آب رفتهاست.
از طرف دیگر رضا اردکانیان، وزیر نیرو، روز یکشنبه چهارم فروردین ۹۸ نسبت به احتمال وقوع سیل در ۱۰ استان دیگر ایران هشدار داد.
منابع: صدای آمریکا-دویچهوله فارسی-انتخاب-شبکه های اجتماعی