اعزام طاهر قدیریان فعال محیط‌زیست محبوس در زندان اوین به بیمارستان

طاهر قدیریان یکی از هشت فعال محیط زیست بازداشتی محبوس در زندان اوین، جهت آزمایش و ادامه روند درمان خود، به بیمارستان اعزام شد.

طاهر قدیریان که در زندان اوین به بیماری آی‌ بی اس مبتلا شده، به دلیل کاهش وزن شدید روز یکشنبه ۱۸ فروردین‌ماه ۱۳۹۸ جهت آزمایش تیروئید، به بیمارستان بقیه‌الله اعزام شد.

این فعال محیط‌زیست پیش‌تر نیز در ۲۵ اسفند ۹۷  از زندان اوین به بیمارستان بقیه الله اعزام و مورد معاینه پزشک متخصص داخلی قرار گرفت که در این معاینه، پزشک برای او قرص تجویز و گفته بود در صورتی که تا پایان تعطیلات وضعیتش بهتر نشده، باید آندوسکوپی شود.

روز یکشنبه ۱۸ فروردین امسال قدیریان مجدداً از زندان به بیمارستان اعزام شد تا برای تشخیص وضعیت تیروئید او اسکن تیروئید انجام شود که نتیجه آن ۳ روز دیگر اعلام خواهد شد.

مادر طاهر قدیریان روز چهارشنبه ۲۲ اسفندماه ۱۳۹۷ پس از ملاقات با فرزندش به ایرنا گفته بود: «در ملاقات اخیری که با طاهر داشتم وضعیت جسمی خوبی نداشت و به شدت وزن کم کرده بود».
وی از ابتلای طاهر قدیریان به بیماری آی بی اس (سندروم روده بزرگ) خبر داده و گفته بود: «بنابر اظهارات فرزندم در مراجعه ای که به خاطر این بیماری به بهداری زندان اوین داشته پزشک بهداری به او گفته باید توسط متخصص گوارش معاینه شود تا پزشک متخصص داروهای لازم را تجویز کند».

مادر این فعال محیط‌زیست در ادامه گفته بود: «در مشاوره ای که با پزشکان متخصص گوارش درباره بیماری فرزندم داشتم گفتند علت کاهش وزن طاهر نمی تواند بیماری آی بی اس باشد و باید هر چه سریعتر معاینات و معالجات لازم روی او انجام شود».

اواسط بهمن سال گذشته، محاکمه هشت فعال محیط زیست که بیش از یک سال از بازداشتشان می گذرد به طور غیرعلنی شروع شد. حضور آنان در دادگاه با همراهی تعداد زیادی از ماموران امنیتی اطلاعات سپاه همراه بوده و آنان اجازه صحبت کردن با یکدیگر را نیز نداشته اند.

طاهر قدیریان، دانش‌آموخته زیست‌شناسی حیات وحش است و از سال ۱۳۸۴ در پروژه‌های مربوط به حفاظت از حیات وحش در ایران فعالیت داشت. او نقشی کلیدی در پژوهش و تلاش‌های حفاظتی برای حفاظت از بسیاری گونه‌های حیات وحش از خرس سیاه آسیایی، پلنگ ایرانی و یوز پلنگ آسیایی گرفته تا پرندگان مهاجر و جوندگان داشته‌است. در سال ۱۳۸۸ او به خاطر فعالیت‌هایش برای حفاظت از پرندگان جنگل‌های حرا با مشارکت دادن مردم محلی و کنترل گونه‌های مهاجم، برنده جایزه «دانشمند جوان» برنامه انسان و کره مسکون سازمان یونسکو شد. او همچنین یکی از نویسندگان کتاب اطلس پستانداران ایران است. علاوه بر این او یکی از بنیانگذاران و سردبیر «فصل‌نامه پازن» اولین مجله پستاندار شناسی ایران است. طاهر همچنین یکی از ارزیابی کنندگان وضعیت گربه‌شنی در لیست قرمز گونه‌های در معرض خطر اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت و منابع در سال ۱۳۹۵ بوده است. در سال‌های اخیر او در زمینه ترویج تشکیل مناطق حفاظت شده محلی در مناطق مرکزی و جنوبی ایران فعال بوده است. موضوعی که به ندرت در کشور پیاده سازی شده است. کارهای او موجب افزایش مشارکت جامعه محلی و تشکیل تعدادی از این مناطق در کشور، با هدف حفاظت از آخرین زیستگاه های خرس سیاه آسیایی و قوچ لارستان شده است. طاهر همچنین به خاطر فعالیت‌هایش برای حفاظت از خرس سیاه آسیایی، یوزپلنگ آسیایی و پلنگ ایرانی، عضو «گروه متخصصان گربه سانان» و «گروه متخصصان خرس ها» در اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی است.

پرونده موسوم به فعالان محیط زیست، هشت متهم به نام های «هومن جوکار»، «سپیده کاشانی»، «امیرحسین خالقی»، «طاهر قدیریان»، «مراد طاهباز»، «سام رجبی»، «نیلوفر بیانی» و «عبدالرضا کوهپایه» دارد که بهمن‌ماه ۹۶ بازداشت شدند. برای چهار نفر به اتهام افساد فی الارض، سه نفر به اتهام جاسوسی و یک نفر هم به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، کیفرخواست صادر شده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

20 − هفده =

خروج از نسخه موبایل